pawel1380 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Mnie dzis na trasie we dwojke przy wlaczonej klimie wyszlo 7,8 i tez uwazam ze nie mało.... Wina chyba cisnienia w oponach bo pare dni temu dalem przod 2.4 tyl 2.2.(zeby na miescie bylo OK) Wprawdzie na trasie sprawdzilem dwa razy czy przypadkie nie nagrzewaja sie za bardzo i nie ma efektu zabkowania..wszystko OK było.. No i S63 AMG na niemieckich blachach bo ewidentnie mnie prowokowała przez kilkadziesiat km :decayed: Ale to idzie jezu... No a czesc trasy jechalem bardzo spokojnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron78 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 ile Ty pompujesz w opony ja daję 2,8 bara bo tak miałem w B7 na 19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgtan Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 2,2??? pierszy krawęznik niski i ci ciągnie opone i jedziesz rantem... 2,4 to minimum.[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2011, 22:14_________________________________________________przy profilu 235/40 jak kupiłem miałem 2,1 (nieświadomy) i pierwsze skrzyzowanie i już był ślad.. u mnie na 2,4-2,5 jest spoko... przy 2,6 jest już twardo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron78 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 może głupie pytanie ale to ile powinno być - w B7 miałem wlepke a w B8 nie i w sumie to tak pompuje z pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgtan Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 w B8 jest to zestawienie w instrukcji... taka tabelka jest przy parametrach silnika.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron78 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 dzięki popatrzę tak z ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1380 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Panowie spokojnie.Wiem co robię Tfu z tyłu było 2.3 nie 2.2 to po pierwsze. A auto poza nami puste(tak wogóle to w 99% jezdze sam) Przod 2.4 to troche mniej niz sie zaleca bo okolo 2.6 jak jezdzisz samemu przy tym motorze. Nie sa to drastyczne roznice i omawialem je z paroma osobami co siedza w tym temacie Jesli bede dbal zeby nie bylo mniej nie powinno byc klopotow. I na razie zadnych nie mam.Nic nie uszkodziłem,opony scieraja sie rowniez prawidłowo.Zobaczymy.Nastepnym razem dobije 2.5 na traskę. Jak nabilem na 2.8 przod to sie jezdzic nie dalo.Byl beton. [br]Dopisany: 21 Kwiecień 2011, 22:33_________________________________________________ może głupie pytanie ale to ile powinno być - w B7 miałem wlepke a w B8 nie i w sumie to tak pompuje z pamięci Na wlepkach 20 nie ma [br]Dopisany: 21 Kwiecień 2011, 22:34_________________________________________________ 2,2??? pierszy krawęznik niski i ci ciągnie opone i jedziesz rantem... Tabela podaje ze minimalne dozwolone cisnienie z tylu na 20 calach przy tym silniku w A5 to 2,2 bara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Wszystko zalezy od marki opony. Zapytaj producenka jakie jest zalecane cisnienie dla twojego wozu i podaj rozmiar opon. Ja tak zrobilem i dostalem odpowiedz. Jak jeszcze nie wybrales felg to bierz takie jak ja mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgtan Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 w B8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Wszystko zalezy od marki opony. Zapytaj producenka jakie jest zalecane cisnienie dla twojego wozu i podaj rozmiar opon. Ja tak zrobilem i dostalem odpowiedz. Jak jeszcze nie wybrales felg to bierz takie jak ja mam Bez obrazy Muskiel, ale nie założył bym tych felg nawet do b5 Miron, Ty wiesz, zresztą co tu dużo pisać, czy to będą felgi z RS6 II czy też RS4 to i tak jest za***iście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Eeee tam obrazy..... o guustach sie nie dyskutuje :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron78 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Eeee tam obrazy..... o guustach sie nie dyskutuje :gwizdanie: dokładnie - a fele RS6 II już kupione - więc po temacie Fele z A5 wzór RS4 w 20 calach do sprzedania bez opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 EOT Etabeta do B5 trochę za droga Muskel ale na tyle to dystansu brakuje chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1380 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Muskel1 dzieki za dobra radę Ale te felgi do B8 to nie bardzo..na dodatek ET cos wyglada slabo.. za bardzo schowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Makki - pięknie to wygląda - niekiedy jak tak sobie siedzę wieczorkiem i myślę o tym co robię z autem i ile niekiedy biegania i kasy to wymaga to sobie myślę "co za debil" a na drugi dzień jak znowu coś mi się gdzieś na jakimś foto spoboda to zapominam to wszystkim i chce mi się robić wszystko żeby moje też tak wyglądało Więc proszę Cię Makki nie wklejaj już żadnych fot do tego wątku Skad ja to znam Oki, nie bede juz zapodawal zdjec do Twojego watku [br]Dopisany: 21 Kwiecień 2011, 23:57_________________________________________________ a co do samego rozmiaru to wg mnie 19 w B7 robiły większą robote niż 20 w B8 - 20 cali mam od 2 tygodni i jeszcze nikt mi nie powiedział że to 20 - wszyscy mówią 18 czy 19 ? No to uwazam ze jako pierwszy na forum mozesz zapodac 21" do B8 A jak 21" wyglada na B8 to mozesz juz sam pogooglowac bo obiecalem ze nie bede zdjec zapodawal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron78 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 [br]Dopisany: 22 Kwiecień 2011, 00:00_________________________________________________to 21 sie da do B8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Makki - jak na ET35 to felga dosyć mocno schowana - znaczy się wystrczająco - rozumiem nic nie obciera ? i rozumiem że to nie jest ori tylko replika ? bo jak ori to z jakiego modelu Kolo schowane bo idzie na to auto gleba 45/35. Nic nie obciera przy S-Line i nie bedzie obcieralo przy zestawie Eibacha. Tak to replika.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron78 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 i masz pewność że felga jest 9 a nie 8,5cala ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 mody kosztują a żonka zaczyna coś tam sapać że nie ma kasy na spożywcze - tak jak by to było najważniejsze Zona nigdy nie powinna wiedziec ile co kosztuje do Audi. Bo predzej czy pozniej zostanie to wykorzystane przeciwko nam. Albo mozna zawsze mowic ze to promocja lub wyprzedaz. Tak jak kobity mowia o zakupach, ciuchach, kosmetykach, spa, butach itp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron78 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ps. co do mojej żonki to jest wyrozumiała i co do kół to zawsze mi pozwala na zmiany a nawet wyraża swoje zdanie.Cenowo jakoś specjalnie się nie buntuje ale może to efekt tego że ja mówię o sztuce a ona chyba zawsze myśli o kpl. ale nie wnikam - ogólnie się zgadzamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi