Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B6] Problem ze schowkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj przy próbie otwarcia schowka coś strzeliło i jak zawsze się sam lekko opuszczał tak teraz jest luźny. Na dodatek przestało działać podświetlenie.

Ktoś pomoże co się połamało? Jak ewentualnie ratować? :mysli:

Opublikowano

Sprawdź po prawej stronie jak zdejmiesz osłonkę z boku deski rozdzielczej tam jest taki siłownik ogranicznik klapy schowka który właśnie odpowiada za swobodne opuszczanie i załączanie światła w schowku na pewno coś z nim się stało było opisywane na forum. zapewne ułamało Ci się jakieś mocowanie siłowniczka

Opublikowano

Najlepiej cały schowek odkręcić i wyciągnąć. Bardzo szybko się to robi. Tak jak napisał ostasmarcinek trzeba zdjąć osłonę z boku (po otwarciu drzwi oczywiście :kox:), jest tam chyba jedna śrubka, potem na dole pod "otwarciem" są chyba trzy śrubki oraz w samym schowku po otwarciu są też trzy. Po odkręceniu trzeba uważać aby nie powyrywać wtyczek. Jeżeli mnie pamięć nie zawodzi to trzeba mieć klucz nasadowy 6 i śrubokręt. Przepraszam za te "chyba" ale już trochę czasu upłynęło od tej roboty.

Opublikowano

miałem u siebie w aucie ten sam problem tak jak napisał zbigok dokladnie tak zrob - nie chyba ale napewno :wink4:

Opublikowano

Juz zrobiłem obdukcję i pękła zawleczka od siłownika i dlatego jest luzne. Wie ktoś czy można dokupić samą zawleczkę od siłownika klapy schowka?

Opublikowano

Hej.

To już chyba jest standard w tych autach. Ja dla odmiany załatwiłem prawy zawias od schowka:), otwiera się luźno, a podświetlenie raz działa raz nie :embarrassed:

Opublikowano

też mam ten problem. kupiłem już z ułamanym zawiasem prawym. spróbuje skleic choc nie jestem pewien czy wytrzyma.

Opublikowano

Juz zrobiłem obdukcję i pękła zawleczka od siłownika i dlatego jest luzne. Wie ktoś czy można dokupić samą zawleczkę od siłownika klapy schowka?

Zawleczka kosztuje w ASO 20 gr ale nie wiem jaki jest jej numer w etce. Możesz po prostu jakąs śrubkę użyć zamiast niej

Jeżeli chodzi Ci o ten kołek (nr.13) >>>

29693306.jpg

To ma nr. 8E0 880 802 i kosztuje w ASO ~ 2.64 PLN :wink4:

Opublikowano

własnie kolego nie o to chodzi. źle wytłumaczyłem. jeszcze tego nie wymontowałem bo nie wiedziałem jak mam do tego podejsc ale z tego co widac to złamana jest sama końcówka zamkniecia schowka. nie kupie. tylko klej.

Opublikowano

własnie kolego nie o to chodzi. źle wytłumaczyłem. jeszcze tego nie wymontowałem bo nie wiedziałem jak mam do tego podejsc ale z tego co widac to złamana jest sama końcówka zamkniecia schowka. nie kupie. tylko klej.

ale to nie było do Ciebie , patrz cytaty :cool1:

Opublikowano

Wymontowanie schowka - trzy sruby na klucz 8 nasadowy - są we wgłębieniach z przodu u góry po otwarciu klapy , oraz dwa torxy 20 po bokach od spodu schowka. Odłaczyc wtyczkę od siłownika klapy .