Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Przepalają się postojówki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :hi:

mam problem z żarówkami postojowymi przednimi mniej więcej co 2 tyg. przepala mi się raz lewa a potem prawa ...

jaka może być tego przyczyna ?? :mysli:

z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Zaroweczki do siebie to maja ze co jakis czas sie przepalaja :wink4: nie powinno sie dotykac palcami , moze cos tlustego pozostaje i dlatego tak sie dzieje :)

Opublikowano

hmm... ciężko uniknąć aby nikt nie dotykał palcami żarówki :( chyba ze zobaczę innego producenta

można powiedzieć ze one są aż czarne po wyjęciu z lampy, wkurza mnie ten komunikat co wyskakuje po odpaleniu samochodu

Opublikowano

Jest na bardzo ale to bardzo prosta rada.Wyrzucasz do smieci H6W zarowno zarowki jak i gniazda bo szkoda dawac to komus nawet za darmo :kox: i kupujesz sobie np w aso ori gniazda z przewodami W5W na zarowki caloszklane ktore pasuje P&P.Tez mialem dosc wyciagania lamp co 3 miesiace i kupowania nowych zarowek.

Teraz mam W5W i od roku czasu jeszcze nie zmienialem postojowek.

Opublikowano

Jest na bardzo ale to bardzo prosta rada.Wyrzucasz do smieci H6W zarowno zarowki jak i gniazda bo szkoda dawac to komus nawet za darmo :kox: i kupujesz sobie np w aso ori gniazda z przewodami W5W na zarowki caloszklane ktore pasuje P&P.Tez mialem dosc wyciagania lamp co 3 miesiace i kupowania nowych zarowek.

A skad wiesz ze on ma H6W a nie W5W?

Ja np mam W5W a nie sadze zeby poprzedni wlasciciel zmienial gniazda :)

Opublikowano

A skad wiesz ze on ma H6W a nie W5W?

Ja np mam W5W a nie sadze zeby poprzedni wlasciciel zmienial gniazda :)

nie wiem ale moge sie domyslac bo to malo mozliwe zeby W5W palila sie co 2 tyg.H6W juz predzej

ale nie tak szybko.

Ty masz chyba zwykle lampy bo do xenonowych wsadzali H6W....sam sie pozbylem tego badziewia.

Zobaczymy co napisze autor.

Opublikowano

:good: :good: :good:tak kolego HiRide mam żarówki te co Ty mówisz czyli H6W bo mam bi-xenona

dzięki za pomoc i Ci powiem ze nie wpadłem na To aby wsadzić inna podstawę i żarówkę

:) :) :)

Opublikowano

:good: :good: :good:tak kolego HiRide mam żarówki te co Ty mówisz czyli H6W bo mam bi-xenona

dzięki za pomoc i Ci powiem ze nie wpadłem na To aby wsadzić inna podstawę i żarówkę

spoko nie ma sprawy :wink4: jesli zaiinwestujesz w ori gniazda W5W do b6 nic nie bedziesz musial dorabiac docinac itp :good: wystarczy ze odetniesz stare przewody i dolutujesz nowe.

Opublikowano

spoko nie ma sprawy :wink4: jesli zaiinwestujesz w ori gniazda W5W do b6 nic nie bedziesz musial dorabiac docinac itp :good: wystarczy ze odetniesz stare przewody i dolutujesz nowe.

tak też zrobię :)

pozdro

Opublikowano

macie nr tego elementu?

Opublikowano

macie nr tego elementu?

1J0941953 - oprawa żarówki światła postoj. z wiązką przewodów - 19.93 zł u Gajosa

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

macie nr tego elementu?

1J0941953 - oprawa żarówki światła postoj. z wiązką przewodów - 19.93 zł u Gajosa

--

Pozdrawiam.

Sławek

Dzieki :notworthy: Zamowione. Jutro odbior.

Opublikowano

nie w b6 mi nawet ledy wypala :kwasny:

Opublikowano

nie w b6 mi nawet ledy wypala :kwasny:

Masz ledy SMD czy zwykle?