micglo3 Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 Witam Kolegów!!! Mam pewien problem z moim audi a4 b6 1.9 TDI, długo kręci przy odpalaniu i to nie ma różnicy czy ciepły czy zimny, a znów innym razem pali na dotyk. Miał ktoś podobny problem??
ziby00 Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 może masz zapchany filtr paliwa kiedy go wymieniałeś albo sprawdz czy pompka w zbiornika podaje paliwo przekręć kluczyk nie odpalając i słuchaj czy działa najlepiej w dwie osoby
micglo3 Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Opublikowano 2 Marca 2011 Witam!!! Filtr paliwa wymieniony a pompka paliwa daje.
piekarxxx Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 Witam !! Czy ktośś może rozwiązał ten problem takiego odpalania ? Czyli 10 razy na dotyk, a innym razem 10 razy 3-4 sek krecenia i to nie ważne czy silnik ciepły czy zimny ?
dariodario Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 zobacz do działu elektrycznego. Podobno winny jest włącznik świateł.
marekg Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 zobacz do działu elektrycznego. Podobno winny jest włącznik świateł. warto próbować. przetestj auto czy dobrze pali na włączonych światłach
addassko Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 czujnik położenia wału korbowego - G28 - potwierdz sobie Vag`iem...
Michal_777 Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 czujnik położenia wału korbowego - G28 - potwierdz sobie Vag`iem... Dokładnie odpięcie go, brak styku takie takie objawy. Może poprostu kostka nie łączy i tyle. Pozdrawiam
piekarxxx Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Vag nie pokazuje zadnych błedów, a włącznik świateł co ma wspólnego z odpalaniem ?
fulki Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 odpalaj auto z włączonymi swiatłami jak będzie dobrze palic to włącznik swiateł do wymiany najlepiej w ase go kupic ten typ tak ma
marekg Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Vag nie pokazuje zadnych błedów, a włącznik świateł co ma wspólnego z odpalaniem ? to się zdziwisz
piekarxxx Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Powiem tak odpalałem 10 razy juz dzisiaj i jak nie odpalił na dotyk to zapaliłem światła i odpalił na dotyk !! Ok ale mistrzostwo swiata dla tego kto do tego doszedł Muszę kupić włącznik świateł ? A może wystawczy przeczyścić styki w właczniku ?
marekg Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Powiem tak odpalałem 10 razy juz dzisiaj i jak nie odpalił na dotyk to zapaliłem światła i odpalił na dotyk !! Ok ale mistrzostwo swiata dla tego kto do tego doszedł Muszę kupić włącznik świateł ? A może wystawczy przeczyścić styki w właczniku ? Wiesz co, jeśli potrafisz rozebrać włącznik to możesz kombinować z czyszczeniem, tylko nie wiem czy tylko styki są winne czy coś jeszcze innego w tym przełączniku. Ja kazałem wymienić na nowy i po problemie - przy okazji mam ładny nowiuteńki włącznik i już zrobiony z lepszego materiału więc tak szybko sie nie wytrze. Jeśli o mnie chodzi to dość szybko zauważyłem, że włączone światła poprawiają rozruch, a odwiedziłem kilku mechaników którzy sprawdzali i akumulator i czujnik położenia wału , generalnie trochę też mnie to kosztowało. A w SSerwis po moich wskazówkach odnośnie świateł dość szybko doszli że to problem włącznika. także nie kombinować tylko wymieniać na nowy !
piekarxxx Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 OK ! Dzięki, wymienię i podzielę się obserwacjami !!
Rekomendowane odpowiedzi