Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] ABS świeci się.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój kolega ma problem z audi a5 afn rok 1997 4x4 zdiagnozowałem uszkodzony czujnik tylni lewy abs został wymieniony na nowy ale pojawił się problem dalej pokazuje ze nie czujnik raz działa a raz nie dziwne co to może być ? Raz zapala sie po przejechaniu kawałku drogi gaśnie później się zaświeca znów nie wiem o co chodzi ?

Opublikowano

normalnie został wsadzony jak powinien być tamten stary był dziurawy wyleciał środek tak jak by coś go przetarło ?

Opublikowano

a sprawdzałeś w jakim stanie jest pierścień absu,

może jest zabrudzony

Opublikowano

Witam :) Mam podobny problem, od razu przy zapłonie świeci się (!) i abs. Moglibyście mi podpowiedzieć, w którym miejscu znajduje się czujnik abs w lewym przednim kole? Jak do niego dojść, żeby jak najmniej rozebrać? Przy okazji sprawdzę pierścień :)

Opublikowano

koledzy przeczytajcie http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=191021.0 , mam ten problem, na dniach będę wiedział czy problem się rozwiąże, ale najprawdopodobniej; ze starej tarczy do nowej trzeba przełożyć tą koronkę czujnika abs-u trzeba zrobić to na tyle umiejętnie, żeby nie uszkodzić, w moim przypadku jak przekładali koronkę pękła na ok 1cm prawie nie widać, a jednak czujnik wariuje są inne odległości i wyskakuje błąd, więc na przyszłość kupić koronki do tylnych tarcz przy ich wymianie

Opublikowano

Witam :) Mam podobny problem, od razu przy zapłonie świeci się (!) i abs. Moglibyście mi podpowiedzieć, w którym miejscu znajduje się czujnik abs w lewym przednim kole? Jak do niego dojść, żeby jak najmniej rozebrać? Przy okazji sprawdzę pierścień :)

czujnik masz w piaście

jak zdejmiesz koło na pewno go zauważysz

Opublikowano

A czy ta koronka może spaść i odpaść i luźno lezeć

Opublikowano

przeczyściłem ten czujnik(było trochę błota w środku) Niestety nic to nie dało. Nie wiem jeszcze jak z tą odległością... Resetować niczego nie trzeba?

Opublikowano

możesz podczas jazdy wyłączyć silnik (cofnąć kluczyk poczekać kilka sekund) i zapalić z powrotem

jak znowu Ci się zapali abs szukaj dalej, ja na szczęście już przebrnąłem i wszystko działa

Opublikowano

A czy ta koronka może spaść i odpaść i luźno lezeć

nie[br]Dopisany: 11 Marzec 2011, 17:24_________________________________________________

przeczyściłem ten czujnik(było trochę błota w środku) Niestety nic to nie dało. Nie wiem jeszcze jak z tą odległością... Resetować niczego nie trzeba?

przeczyściłeś czujnik a sprawdziłeś koronkę?