Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Jak zakodować kluczyki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czytam forum próbuje kodować ale nic nie działa

jeden kluczyk nie działa w ogóle, a drugi otwiera drzwi centralnym zamkiem ale po zamknięciu nie mryga dioda na drzwiach

kodowałem tak jak było gdzieś opisane włożyłem kluczyk przekręciłem zapłon wcisnąłem otwórz następnie zamknij i wyjąłem kluczyk i nic i tak kilka razy i nic

VAGa nie mam bo się na tym nie znam, co można jeszcze zrobić

pozdrawiam

Opublikowano

witam kolego. ja mam taki sam problem i próbowałem wszelkich opisanych tu na forum sposobów samodzielnego kodowania czy chyba lepiej nazwać to synchronizacją kluczyka.

Myślę, że jednak bez podłączania vag-a się nie obejdzie, ale na razie nie śpieszy mi się z tym, drugi kluczyk działa bezproblemowo, więc poczekam aż będę w warsztacie przy okazji wymiany oleju.

powodzenia!

Opublikowano

Panowie-może warto podjechać gdzieś na spotkanie regionalne-umówić się z kimś,kto ma vaga i będzie po problemie,kodowanie pilota-to czas około 10 minut,o ile problemem jest tylko wypadnięcie z pamięci-no tyle chyba znajdziecie :cool1:

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu. Mam problem z seryjnym alarmem w mojej b6. Otóż gdy zamykam ze scyzoryka auto kierunkowskazy nie mrugają ani dioda w drzwiach nie miga. Natomiast chcąc otworzyć już auto z kluczyka kierunkowskazy migają. Działa chyba tylko centralny? Gdzie może leżeć problem? Pozdrawiam i czekam na pomoc :notworthy:

Opublikowano

podepnij vaga-ciężko zgadnąć

Opublikowano

A tak w ogóle to czego dotyczy synchronizacja kluczyka. Bo jakoś nie mogę za chiny zrozumieć instrukcji w książce obsługi. Stało się to z dnia na dzień, może rozkodowałem jakoś kluczykiem sam.

Opublikowano

w pamięcie sterownika centralnego,jest przypisany sygnał z pilota-"wypadnięcie" moze być spowodowane róznymi przyczynami-słaba bateria,kilkakrotne naciśnięcie jakiejś sekwencji przycisków na pilocie-trzeba vaga i przypisać do pamięci ponownie :wink4:

Opublikowano

Ehhh tylko jak ja dotrę do tego vaga :wallbash: Wszystkie drzwi się zamykają tylko właśnie nie ma kierunkowskazów i diody :thumbdown: Rozumiem, że alarm jest włączony jak dioda miga?

Opublikowano

Spróbuje, a czy warto wyjść i popróbować innych kombinacji czy narobię jeszcze gorzej :tongue4:

Opublikowano

nie kombinuj-tylko szukaj gogoś z vagiem-procedura jest taka sama ,jak w b6 :wink4:

Opublikowano

pewnie widzi któreś drzwi otwarte i nie uzbraja alarmu

Opublikowano

no ale bez vaga i tak nie namierzy które

Opublikowano

Panowie-może warto podjechać gdzieś na spotkanie regionalne-umówić się z kimś,kto ma vaga i będzie po problemie,kodowanie pilota-to czas około 10 minut,o ile problemem jest tylko wypadnięcie z pamięci-no tyle chyba znajdziecie :cool1:

pewnie, że masz rację kolego :good:

Bez vag-a to wróżenie ze szklanej kuli, tylko sądziłem, że może ktoś z forum miał już podobny przypadek i ciekaw byłem jak to rozwiązał. Zastanawiam się jednak czy to, że nie mogę zakodować kluczyka z użyciem sekwencji przycisków opisanej na forum czy w książce obsługi, nie wynika stąd, że mam założony dodatkowy alarm i czy nie trzeba będzie jednak jechać do firmy, która go zakładała - chodzi mi o to czy vag nie będzie miał problemu z tą dodatkową instalacją. Jak podepnę się pod vag i znajdę rozwiązanie, opiszę to tu "ku potomności" :decayed:

Opublikowano
  • Autor

czyli sam tego nie zrobię

trzeba k--wa znowu jechać na VAGa i płacić 100PLN

i tak z każdą pierdołe

Opublikowano

czyli sam tego nie zrobię

trzeba k--wa znowu jechać na VAGa i płacić 100PLN

i tak z każdą pierdołe

podjedz na spota-postawisz jakiegoś 4-paka piwa i Ci chłopaki zrobią
Opublikowano

Podjedż na lokalny spot i tam Ci pomogą, Dominik pisał już o tym. Na pewno ktoś będzie miał Vag-a. Nie zapłacisz 100-ki tylko postawisz browarka :drunk: .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

no i tak zrobię

dzięki :hi:[br]Dopisany: 27 Luty 2011, 19:30_________________________________________________byłem na spocie

po diagnostyce VAGiem okazało się że auto widzi oba kluczyki więc skoro nie trzeba go kodować to wymieniłem w nim baterię

i nic kluczyk dalej nie hula :wallbash:

Opublikowano

a są jakieś błedy w sterowniku?

Opublikowano

Ja po wymianie baterii lub odłączeniu akumulatora , wkładałem kluczyk do stacyjki i włączałem zapłon 3 razy po czym na włączonym zapłonie naciskałem na pilota tego w stacyjce (otwórz- zamknij) kilka razy i zaczął działać.