Martin_Speed Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 No witam ..sprawa sie ma tak.... Po przeczytaniu sporo juz postów i awari auta przez EGR uznalem ze trzeba zaslepic na stale EGR .. zj***l mi sie EGR i auti zaczelo szarpac i niedalo sie jechac... mechanik zaslepil mi sriba wezyk i tak jezdzilem pare miesiecy.. Teraz trzeba dokonczyc operacje.. Zakupilem blaszke no i mechanik powiedzial ze trzeba kupic tez zaworek elektryczny poniewaz auto moze gdzie kiedys zassac lewego powietrza i wpasc w obroty i nie zgasze silnika...No i dalem mu kase na ten zawor 350 zl ..... Prawidlo czy mnie oszukal bo nie kumam zasady dzialania???????????
wojtek123 Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 No i dalem mu kase na ten zawor 350 zl nie lepiej kupić nowy EGR za 500 ja tak zrobiłem i jestem zadowolony bo nawet słynne szuranie ustapiło w 80 %
songo Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 zaworek za 350zł? lepiej rzeczywiście zmień mechanika. juz bym wolał kupić nowy egr za 500-600zł z tego co pytałem bo u mnie tez juz nieźle leje od ponad 2 lat niż finansować tego zdzierce.
michcio1985 Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 pan mechanik ostro Cie przyciął. idea słuszna ale do niczego nie potrzebna w miejsce egr kup flansze,wstaw zaślepki i śmigaj.
Martin_Speed Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Opublikowano 20 Marca 2011 co to ta flansza i jak to wyglada ??
burus2 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 przejściówka którą montujesz zamiast egr przykręcasz ją do kolektora a na nią gume od icka
macieek Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 mechanik zaslepil mi sriba wezyk i tak jezdzilem pare miesiecy.. Teraz trzeba dokonczyc operacje.. A po co dokanczac? Ja tak jezdze ok 1,5 roku i nic sie niedzieje poza tym ze auto mniej kopci o jakies 70-80%.....
Rekomendowane odpowiedzi