Rad8k Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Witam, Ostatnio coś mi stukało pod maską ,myślałem że to slinik bo nie mogłem zlokalizować stukania. Po zdjęciu osłony z obudowy filtra powietrza okazało że stuka to coś Dźwiek tak jak by w środku była metalowa kulka. Co to za sagem i do czego to jest?? Jakie mogą być objawy niesprawności tego urzadzenia
Rad8k Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Opublikowano 21 Marca 2011 To ma stukać . Wszystko OK. Uff myślałem ze sie coś posypało i tak nap#$% hmm... ,ale co to jest i do czego to słuzy?
HaVoK Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 hmm... ,ale co to jest i do czego to słuzy? Dołączam się do pytania. Dzisiaj też otwierałem maskę i zastanawiałem się dlaczego tak "cyka" ale staruszek powiedział że tak ma być. Tylko co to jest
Muskel1 Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Wielkiej filozofi nie ma, tam jest cos na tym napisane (niestety nie widoczne na fotce). Wpisz w wyszukiwarce i zobacz co wypluje.
Rad8k Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Opublikowano 21 Marca 2011 Wielkiej filozofi nie ma, tam jest cos na tym napisane (niestety nie widoczne na fotce). Wpisz w wyszukiwarce i zobacz co wypluje. Zgodnie z tytułem wątku ,na urzadzeniu jest napis SAGEM
HaVoK Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 hmm Wpisałem na allegro i znalazłem coś takiego http://allegro.pl/audi-a4-b5-zawor-odpowietrzajacy-bak-paliwa-sagem-i1519105272.html Więc jeżeli sprzedawca wie co sprzedaje to chyba sprawa wyjaśniona
kamilmlody Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Jest to element układu odpowietrzania zbiornika paliwa. Mówiąc prosto, to jest elektrozawór, który wpuszcza opary paliwa do kolektora ssącego żeby nie zatruwały środowiska. Musi cykać
kamil1990_2006 Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Właśnie coś mi stuka, a nie mogłem zlokalizować co to stuka... Po której to jest stronie silnika po prawej czy lewej??? Bo może to to...
HaVoK Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 po lewej jak stoisz przodem do samochodu, pod osłoną puszki Filtra powietrza
kamil1990_2006 Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 po lewej jak stoisz przodem do samochodu, pod osłoną puszki Filtra powietrza Tam jeszcze nie zaglądałem... Jutro zerknę... :>
Rekomendowane odpowiedzi