Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Pytanie odnośnie kupna samochodu a sprawdzenia VAG-iem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie, co moge tak od ręki sprawdzić podstawowym vag-iem jak będe oglądał samochód który chce kupic. Jestem zielony w tym temacie i chciałbym co nie co sie dowiedzieć. Może był taki temat ale nie moglem go znaleść... Przestudiowałem fac ale konkretow nie znalazłem, tylko że robi sie logi i potem ktos kto sie zna powie co i jak, ale chodzi mi tak na szybko co moge sprawdzić. Może głupie pytanie ale chce zaspokoić ciekawość :chytry: Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

robisz pełny autoscan ale dopiero po ostrej jezdzie

logi tez sie przydadza

sprawdzasz turbo, synchronizacje wałka(czasmi cos nie gra) przepływke, PD-ki

ale musiałbys miec "dobrego" Vaga aby miec pewnosc że wszystko ok

nie ma co sie spieszyc, zrobisz wszystkie potrzebne logowania, wrzucisz na forum i bedziesz wiedziec wiecej o aucie

do tego VIN, moze bedzie jakaś informacja serwisowa

Opublikowano
  • Autor

Aha czyli tak od ręki jak sie nie znam to w sumie nic nie sprawdze, przebiegu itd? Kiedyś była strona gdzie wpisywało sie VIN i wyyskakiwały informacje wiecie czy nadal jest taka? Bo moja co miałem już jest nieaktualna...

Opublikowano

Możesz też odczytać przebieg autka ze sterownika silnika :hi:

Opublikowano

Ze sterownika można odczytać przebieg chyba że cofał ktoś konkretny nie tylko w liczniku ale i w ecu.

Opublikowano
Możesz też odczytać przebieg autka ze sterownika silnika

raczej nie bardzo po K

zrób autoscan > zapisz sobie gdzieś błędy > wykasuj je > przejedź się autem i zobacz które powrócą - to da ci niewielki obraz

Możesz zalogować statycznie na rozgrzanym silniku 007 - zobaczysz jak się ma termostat i czujnik temperatury, 013, 018, 023 - PD, 004 - ostatnia kolumna to synchronizacja rozrządu - powinna być jak najbliżej 0

Opublikowano

W b6 nie da się odczytać przebiegu ze sterownika silnika? W b7 bez problemu... i np w takim Fordzie Galaxy z 2002r , które miałem okazje sprawdzać przy okazji logów... :mysli:

Opublikowano

A czasem nie odczytywałeś z licznika?

Opublikowano

wg Vaga funkcja Kontrola przeniegu EDC-15 działa z niektórymi sterownikami i pozwala sprawdzić czy przebieg na liczniku jest podobny do tego co zapisane jest w sterowniku silnika Maksymalna różnica to 5% jeżeli się różni to albo został wymieniony licznik lub sterownik silnika lub najgorsze Licznik został cofnięty.... :cool1:

Opublikowano

W B6 mozna odczytac przebieg ze sterownika EDC... osobiscie znam nawet jedno B5 której sterownik ma taką mozliwosc...

Opublikowano

gdzie to się dokładnie w b6 odczytuje przebieg zwykłym vagiem za 20zł? :przebiegly:

Opublikowano

zwykłym vagiem za 20zł nie odczytasz.. u mnie było sprawdzane VCDS i przebieg wyskoczył ;)

Opublikowano

właśnie tak mi się wydawało :decayed: