Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rezanie bixenonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ile chcesz za takie graty?? [emoji14] to może by mi fundusz jeszcze jakoś to zmieścił :D Jena lampa rozklejona 2h zeszło lekką rekom teraz motowanie :decayed: jutro biorę drugą byłem w castoramie i tam kleiii a kleiii że człowiek pogłupiał ale jeden bardzo przykuł moją uwagę z Pattex Fix Total klej i uszczelniacz bezbarwny.

Myślicie że może to zdać egzamin??

Poszło pw
Opublikowano

Panowie Pomocy czym obkleić odbłyśnik??? z papierowej odchodzi odbłysnik :wallbash:

Opublikowano

Wszyscy mają ten sam problem. Próbuj z różnymi taśmami.

Opublikowano

Wszyscy mają ten sam problem. Próbuj z różnymi taśmami.

Już ogarnięte zrobiłem sobie ładne szablony z tekturki dzięki czemu nie uszkodzę odbłyśnika ani nie pomaluje mi się bo zabezpieczyłem dobrze :banan: ale dzięki :hi:

Opublikowano

Panowie trochę z innej beczki ale tutaj na pewno będziecie wiedzieć - czy przysłona z ori xenonu do A4 B5 podejdzie bez rezania do soczewki H7? chodzi o to że jeszcze jakiś czas będę miał HID-a zanim włożę koito i tutaj przysłona ma kształt mniej więcej taki __/ __/ i w nocy kierowcy migają bo widocznie ich oślepiam a wiem że przysłona z soczewek z mocowaniem d2s daje inną linię światła

Edytowane przez dliwski

Opublikowano

H7 ma taki sam kształt przysłony jak w d2s

Opublikowano

chciałem uzyskać taki efekt:

IMG_0345.jpg~original.jpeg

u mnie z kolei jest tak (odległość 10m):

IMG_0447.jpg

ale skoro mówisz że w d2s jest taka sama przysłona to wychodziłoby na to, że ja mam za wysoko ustawione a ustawiałem co do cm zgodnie z poradnikiem w warsztacie na forum... dziwna sprawa, myślałem że to wina tej linii światła która nie jest "obcięta" jak w innych xenonach

Opublikowano

Ja od Q7 w soczewkach tez tak mam i nikogo nie raze, ten skos pada na moj pas a nie na lewy, moze za bardzo w lewo masz lampy ustawione :P

Edytowane przez Chadury89

Opublikowano

Lampy mam idealnie na wprost albo nawet delikatnie w prawo, to nie to, ale dzięki za podpowiedź :-) Najprawdopodobniej wymienię przysłonę na taką z ogranicznikiem.

Mam kolejne pytanie. Jako że oczywistym jest, że odwrotnie założenie przysłony skutkuje świeceniem w niebo lub ustawieniem jak w angliku, tak nie do końca oczywiste jest dla mnie ustawienie soczewki i odbłyśnika - czy ma to jakieś znaczenie?

Opublikowano

Soczewka raczej obojętnie ale z odbłyśnikiem już raczej gorzej. U mnie w bixie q7 odbłyśnik jest od dołu płaski a od góry zaokrąglony. Montuje się płaskim do dołu.

Opublikowano

Właśnie będę musiał to sprawdzić u siebie, bo przykręcić można dowolnie i tak się teraz zacząłem zastanawiać czy nie przykręciłem odwrotnie przez przypadek.

Mówisz, że jest płaski od dołu a zaokrąglony od góry - masz na myśli wnętrze odbłyśnika czy ramkę z otworami na śruby?

Opublikowano

Toć ramki bym nie brał pod uwagę. Chodzi mi o kształt (wypukłości) samego odbłyśnika. Co do tych linii odcięcia to nie sprawdzałem pod ścianą ale jadąc normalnie mam idealne pojedyncze odcięcie. Nie tak jak u Ciebie. Światła ustawiałem na diagnostyce.

Opublikowano

Ok :hi:

Opublikowano

Słaba jakość i słabe żarniki osrama (używka) ale widać o co chodzi chyba:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8c7b947b6b9d988.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fbbd945f5f63a840.html

Wysokość jest ustawiona do testów o oczko wyżej na sterowaniu niż powinno być.

Opublikowano

Mówisz że to słabe żarniki...jak dla mnie to bardzo jasno :)

Opublikowano

No słabe. Jak wrzuciłem wcześniej na próbę kumpla nówki philipsy to było o minimum 20-30% lepiej. Te osramy są już po mega przebiegu i nawet barwy za bardzo nie trzymają. No ale w porównaniu do zwykłej H7 to faktycznie jest grubo ;)

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Wg mnie troche jeszcze posluza :)

Opublikowano

Myślę, że nie bo jeden czasem sobie migocze delikatnie i potrafi zgasnąć. Jak wyłączę i włączę już nie gaśnie. To nie wina przetwornic bo po zmianie z lewej na prawą gaśnie z prawej. 100% dojechane żarniki. W środku bańki aż są już żółte i przypalone lekko.

Panowie zapytam z ciekawości. Jakie są według Was najlepsze soczewki jakie można posadzić w lampie z B5? Może któreś obecnie produkowane? Kumpel mnie gnębi żebym zrobił mu bixy ale upiera się przy nowych soczewkach. Może hella 3? Pewnie są lepsze niż te w Q7.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Hella 3 sa lepsze od Q7 bo sa nowsze i daja lepszy promien a poza tym poziom trudnosci ich montazu jest podobny do tych od Q7, minus ze czesto kupuje sie ich bez pierscieni mocujacych a cena ich wacha sie od 25zl do 80zl za sztuke w ASO, u mnie w VW 25zl za sztuke, w necie 30zl plus kw za szt. Te z Q7 maja mocowanie zintegrowane z soczewka :)

Zapytaj bidzio1 czy ma jakis komplecik do sprzedania, polecam zakup u niego, sprzedaje igielki :)

takie cudo raczej by sie nie zmiescilo do lamp poliftowych w B5? :decayed:

https://hidretrofit.pl/sklep/soczewki-koito-biled/

Opublikowano

Spoko tylko kumpel chce nowe i weź mu tłumacz jak kozie przez łańcuch. Czy oferta z tego linku jest ok?:

https://hidretrofit.pl/sklep/hella-gen-3-bi-xenon/

Tylko nie wiem jak jest z odbłyśnikami. W Q7 są alu a tu raczej plastik. Ponoć alu lepiej odprowadza temp i odbłyśnik się tak szybko nie wypala.

Edytowane przez Mesiah