Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Słupsk - sprawdzić opony (stary DOT)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisz do gościa żeby CI sprawdził miernikiem ile tego tam na oponie jeszcze jest...

Opublikowano

Napisz do gościa żeby CI sprawdził miernikiem ile tego tam na oponie jeszcze jest...

Dzięki, ale o to pytałem, o wysokość się nie boję, tylko o stan..[br]Dopisany: 25 Marzec 2011, 09:29_________________________________________________Okazuje się, że opony mają DOT 0304 co im daje niezły wiek.

Ogólnie mają dobry stan i były założone a później leżakowały chwilę w Niemczech.

Czy ktoś by się zdecydował takie opony kupić?

Opublikowano

Opony z 2004 roku z początku produkcji ja bym sobie odpuścił i kupi nowe a nie używane na jeden sezon. Teraz zaoszczędzisz a potem i tak będziesz musiał wydać kasę na kolejne

Opublikowano

Witam ciepło i serdecznie kolegów z forum,

czy mógłbym łaskawie prosić kogoś ze Słupska o sprawdzenie mi oponek z aukcji:

http://moto.allegro.pl/yokohama-225-45-17-najtaniej-i1515710235.html

tylko czy się jeszcze nadają do założenia na sezon. Pozdrawiam

mogłes na pisac na słupskich spotach aby ktos tam podjechał

jak dzisiaj dam rade to podjade zobaczyc

Opublikowano

Dziękuje Tomku, chciałem tylko sprawdzić czy się nadają do auta, bo oszczędność jest spora a opony nie wyglądają źle.

Będę pamiętał następnym razem, żeby się udać na spotową część forum z takim zapytaniem :)

Opublikowano

oczywiście że opony nadaję się do założenia na sezon

Opublikowano

W sensie, skąd to wiesz?! Ja bym brał od razu ale rocznik gum jest spory, więc lepiej sprawdzić,

zwłaszcza, że dziś u mnie pada śnieg jeszcze :>

Mi chodzi bardziej o to czy guma nie sparciała i nie popękana czego na zdjęciach nie widać :):wink4:

Opublikowano

Wy chyba och*jaliście żeby zakładać 7-mio letnie gumy :slina: To już kup jakieś chińczyki lepiej ale nowe. Wasze decyzje, ja bym sie bał.... zwłaszcza jak się jeździ czasami do niemiaszków po autobanie po 400km w jedną stronę z większą prędkością :mysli:

Opona to podstawowy kontakt auta z nawierzchnią :cool1:, może na raty coś weź.. lepiej na tym wyjdziesz :naughty: Mam na osiedlu takiego małolata giganta, śmiga golfem 3-ką na jakichś 18stkach, a opony slicki, druty od wewnątrz wystają :notworthy::polew: Jak rusza wieczorem z piskiem opon, to iskry idą spod kół od tych drutów :kox: Ale lans jest......

Opublikowano

Oj tam, oj tam :tongue4::polew:

Nie jeżdzę do "niemiaszków" - za mojej "kadencji" to autko autobahna nie widziało,

jeżdzę głównie na miejscu, mało km, mam quattro - się równo gumy zużywają, są to 17",

raz na miesiąc zrobię większą trasę jak 100 km naraz i to wszystko..

I mi nie chodzi o lans tylko o markową oponę :gwizdanie:, bo chińczyki by mnie nowe denerwowały a od tych nie będę oczekiwał cudów :tongue4:

Sprawdzę, nauczę się, koszt nie jest wielki :)[br]Dopisany: 27 Marzec 2011, 10:44_________________________________________________Niestety opony zostały sprzedane, można temat zamknąć.

Opublikowano

W sensie, skąd to wiesz?! Ja bym brał od razu ale rocznik gum jest spory, więc lepiej sprawdzić

nie przesadzajmy nie jest taki spory więc na sezon spokojnie się nadają :cool1:

Wy chyba och*jaliście żeby zakładać 7-mio letnie gumy

ty chyba och*jałeś i naczytałeś się za dużo internetu gdzie to eksperci po samym roczniku opon stwierdzają czy opony się nadają czy nie. ale ja tu nie mam zamiaru się kłócić więc ustąpię internetowym ekspertom.......

Opublikowano

Wiesz co...śmieszą mnie tacy małolaci jak ty :polew: a4b5 jest, fela 19 ' - ale opony już używane bo na nowe niestety nie stać :decayed: Kondony też płuczesz??? :polew:

Nikt Ci nie zabroni jeździć na takich oponkach. Guma ulega starzeniu i to w bardzo poważnym stopniu mimo tego że wizualnie są piękne,to zmienia się struktura gumy - opona to kilka, a niekiedy kilkanaście elementów połączonych ze sobą - weź to pod uwagę.

A w razie jakiegoś zdarzenia drogowego albo wypadku to stan ogumienia,właściwości jezdne itp.również są sprawdzane i w przypadkach wątpliwych opony mogą wskazać również sprawcę wypadku.To samo dotyczy się odszkodowań z polis ubezpieczeniowych(każdy rzeczoznawca zakwestionuje taką wiekową oponę powyżej 5 lat) :kox:

Może i te opony będą się nadawać , ale pytanie jak się na nich bedzie jezdzic, z wiekiem mogą pękać ale najwazniejsze to wiek gumy, im starsza tym twardsza, traci swoje wlasciwosci, a im twardsza tym gorzej klei, każdy wulkanizator ci to powie.

To- czy Ty będziesz jeździł na oponach 5,10 czy 20 letnich nikogo nie obchodzi ,robisz to na własną odpowiedzialność. Jedynym wskaźnikiem przydatności opon jest wysokość bieżnika :polew::notworthy:

Proszę moderatorów o nie usuwanie tego postu, może komuś się przyda, przemysli i dołoży te parę groszy jednak do nowych opon, albo przynajmniej nie kilkuletnich :notworthy:

Tyle moich wypocin...... :sick3:

Opublikowano
Wiesz co...śmieszą mnie tacy małolaci jak ty

:polew: :polew: :polew:

co do reszty twojej wypowiedzi..... no coment

Opublikowano

Wiesz co...śmieszą mnie tacy małolaci jak ty :polew: a4b5 jest, fela 19 ' - ale opony już używane bo na nowe niestety nie stać :decayed: Kondony też płuczesz??? :polew:

Nikt Ci nie zabroni jeździć na takich oponkach. Guma ulega starzeniu i to w bardzo poważnym stopniu mimo tego że wizualnie są piękne,to zmienia się struktura gumy - opona to kilka, a niekiedy kilkanaście elementów połączonych ze sobą - weź to pod uwagę.

A w razie jakiegoś zdarzenia drogowego albo wypadku to stan ogumienia,właściwości jezdne itp.również są sprawdzane i w przypadkach wątpliwych opony mogą wskazać również sprawcę wypadku.To samo dotyczy się odszkodowań z polis ubezpieczeniowych(każdy rzeczoznawca zakwestionuje taką wiekową oponę powyżej 5 lat) :kox:

Może i te opony będą się nadawać , ale pytanie jak się na nich bedzie jezdzic, z wiekiem mogą pękać ale najwazniejsze to wiek gumy, im starsza tym twardsza, traci swoje wlasciwosci, a im twardsza tym gorzej klei, każdy wulkanizator ci to powie.

To- czy Ty będziesz jeździł na oponach 5,10 czy 20 letnich nikogo nie obchodzi ,robisz to na własną odpowiedzialność. Jedynym wskaźnikiem przydatności opon jest wysokość bieżnika :polew::notworthy:

Proszę moderatorów o nie usuwanie tego postu, może komuś się przyda, przemysli i dołoży te parę groszy jednak do nowych opon, albo przynajmniej nie kilkuletnich :notworthy:

Tyle moich wypocin...... :sick3:

To proponuje poczytac o tym ze guma na chinczyku nie jest tej samej jakosci co na YOKOHAMIE czy innej makowej oponie. Proponuje rowniez poczytac o tym jak szybko zuzywa sie bieznik na NANKANGACH czy innym chinczyku a jak na DUNLOPIE. Chinczyk po 7miu latach moze sie nie nadawac do jazdy ale taka yokohama czy inna markowa opona pojezdzi. Popytaj wulkanizatorow - tylko nie tych ktorzy pracuja w sieci i sprzedaja nowe chinczyki. Zobacz na ich opony - jakie maja DOTy. Ty widze oceniasz gume nie po grubosci bieznika tylko po DOTcie. Kazda guma, w roznych warunkach i po roznych km albo bedzie sie nadawac albo nie bedzie.

Ty kupujesz tylko NOWE opony... Twoj wybor, Twoje pieniadze, Twoja sprawa - w tym wypadku proponuje zmieniac opony co sezon na nowe bo jak po zimie zalozysz letnie z poprzedniego sezonu to przeciez uzywana guma. Kondona tez dwa razy tego samego uzywasz?

Opublikowano

Ogólnie mają dobry stan i były założone a później leżakowały chwilę w Niemczech.

:polew::kox: :kox: :kox:

Opublikowano

To proponuje poczytac o tym ze guma na chinczyku nie jest tej samej jakosci co na YOKOHAMIE czy innej makowej oponie. Proponuje rowniez poczytac o tym jak szybko zuzywa sie bieznik na NANKANGACH czy innym chinczyku a jak na DUNLOPIE. Chinczyk po 7miu latach moze sie nie nadawac do jazdy ale taka yokohama czy inna markowa opona pojezdzi. Popytaj wulkanizatorow - tylko nie tych ktorzy pracuja w sieci i sprzedaja nowe chinczyki. Zobacz na ich opony - jakie maja DOTy. Ty widze oceniasz gume nie po grubosci bieznika tylko po DOTcie. Kazda guma, w roznych warunkach i po roznych km albo bedzie sie nadawac albo nie bedzie.

Ty kupujesz tylko NOWE opony... Twoj wybor, Twoje pieniadze, Twoja sprawa - w tym wypadku proponuje zmieniac opony co sezon na nowe bo jak po zimie zalozysz letnie z poprzedniego sezonu to przeciez uzywana guma. Kondona tez dwa razy tego samego uzywasz?

Po pierwsze naucz się czytać ze zrozumieniem :decayed:. buhahaha. Napisałem to w kontekście tego, że wolałbym jeździć na nowych chińczykach niż na 7,10 letnich używkach. I miałbym głęboko w d upie czy to byłby Nankang czy inne g ówno. Dla mnie możecie jeździć i na slickach :polew:, co mnie to interesuje. I stać mnie na NOWE opony, jak ty to podkreślasz :naughty:, i nigdy nie miałem ich dłużej na aucie niż 2 sezony.Później odsprzedaje je takim burkom jak ty :decayed: i kupuje sobie NOWE, bo uwielbiam mieć dużo mięsa na oponce :evil:

A czy używam kondona 2 razy? jasna sprawa :evil: Jak dymam fajną dziw ke to spuszczam sie ze 2 razy żeby czasu nie marnować :polew:

Proszę moderatora o zamknięcie tematu, bo spam i jakieś potyczki słowne nie są tu potrzebne :hi:

warnwarn.gifobraza usera