GerabbkA Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 Witam!!! Od paru dni leci mi ropa z tyłu pompy między metalowymi rurkami, a dokładniej z pod tej dużej śruby na środku!!! Czy wie ktoś czy można wymienić tam ten o-ring samemu czy trzeba jechać do pompiarza?? Ma ktoś z was numer tego o-ringu bo w ETCE nie ma?? Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź!!
Adas25 Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 sam to mozesz zrobic odkrec nakretke kluczem 17 i masz pierwsza uszczelke z mosiadzu wyjmij ten wezyk i masz tam drugawymien obie poskladaj w odwrotnej kolenosci zakerc wytrzyj dobrze i obserwuj powinno pomoc mialem to samo
GerabbkA Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Opublikowano 27 Lutego 2011 Kolego nie leci mi z rurek tylko z tej śruby co jest pomiędzy rurkami (ta duża śruba)!!!
mich24 Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 Witam też miałem problem z tej śruby ciekło musisz mieć oring i ten klucz
GerabbkA Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Opublikowano 27 Lutego 2011 A czy ktoś zna numer tego o-ringu i gdzie można kupić taki klucz??
lukjust Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 miałem podobny problem nie wiem dokładnie z którego miejsca ciekło ale wymontowałem pompę i zawiozłem na regeneracje koszt takiej regeneracji jeśli sam ją wymontujesz 150zł i wszystkie uszczelniacze wymieniali sprawdzili i już pół roku i jest bardzo dobrze pozdrawiam
mich24 Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 http://www.tesam.pl/product_info.php?products_id=6020
GerabbkA Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Opublikowano 28 Lutego 2011 To co koledzy ma ktoś numer tego o-ringu?? Pomóżcie!!
zib0l Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 mi tez z tego cieknie, koszt wszystkich uszczelek do pompy vp37 30zl, a pompiarz zawolal 50zl za wymiane, zrobilbym to sam ale potrzebna tam jest ta nasadka co kosztuje 35zl na allegro + kw wiec sie nie oplaca... pzdr http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=269082
Rekomendowane odpowiedzi