predki74 Opublikowano 3 Marca 2011 Opublikowano 3 Marca 2011 Witam mój kolega ma problem z audi a5 afn rok 1997 4x4 zdiagnozowałem uszkodzony czujnik tylni lewy abs został wymieniony na nowy ale pojawił się problem dalej pokazuje ze nie czujnik raz działa a raz nie dziwne co to może być ? Raz zapala sie po przejechaniu kawałku drogi gaśnie później się zaświeca znów nie wiem o co chodzi ?
klaus31183 Opublikowano 3 Marca 2011 Opublikowano 3 Marca 2011 może za daleko jest odsadzony od koronki
predki74 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Opublikowano 3 Marca 2011 normalnie został wsadzony jak powinien być tamten stary był dziurawy wyleciał środek tak jak by coś go przetarło ?
ŁYSY44 Opublikowano 3 Marca 2011 Opublikowano 3 Marca 2011 a sprawdzałeś w jakim stanie jest pierścień absu, może jest zabrudzony
Stochus Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Witam Mam podobny problem, od razu przy zapłonie świeci się (!) i abs. Moglibyście mi podpowiedzieć, w którym miejscu znajduje się czujnik abs w lewym przednim kole? Jak do niego dojść, żeby jak najmniej rozebrać? Przy okazji sprawdzę pierścień
mojeA4 Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 koledzy przeczytajcie http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=191021.0 , mam ten problem, na dniach będę wiedział czy problem się rozwiąże, ale najprawdopodobniej; ze starej tarczy do nowej trzeba przełożyć tą koronkę czujnika abs-u trzeba zrobić to na tyle umiejętnie, żeby nie uszkodzić, w moim przypadku jak przekładali koronkę pękła na ok 1cm prawie nie widać, a jednak czujnik wariuje są inne odległości i wyskakuje błąd, więc na przyszłość kupić koronki do tylnych tarcz przy ich wymianie
ŁYSY44 Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Witam Mam podobny problem, od razu przy zapłonie świeci się (!) i abs. Moglibyście mi podpowiedzieć, w którym miejscu znajduje się czujnik abs w lewym przednim kole? Jak do niego dojść, żeby jak najmniej rozebrać? Przy okazji sprawdzę pierścień czujnik masz w piaście jak zdejmiesz koło na pewno go zauważysz
predki74 Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Opublikowano 9 Marca 2011 A czy ta koronka może spaść i odpaść i luźno lezeć
Stochus Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 przeczyściłem ten czujnik(było trochę błota w środku) Niestety nic to nie dało. Nie wiem jeszcze jak z tą odległością... Resetować niczego nie trzeba?
mojeA4 Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 możesz podczas jazdy wyłączyć silnik (cofnąć kluczyk poczekać kilka sekund) i zapalić z powrotem jak znowu Ci się zapali abs szukaj dalej, ja na szczęście już przebrnąłem i wszystko działa
Buba Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 A czy ta koronka może spaść i odpaść i luźno lezeć nie[br]Dopisany: 11 Marzec 2011, 17:24_________________________________________________ przeczyściłem ten czujnik(było trochę błota w środku) Niestety nic to nie dało. Nie wiem jeszcze jak z tą odległością... Resetować niczego nie trzeba? przeczyściłeś czujnik a sprawdziłeś koronkę?
Rekomendowane odpowiedzi