nitro3241 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 witam proszę o ocenę logów dynamicznych : http://vaglog.rtnet.pl/monikamarcin_40487.html http://vaglog.rtnet.pl/monikamarcin_40498.html http://vaglog.rtnet.pl/monikamarcin_40498.html http://vaglog.rtnet.pl/monikamarcin_40500.html
nitro3241 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 kolego co znaczy ze nie jest źle ? chciałem zrobić wirusa pojechałem do firmy tuningującej auta i powiedzieli mi ze turbo przeładowuje i nie zrobi mi programu bo sprężarka się rozleci i dlatego wstawiłem logi bo nie wiem co dalej robić chciałbym zawirusować autko ,powiem jeszcze ze błedów żadnych nie mam autko chodzi dobrze i nic się nie dzieje.
vauxhall95 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 zmien tunera Dokladnie turbo chodzi wmiare OK.Poza tym nie widze zadnych nie prawidlowosci
lukjar7 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 pierwszy log, sam dół, dość spore przeładowanie
vauxhall95 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 zobacz ze w kolejnych logach juz jest OK.Overboost do 1.3bara wiec jak na ajm to jest git
lukjar7 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 zobacz ze w kolejnych logach juz jest OK.Overboost do 1.3bara wiec jak na ajm to jest git no tak, ale przyjezdza klient, tuner robi, loga, wychodzi jak ten z przeladowaniem i do widzenia wiec oceny w stylu "zmien tunera" sa dla mnie conajmniej smieszne i niepowazne, tuner ktory odmawia programu a nie ciagnie aby zarobić to jest już profesjonalista
spanky Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 zobacz ze w kolejnych logach juz jest OK.Overboost do 1.3bara wiec jak na ajm to jest git no tak, ale przyjezdza klient, tuner robi, loga, wychodzi jak ten z przeladowaniem i do widzenia wiec oceny w stylu "zmien tunera" sa dla mnie conajmniej smieszne i niepowazne, tuner ktory odmawia programu a nie ciagnie aby zarobić to jest już profesjonalista co Ty gadasz, takie przeladowania jak w tym aucie są jak najbardziej do opanowania w sofcie, wiec z tym profesjonalista to trafiles jak kula w płot ...
nitro3241 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 koledzy ten tuner mi powiedzial ze turbo juz tak pompuje ze chyba jest na wykonczeniu i ze rzezi jakby sie mialo rozpasc ,sprawdzilem luzy na turbawce i jest dzlikatny gora dol okolo 1mm ale nie ma promieniowego ,auto nie kopci i nie bierze oleju przebieg to 189000 olej syntetyk,wydaje mi sie jakby luz byl duzy to by brala olej lub sie tukla a jej prawie nie slychac,sorki za brak polskich znakow ale w pracy mam francuska klawiature
lukjar7 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 zobacz ze w kolejnych logach juz jest OK.Overboost do 1.3bara wiec jak na ajm to jest git no tak, ale przyjezdza klient, tuner robi, loga, wychodzi jak ten z przeladowaniem i do widzenia wiec oceny w stylu "zmien tunera" sa dla mnie conajmniej smieszne i niepowazne, tuner ktory odmawia programu a nie ciagnie aby zarobić to jest już profesjonalista co Ty gadasz, takie przeladowania jak w tym aucie są jak najbardziej do opanowania w sofcie, wiec z tym profesjonalista to trafiles jak kula w płot ... mowisz o tym z pierwszego loga 011 z samego dolu ? hmm napewno ciężko, wrecz nie ma sensu, wiesz dlaczego ? bo raz się zacinają a raz jest tylko Overboost, raczej trzeba iść w mechanikę, chyba że te przeladowanie siegające 1.5 b jest wynikiem 1 na 100 :gwizdanie:[br]Dopisany: 25 Marzec 2011, 00:46_________________________________________________zresztą wiesz że to się prawie zawsze pogłębia, coraz wiecej i więcej
nitro3241 Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Opublikowano 25 Marca 2011 czyli mam rozumiec ze nie jest dobrze bo jednak przeladowuje do 1.5 bar i co dalej z tym robic dawac turbo do regeneracji czy robic program na tym co jest teraz,czy pogonic jeszcze autko by kierownice i sztanga sie bardziej rozruszaly[br]Dopisany: 25 Marzec 2011, 01:46_________________________________________________a zapytam jeszcze co zregulacja ciegna gruchy moze tutaj wystarzy mala korekta?
lukjar7 Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 sztangi nie dotykaj bo jest ok zrób 3 logi pojedynczo 011 dyn i zobaczymy
przemik Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 Zamykam te bezsensowną dyskuje. Do autora wątku. Czekam na prawidlowo wykonany komplet logów. Z podzialem z na statyczne dynamiczne i Basic Settings i z podpisanymi linkami, w swietle tego ze masz jechac na program i oczekujesz od nas rzetelnej analizy... wstaw porzadnie logi. Dodotkowo zeby wyjasnic problem z regulacją cisnienia doladowania wykonaj 3 proby 011 dyn, kazda oddzielnie. Gdyby cos bylo nie jasne zapraszam na PW. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi