MOTOHOUSE Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 witam wszystkich :audi:mam problem z zaprogramowaniem modułu komfortu gdyby ktoś mógł przesłać te gody wraz z tłumaczeniem bo nie mogę tego ustawić a w audi zaśpiewali 250zł i czekać tydzień.Z góry dziękuje.
Musashi Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 powinno byc dobrze {Komfortsystem} Steuergerät Codierung STG 46 (Komfortsystem) auswählen STG Codierung -> Funktion 07 Basiscodierung: 000000 +000001 - Alarmfunktion (speziell für Großbritanien) opcja dla wielkiej brytanii +000002 - Quittierung DWA-Blinken potwierdzanie załaczenia alarmu fabrycznego +000004 - SZV - selektive Zantralverrieleglung selektywne załaczanie centralnego zamka +000008 - DWA - Aktivierung der DWA aktywowanie fabrycznego alarmu +000016 - Heckentriegelung über 5 km/h gesperrt zamykanie tylnej klapy powyżej predkości 5km/h +000032 - Auto-Lock/Unlock (Verriegelung ab 15 km/h) zamykanie zamków po przekroczeniu 15 km/h +000064 - Komfortfunktion über Funk funkcje komfortu sterowane pilotem +000128 - Rechtslenker kierownica prawostronna +000256 - Avant +000512 - Funk-Quittierung schliessen (Blinken) potwierdzeni migaczami zamkniecia pojazdu +001024 - Quittierung schliessen (DWA-Hupen) potwierdzenie zamkniecia pojazdu syrena +002048 - Tür-/Fensterheberlogik logika - drzwi/ okien +004096 - Thatcham-DWA (immer aktiv) alarm fabryczny zawsze aktywny +008192 - SAFE-Funktion deaktivieren (nur USA) tylko USA +016384 - Seitenscheiben in Dämmglas boczne szyby z przyciemnianego szkła Steuergerät Anpassung STG 46 (Komfortsystem) auswählen STG Anpassung -> Funktion 10 -> Kanal 061 (Steuergerätevariante) (nur 8E) tylko wersja 8E 0 - ohne Fußraumleuchten/Lichtpaket, vier Türsteuergeräte bez oświetlenia przestrzeni nóg/ 4 x elektr ster. szyb 1 - ohne Fußraumleuchten/Lichtpaket, mech. Fensterh. hinten bez oświetlenia przestrzeni nóg / mechaniczne sterowanie szyb tylnych drzwi 2 - mit Fußraumleuchten/Lichtpaket, vier Türsteuergeräte z oświetleniem przestrzeni nóg/ 4 x elektr ster. szyb 3 - mit Fußraumleuchten/Lichtpaket, mech. Fensterh. hinten z oświetleniem przestrzeni nóg/mechaniczne sterowanie szyb tylnych drzwi -> Kanal 061 (Steuergerätevariante) (nur 8H) tylko wersja 8H 0 - ohne Fußraumleuchten/Lichtpaket (PR-QQ0) bez oświetlenia przestrzeni nóg / pakiet oświetlenie 2 - mit Fußraumleuchten/Lichtpaket (PR-QQ1) z oświetleniem przestrzeni nóg/ pakiet oświetlenie -> Kanal 062 (Komfortfunktionen) Der Basiswert ist 000, der Standardwert für Deutschland ist 095, der Standardwert für USA/Kanada/Australien/Japan ist 076.podstawowa wartośc to 000 dla niemiec 095 usa/japonia/kanada/australia 076 +001 - Komfortschliessen über Funkfernbedienung für Fensterheber zamykanie okien modułem komfortu pilotem +002 - Komfortöffnen über Funkfernbedienung für Fensterheber otwieranie okien modułem komfortu pilotem +004 - Komfortschliessen über Schliesszylinder für Fensterheber zamykanie okien modułem komfortu kluczykiem +008 - Komfortöffnen über Schliesszylinder für Fensterheber otwieranie okien modułem komfortu kluczykiem +016 - Komfortschliessen über Funkfernbedienung für Schiebedach zamykanie dachu modułem komfortu pilotem +032 - Komfortöffnen über Funkfernbedienung für Schiebedach otwieranie dachu modułem komfortu pilotem +064 - Komfortschliessen über Schliesszylinder für Schiebedach zamykanie dachu modułem komfortu kluczykiem +128 - Komfortöffnen über Schliesszylinder für Schiebedach otwieranie dachu modułem komfortu kluczykiem -> Kanal 063 (Glasvariante) 0 - Scheiben seitlich und hinten in Wärmeschutzverglasung okna boczne i tylne ze szkła izolujacego termicznie 1 - Scheiben seitlich und hinten in Dämmglas okna boczne i tylne ze szkła przyciemnianego
MOTOHOUSE Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2007 serdecznie dziękuje za pomoc może sobie jakoś poradze.Napisz jak się to robi ,podaj jakis przykład. :th:
adadur Opublikowano 4 Grudnia 2007 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Jak byś pomyślał to znalazłbyś w szukajce... np.: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,6358.0.html
Rekomendowane odpowiedzi