andrzejd76 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam!!! Wczoraj zabrałem się za wymianę paska rozrządu i napinacza. Wszystko było by w porządku, gdybym zaznaczył położenie koła napędzającego aparat zapłonowy. Nie zrobiłem tego ,na dodatek koło zostało poruszone. W naszej książce nie ma ani słowa o tym kole, albo słabo szukałem. Bardzo proszę o jakieś wskazówki, z góry dziękuję.
marewel Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zdejmij kopulke,ustaw palec rozdzielacza na pierwszy cylinder.Później przydaloby sie ustawic zaplon.
mateogda Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Jeżeli aparat niebył wyciągany, po zdjęciu kopułki powinieneś na obwodzie aparatu zobaczyć znacznik na który powinien być ustawiony palec. Gorzej jak ktoś to kiedyś rozbierał i nie złożył tak jak powinno być.
andrzejd76 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2007 Dzięki za wyjaśnienie. pozdrawiam
janusz124 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Opublikowano 10 Grudnia 2007 witaj załóż koło pasowe ono ma nacięcie i to nacięcie powinno pokrywać się ze znakiem na kole od zapłonu
Gość spedyt Opublikowano 11 Grudnia 2007 Opublikowano 11 Grudnia 2007 W naszej książce nie ma ani słowa o tym kole, albo słabo szukałem. Bardzo proszę o jakieś wskazówki, z góry dziękuję. Nie mogłeś nic znaleść bo to drugie koło jest od pompy oleju Fakt że ma taki sam numer jak koło od rozrządu nie ma znaczenia
andrzejd76 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam Wprawdzie autko już śmiga, ale to koło napędza aparat zapłonowy. Pokręcając tym kołem obraca się palec rozdzielacza. I tak jak koledzy wcześniej pisali ważne jest jego ustawienie,przynajmniej w tym silniku Narazie !!!
Gość spedyt Opublikowano 11 Grudnia 2007 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Nieźle Wymieniając pasek pokręciłem tym kółkiem kilka razy i założyłem pasek na chybił-trafił, będąc pewnym że jest od pompy oleju. Poza tym nie ma żadnych znaków określających jego położenie. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,6924.msg87359.html#msg87359
andrzejd76 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2007 Nie została ściągnięta dolna osłona paska. Idąc dalej tym samym tropem można przeczytać to................. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,6924.msg87966.html#msg87966 Wypowiedz nr 6. Tym czasem. Czyli odpowiedzi na twoje pytanie już były na forum i można było użyć szukaczki [spedyt]
Rekomendowane odpowiedzi