turdzi Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Takie pytanko, czy A4 B8 w samochodach z zamontowanym hakiem ma jakos bardziej rozbudowany system ESP ?
piotrsob1 Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Rozbudowany pewnie nie, być może progam sterujący ESP może być inny lub kodowanie pod hak.
b3rs Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Rozbudowany to raczej nie, chociaż nie wiem co przez to rozumiesz, ale nie ma zadnych różnic między podzespołami do haka lub bez haka. Moja jest bez haka lecz przystosowana d montażu i ma to co inne a4. Kodowanie do haka jest oczywiscie inne.
turdzi Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Opublikowano 20 Marca 2011 a co to jest kodowanie haka ? Wyczytalem gdzies ze w autach z hakiem ESP zapewnia tez stabilizacje przyczepy.Nie wiem na czym to polega , w kazdy razie to co jest dla mnie wazne czy w autach z hakiem da sie deaktywowac ESP tak jak w modelach bez niego.
b3rs Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 To czy da sie wyłączyć ESP to niech powie ktoś kto ma taki zestaw. Chodzi mi o to, że jak założysz hak to musisz pozmieniać parę kodowań w aucie. Na pewno w Engine, ABS/ESP, Parktronic, Centr. El, chyba w CAN i coś tam jeszcze.
gregski Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 hej turdzi, w moim mam wkodowany hak mimo tego, ze nieoryginalny bo THULE. ESP sie wylacza po 3 sekundach naciskania esp off nie wiem czy to typowe dla modelu (3.0 TDI quattro) czy wlasnie zalezne od haka..
Rekomendowane odpowiedzi