czarny Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 witam co to jest ten osuszacz? miałem rok temu odgrzybianie oznonem a najpierw pianka nic nie dało koleś w sklepie mówi że to może być osuszacz? i takie pytanie śmierdzi mi klima wymienić czy też zostawić
Dev Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 osuszacz nie ma nic wspólnego z zapachem wewnatrz auta oczysc dokładnie klimatyzacje i bedzie ok
czarny Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Opublikowano 20 Marca 2011 kurde a do czego ten osuszacz jest? dzięki za informacje:)
majkel_majki Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Wyciąga wilgoć z układu, to jest taka puszka w okolicy skraplacza.
majkel_majki Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Osuszacz będzie stawał się coraz bardziej niedrożny i zmniejszał wydajność układu, jest ryzyko, że pęknie sitko z substancją pochłaniającą wilgoć wewnątrz i granulat pójdzie w układ, w parownik w skraplacz i wtedy jest po ptokach trzeba wymieniać. Tak jak pisze Devastation teoretycznie należałoby wymieniać toto co 2-3 lata, ale w praktyce mało kto o tym pamięta po 5, 7 czy 10 latach eksploatacji auta warto jednak zmienić osuszacz przy okresowym przeglądzie klimy, to nie są duże koszty.
angelo77 Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 A po wymianie osuszacza nie ma problemu ze szczelnością układu, bo podobno w aluminiowych rurkach łatwo uszkodzić gwint?
andy_sky Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 A po wymianie osuszacza nie ma problemu ze szczelnością układu, bo podobno w aluminiowych rurkach łatwo uszkodzić gwint? jak da się rozkręcić to dobrze u mnie się to nie udało tam utlenia się alu i tak się zapiekło że święty boże nie pomoże
Rekomendowane odpowiedzi