HiRide Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Do wymiany mam zawias drzwi kierowcy bo sa lekko opadniete i jest maly luz na sworzniu.Ale poki tego nie robie chcialbym nasmarowac zawiasy i rolki jakims dobrym smarem.Nie wiem tylko jakim W etce spotkalem sie ze smarem polimocznikowym(przezroczysty) ktorym np sa smarowne czesci podlegajace tarciu w fotelach przednich -ciezko cos takiego zmyc z palcow Macie jakis sprawdzony typ ? 1
grzesu3 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 ja gdzieś wyczytałem, że biały smar jest OK. Sam go kupiłem i zabezpieczyłem niektóre elementy narażone na tarcie.
HiRide Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 ja gdzieś wyczytałem, że biały smar jest OK. Sam go kupiłem i zabezpieczyłem niektóre elementy narażone na tarcie. ktory to bialy smar ?
majkel_majki Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 To jest smar litowy albo molibdenowy. Możesz spróbować też teflonu w spreju.
.Pablo. Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Kolega polecam smar wurtha do zawisów rewelacja sam go używam cały czas na warsztacie też go używaliśmy ps jest biały
HiRide Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 kupilem white grey czy jakos tak firmy Kent
uciniak Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 AA panowie odświeżę troszkę temat, czy przypadkiem do smarowania zawiasów drzwi nie używa się towotnicy?Zawsze psikałem smarem po zawiasach ale to raczej sworznia nie posmaruje a w górnej części zawiasu jest taki dziubek jakby do towotnicy .
Rekomendowane odpowiedzi