guziczek Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 witam mam pytanie odnośnie neostrady 2048 niedługo kończy mi się umowa i wydzwaniają do mnie z TP i proponują właśnie tą neostrade i niższy abonament obecnie miałem neostrade do 1024 może ktoś z Was ma takową i mógłby się podzielić ze mną informacjami - z góry dziękuje :>
Gość -makaveli- Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 dam głowe że Google znajdzie mase opinii
guziczek Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 no czytałem ale może ktoś z Was jakieś opinie tez napisze, w końcu to forum "Na Każdy Temat" wiec czemu nie podzielić się opiniami. po przeglądaniu innych wątków czuje się zmieszany i nie wiem czy tą neostrade 2048 wybrać
kubson Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Podwójna prędkość tego co do tej pory Na mojej ulicy mozna tylko mieć 1 mb ;(
wicio150 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Ja mialem 1mb zadzwonilem do nich bo byla promocja 6mb w takiej samej cenie co wolniejszy pakiet mam i smiga
bosmaneq Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 miałem do tej pory neostrade 1024 ale zauważyłem niedawno że w tej samej cenie teraz już jest 2048 :gwizdanie: zadzwoniłem, zapytałem...złożyłem zlecenie na podwyższenie prędkości neo i już... 2xszybicej w tej samej cenie u mnie w mieście nie ma alternatywy dla neo, a radiówce dziękuje, więc wyboru nie mam
Remik-A4 Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 w Uk jest teraz 100Mb http://shop.virginmedia.com/broadband/up-to-100mb.html a najmniejszy pakiet z Virgin to 10Mb :gwizdanie: Jak zwykle neostrada zdziera zdzira
yahoovip Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Obecnie mam neo 2MB... prędkość downloadu ~256 kilo, upload 32 kilo. Odczujesz dużą różnicę na plus, jeśli przeskoczysz na wyższy pakiet. Ostatnio TP zaproponowała mi 10MB z abonamentem o 10 zł niższym niż mój obecny przy 2MB
kubson Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 No mi zaproponowali smsem 6mb za 35zł ale co z tego jeśli 1mb to max masakra
grubasek21 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Co do tych 6mb to najlepiej zadzwonic do Tp i poprosic o sprawdzenie lini . zeby powiedzieli czy bedzie smigac np ta 6 bo po co placic jak z 6 bedzie dzialac tylko 2 . Tak bylo u mnie za daleka odleglosc od centrali i wiecej niz 2 nie bedzie smigac
spanky Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 witam mam pytanie odnośnie neostrady 2048 niedługo kończy mi się umowa i wydzwaniają do mnie z TP i proponują właśnie tą neostrade i niższy abonament obecnie miałem neostrade do 1024 może ktoś z Was ma takową i mógłby się podzielić ze mną informacjami - z góry dziękuje :> moj ojciec na poczatku roku byl w identycznej sytuacji ,przeszedl z 1mega na 2mega w promocji "taniej" i juz , dziala bezproblemowo ... zreszta w przeciwnienstwie do opinii Neostrade ma już kilka ladnych lat i nigdy nie narzekal ...
MaRioSJ Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Należy również pamiętać, że Mbit, to nie to samo co Mbajt. Wszystkie podane przez was wartości należy podzielić przez 8 i wychodzi faktyczna prędkość. Więc, 2048kb = 256kB, więc średnio. Nawet youtube będzie miało problem z poprawnym działaniem. Ja bym poszukał czegoś lepszego, o ile to możliwe. Moim zdaniem 4MB to minimum. Edit - poprawiłem jednostki, pisałem szybko i mi się pomyliło
spanky Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Należy również pamiętać, że Mbit, to nie to samo co Mbajt. Wszystkie podane przez was wartości należy podzielić przez 8 i wychodzi faktyczna prędkość. Więc, 2048Mbit = 256Mbajt, więc średnio. Nawet youtube będzie miało problem z poprawnym działaniem. Ja bym poszukał czegoś lepszego, o ile to możliwe. Moim zdaniem 4MB to minimum. 2Mb/s -> 2048kb/s -> 256Kb/s i prosze nie pisz ze nie da sie na tym youtube ogladac ...
guziczek Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2011 dzięki koledzy za opinie - wybrałem tą prędkość i jak narazie jestem zadowolony, a co do szybszego internetu to poczekam na jakieś nowe promocje :> ta prędkość jak do tej pory sprawdza się i jak dla mnie wystarcza - a różnice jakąś tam dostrzegam nie dużą ale zawsze coś
MaRioSJ Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Należy również pamiętać, że Mbit, to nie to samo co Mbajt. Wszystkie podane przez was wartości należy podzielić przez 8 i wychodzi faktyczna prędkość. Więc, 2048Mbit = 256Mbajt, więc średnio. Nawet youtube będzie miało problem z poprawnym działaniem. Ja bym poszukał czegoś lepszego, o ile to możliwe. Moim zdaniem 4MB to minimum. 2Mb/s -> 2048kb/s -> 256Kb/s i prosze nie pisz ze nie da sie na tym youtube ogladac ... Poprawne działanie YT to dla mnie włączenie fimu (jak jest to 720p) i płynne oglądanie. Mamy XXI wiek i w 240p to już chyba nikt nie nagrywa.
Rekomendowane odpowiedzi