Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Kilka pytań do bardziej doświadczonych kolegów...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam parę pytań odnośnie podnoszenia mocy w TDI. Sam już z 110 AFN zrobiłem 160 za sprawą wtrysków 216/FMIC'a/Turbo i programu oczywiście. A moje Pytanie brzmi, jakie realne wartości można osiągnąć na takich gratach: pompa 11mm/wtryski 230/turbo BRD ? Szukałem podobnego modu na forum ale nie znalazłem... Dodam że wtryski i turbo to kwestia 2 dni i będą leżeć w garażu, gorzej z pompą 11 :wallbash: . Czy już ktos miał podobną opcje na forum?? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Opublikowano

Okolice 180-190KM powinny byc realne.... wszystko zalezy od stanu motorowni i jakosci podzespołow ktore wkladasz. W ALH na podobnym setupie wyszlo to :

tomekkoszalin.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dodatkowo dodam że w motorowni są nowe tłoki z korbami i głowica po regeneracji, cylindry były cacy więc nie ruszane. Dołu nie ruszałem. W opcji mogą być wtryski 260... Na doinwestowanie furmany mam kole 4-5 tyś, zastanawiałem się też nad opcją pompy z bebechami 11 czy 12mm żeby nie grzebać się przy zmianie a koszta podobne...

Opublikowano

Czy jest sens robić z afn +2xx KM, to juz lepiej zrobic swap na awx i wtedu atakowac 23x KM na bigT. Dla afn bezpieczny setup to 160-180 KM. Ja teraz u siebie bede miał taki setup 230+brd+FMIC+G60+dodatkowa pompa paliwa, tak mysle ze reale 175KM bedzie

Opublikowano
  • Autor

Wiadomo można wszystko, tylko że podany link odnosi się do silnika na pompowtryskach ( przynajmniej takie mam wrażenie). A ja nie mam komu powierzyć auta żeby swap zrobić ze wszystkim czyli mechanika i elektryka. A sam nie ogarnę tematu niestety :wallbash:

Opublikowano

Tylko ze kolega Aw69 miał inny słupek z nowszego silnika, u nas w A4 nic nie podejdzie innego do afn :confused4:

Dodatkowo dodam że w motorowni są nowe tłoki z korbami i głowica po regeneracji, cylindry były cacy więc nie ruszane. Dołu nie ruszałem. W opcji mogą być wtryski 260... Na doinwestowanie furmany mam kole 4-5 tyś, zastanawiałem się też nad opcją pompy z bebechami 11 czy 12mm żeby nie grzebać się przy zmianie a koszta podobne...

Przy takim setupie to juz bardzo trzeba uwazać na EGT i czapka przy duzym dmuchnieciu moze sie podnosić, a juz nie wspomne o cisnieniu oleju w afn, pompa sie napewno nie bedzie wyrabiać :hi: :hi:

Opublikowano

Kolego Kolego dawaj BRD wtryski 260 pompę 11mm i okolice 200KM w zasięgu.. :)

Opublikowano

200/400 w "ośce".... fajnie sie musi tym jezdzic.... :)

Opublikowano

Na gratach , które wymieniłeś pęknie ok 180-195km i 370-390nm bo coraz trudniej osiągnąć 200km i 400nm w nalatanych afn'ach bez dużych wtrysków 0.260;)

Jak dysponujesz budżetem w granicy 4-5tys to mogę pomóc w gratach na ponad 200km i 400nm;)

http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=98663

1de05353e3edcd0emed.jpg

Opublikowano

200/400 w "ośce".... fajnie sie musi tym jezdzic.... :)

bez problemu :)

Opublikowano
  • Autor

Panowie już coś się ruszyło, graty biorę od olek_wroc więc będzie to 11/260/BRD.. Tylko się z nim dogadam z terminem odbioru gratów. Więc mam nadzieję że najpóźniej za miecha stawię się na korektę softu i pochwalę się na forum efektami. Oczywiście pomyślałem o mapsensorze od 130 jiż jest u mnie więc mam troszkę czasu na dopasowanie go. Tym samym koło połowy kwietnia będę miał parę gratów do sprzedania min.: wtryski 205 i 216, turbo AFN 190tyś. Hybryda trzyma ładnie 1.55 temat będzie w dziale sprzedam. Pozdrawiam.

Opublikowano

ciekaw jestem efektu końcowego :kox:

Opublikowano
  • Autor

Stanley najbardziej efektu końcowego to jestem chyba ja hehe :kwasny: Takie minimum jakie chciałbym to kole 190 a jak będzie bonus to będzie fajnie. Też nie chcę aby motor wysrał się w miesiąc więc program będzie ,,łagodny,, jeżeli można tak powiedzieć przy takim zabiegu :kox:

Opublikowano

Stanley najbardziej efektu końcowego to jestem chyba ja hehe :kwasny: Takie minimum jakie chciałbym to kole 190 a jak będzie bonus to będzie fajnie. Też nie chcę aby motor wysrał się w miesiąc więc program będzie ,,łagodny,, jeżeli można tak powiedzieć przy takim zabiegu :kox:

:decayed:

Opublikowano

szatan :) jestem ciekawy jaki realnie przebieg wykreci pozniej ten silnik przy dynamicznym codziennym poruszaniu się podrogach....

Opublikowano
  • Autor

Wszystko wyjdzie w praniu, szczerze ja rocznie robiłem powozem koło 8-10 tyś. km więc bez kosmosu, teraz codziennie poruszam się służbowym gratem a A4 stoi i się nudzi to z braku laku modzę. Nogę mam ciężką, lubię kose itd. ale w miare rozsądku. Nie katuje auta przed rozgrzaniem i rzadko kiedy lata na obrotach powyżej 3500. Czasami wiadomo upalanie na kresce ale to wszystko chwilowe, myślę że będzie miała niunia ze mną dobrze, przeważnie latam z butem na wysokości 120 do 160 km/h :wink4: a to nie jakiś specjalny wysiłek dla motoru (takie oczywiście moje zdanie). Poczekamy zobaczymy za miecha powinno już być po sprawie :gwizdanie:

Opublikowano

Wszystko wyjdzie w praniu, szczerze ja rocznie robiłem powozem koło 8-10 tyś. km więc bez kosmosu, teraz codziennie poruszam się służbowym gratem a A4 stoi i się nudzi to z braku laku modzę. Nogę mam ciężką, lubię kose itd. ale w miare rozsądku. Nie katuje auta przed rozgrzaniem i rzadko kiedy lata na obrotach powyżej 3500. Czasami wiadomo upalanie na kresce ale to wszystko chwilowe, myślę że będzie miała niunia ze mną dobrze, przeważnie latam z butem na wysokości 120 do 160 km/h :wink4: a to nie jakiś specjalny wysiłek dla motoru (takie oczywiście moje zdanie). Poczekamy zobaczymy za miecha powinno już być po sprawie :gwizdanie:

do 160km/h to dobra prędkość podróżna dla tych silników :wink4:

Opublikowano

Jestem ciekaw czy pęknie 200 :kox: tylko w sumie takim modem to juz strach w dłuższe trasy lecieć moim zdaniem :kwasny:

A kieys mówiono że bezpieczna granica dla AFNa to 180km :naughty: taki 200 konny parch setke zrobi w jakieś 6,5-7s :mysli:

Opublikowano

Jestem ciekaw czy pęknie 200 :kox: tylko w sumie takim modem to juz strach w dłuższe trasy lecieć moim zdaniem :kwasny:

A kieys mówiono że bezpieczna granica dla AFNa to 180km :naughty: taki 200 konny parch setke zrobi w jakieś 6,5-7s :mysli:

A ja samym chipsem mam w ASZ 7.0 0-100kmh :decayed: Strach myslec co by było na BRD+bigger IC.. :wink4:

Vp sie ciezko modzi, tzn duzo pracy i $$$ wymaga, ale pozniej efekt nieoceniony. Dodatkowo jak to jakis niepozorny przedlift;]