markie7 Opublikowano 8 Marca 2011 Opublikowano 8 Marca 2011 Witam kolegów i koleżanki! Problem z klimatyzacją ogólnie powszechny, aczkolwiek nie mogłem znaleźć konkretów na forum. Gdy włącze klimatyzację, słychać ten oto przeraźliwy terkot : Gdy dodam gazu (pod koniec filmiku) terkotanie ustaje, jednak gdy puszcze gaz, znowu się nasila... Moje pytanie do Was brzmi: Czy ktoś się z tym spotkał/naprawił/uporał? Chłop od nabijania klimy zbadał komputerkiem i mówi że sprężanie i inne parametry są wporządku. Jeżeli ktoś naprawił tą usterkę to poproszę o orientacyjny koszt PS. Audi A4 B5 grudzień 2000 r. Pozdrawiam ![br]Dopisany: 06 Marzec 2011, 17:40_________________________________________________Nikt się z tym nie spotkał? Nikt tego nie naprawił?
majkel_majki Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Jeżeli ten dźwięk na pewno pochodzi od klimy to na moje sprężarka się rozpada
spawacz1 Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 koleszko sprężarka niedawno byl podobny temat jeśli mnie pamięć nie myli oddaj do sprawdzenia i regeneracji jeśli trzeba bo jak zatrzesz to będzie drożej, co do kosztów mechanik mi powiedział że wyslę tą do firmy na regenerację plus jego zarobek razem powinno mi starczyć 800zł
markie7 Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Opublikowano 15 Marca 2011 Komu w Gdańsku można spokojnie powierzyć taką naprawę ?
uciu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 miałem ten sam problem. Na początku terkot a następnie zatarta sprężarka przy okazji opiłki z zatartej sprężarki zniszczyły mi osuszacz i zawór rozprężny czy coś w tym stylu dokładnie nie pamiętam. Oczywiście cały układ do czyszczenia. Zapłaciłem 1100 zł
Zadymiacz Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 tę mi sie wydaję ze to sprezarka ci padła a to sie liczy spore koszta . chiacz cięzko okreslić . troche znam sie na klimie ale nie weim jak to z tego filmiku patrzec na to ..
oktawiusz5 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 jak sprężarka to lepiej kupić używkę bedzie taniej
Zadymiacz Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 tez bylbym tego samego zdania . bo używek jest mnóstwo tylko trzeba dobrze trafic do tego jeszcze
majkel_majki Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 jak sprężarka to lepiej kupić używkę bedzie taniej Nie kupuje się używek, zwłaszcza z internetu, nigdy nie wiesz co bierzesz. W takie rzeczy można się pobawić w egzotycznych autach, gdzie dostepność części jest kiepska i te są drogie, a do B5 sprężarek po regeneracji do wyboru jest multum.
Rekomendowane odpowiedzi