Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Policja w sprawie kabla VAG OBD2 - KKL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Wczoraj odwiedziła mój dom policja. Z relacji przestraszonej żony (bo mnie nie było w domu:) ) wynika, że panów interesował kabel czyt. interfejs VAG OBD2 - KKL który zakupiłem na allegro jakiś rok temu przez konto żony. Pytali czy żona ma go w posiadaniu i czy jest świadoma, że to urządzenie kosztuje 3000 zł? Pierwsze słysze o takiej sumie :shocked: ja za "oryginalny" kabelek na allegro zapłaciłem około 70 zl z przesyłką. Teraz ja czekam na telefon od Dzielnicowego w tej sprawie gdyż wziął mój nr w celu kontaktu ze mną. Z tego co zapamiętała moja żona to jesteśmy w roli poszkodowanych tzn. zostaliśmy oszukani (jeżeli nie bylismy świadomi prawdziwej wartości i "oryginalności" tego urządzenia). Z tego co mówili panowie policjanci akcja ta prowadzona jest w całej Polsce. Ktoś może miał również takie odwiedziny albo słyszał o czymś takim?

Opublikowano

A może p. władza widział kabla z jakąś płytką na fotelu przez szybę samochodu i teraz chce Cię przetrzepać na legalność oprogramowania :decayed:

Opublikowano

Schematy potrzebne do zrobienia tego kabla sa ogolnodostepne, kazdy moze sobie zrobic taki kabelek - pierwsze slysze zeby ktos sie czepial o cos takiego. Mogles go kupic do prywatnego uzytku - np kasowanie inspekcji serwisowej i korzystac z nie crackowanego vag'a. Jestes czysty. Ja ich wysmieje jesli przyjda.

Opublikowano

Witam wszystkich.

Wczoraj odwiedziła mój dom policja. Z relacji przestraszonej żony (bo mnie nie było w domu:) ) wynika, że panów interesował kabel czyt. interfejs VAG OBD2 - KKL który zakupiłem na allegro jakiś rok temu przez konto żony. Pytali czy żona ma go w posiadaniu i czy jest świadoma, że to urządzenie kosztuje 3000 zł? Pierwsze słysze o takiej sumie :shocked: ja za "oryginalny" kabelek na allegro zapłaciłem około 70 zl z przesyłką. Teraz ja czekam na telefon od Dzielnicowego w tej sprawie gdyż wziął mój nr w celu kontaktu ze mną. Z tego co zapamiętała moja żona to jesteśmy w roli poszkodowanych tzn. zostaliśmy oszukani (jeżeli nie bylismy świadomi prawdziwej wartości i "oryginalności" tego urządzenia). Z tego co mówili panowie policjanci akcja ta prowadzona jest w całej Polsce. Ktoś może miał również takie odwiedziny albo słyszał o czymś takim?

przenosze do bardziej odpowiedniego dzialu/Przemo

Jeśli masz naprawdę KKL to się nie przejmuj.

Jeśli kupiłeś pirackiego VCDS-a lub VAG-COM-a to ADAKO chce się do ciebie dobrać.

Opublikowano

panowie akcja jest taka, że nie chodzi o ściganie osób które kupiły tylko tych którzy sprzedają. chodzi o to, że sprzedają produkt nie oryginalny. dlatego kupujący niejako jest poszkodowany, bo sprzedany mu został kabel nie oryginalny. kupujący nie mają się czym przejmować. od jakiegoś czasu jest taka akcja i chodzi o wiele różnych przedmiotów nie oryginalnych :wink4:

Opublikowano

Pewnie zabiorą Ci ten kabel jako dowód rzeczowy i tyle.

Opublikowano
  • Autor

Dostałem na płytce VAG com 3.11 chyba więc oddam im tą płytkę a co do kabelka to nie za bardzo chce mi się go oddawać:) ale pytali tylko o kabel a nie o program co mnie też zdziwiło. Mam na bank KKL. Z tego co mówili to jest tak jak pisze tony, chodzi o to, że koleś sprzedawał jako "oryginalny". A jakby mnie przyuważyli z laptopem to by pytali o mnie a nie o żone;). A jeśli chodzi o ADAKO to znalazłem to http://allegro.onet.pl/RightsProtectionCooperationProgram.php/company/?f=51 jest tu mowa o vag-com 4xx o wcześniejszych wersjach nic nie zauważyłem. Faktycznie na necie jest pełno schematów tego kabla...ale myślę, że najlepiej będzie oddać to co kupiłem od tego gościa i...potwierdzić, że żyłem w nieświadomości :tongue4:

Opublikowano

oddawać nic nie musisz, bo to ty zostałeś "oszukany" :decayed: chyba że kabel będzie potrzebny jako dowód w sprawie wtedy zostanie zabezpieczony na protokół. póki co śpij spokojnie :decayed:

Opublikowano

mnie tez odwiedził pan dzielnicowy i pisał protokół kabel chciał jako dowód rzeczowy ale niestety nie oddałem go bo gdzies mi sie zapodzial,tylko to co smieszne ja go kupiłem 3 lata temu a oni teraz szukaja heheh

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

mnie też dziś odwiedził dzielnicowy , chciał żebym oddał kabel ,ale niestety kupowałem go kumplowi nie mam go w domu jutro mam podjechać nim na komendę w celu spisania zeznań. i mam takie pytanie czy muszę go im oddać? i jak się będą pytać jakiego programu używam to co??? jest jakiś darmowy ,albo demo żebym powiedział że tylko błędy sprawdzam

Opublikowano

Chodzi tu o te niebieskie KKL ???

Opublikowano

właśnie nie wiem bo kupowałem dwa jeden niebieski a drugi dla kumpla chyba szary

Opublikowano

Trzeba być pier****tym żeby oddać im kabel.

Pies zjadł jedno z wytłumaczeń

Opublikowano
:polew: :polew: sami sobie chcą diagnozować temu zabierają
Opublikowano

czyli na pałach sie czepiają wyłącznie o kabel? Czy o oprogramowanie tez :decayed: Bo ja kupiłem kabel od Viaken'a :naughty: a oni głównie tym handlują

Opublikowano

tylko oprogramowanie,z powodów Praw Autorskich-kabel możesz sobie zrobić sam :wink4:

Opublikowano

a mnie się o oprogramowanie nawet nie pytali , tylko o kabel. dziś o 17 mam miłe spotkanie z dzielnicowym to się okaże

Opublikowano

Panowie jak ktoś powie dzielnicowemu, że ma kabel to na bank zostanie zatrzymany (kabel oczywiście) do czasu wyjaśnienia postępowania, a zapewniam że to nie będzie szybko.

Więc kabel się popsuł, dawno wyrzucony na śmieci, pies zjadł w całości itp:) I będzie spokój.

Tak jak koledzy pisali wcześniej sprawa jest przeciwko sprzedającemu, jednak dowód w postaci kabla musi zostać zatrzymany w postępowaniu.

PS. Mój dzielnicowy nawet się ucieszył jak powiedziałem, że kabel się rozleciał i już dawno wywalony, bo nie musi pisać protokołu:)

Opublikowano

Tak jak mówią poprzednicy ......... Kabelek mieliście ale się zepsuł...... wyrzuciliście..... a oprogramowanie ?? Jakie oprogramowanie ???? :gwizdanie:

Dzielnicowy zapisze że nie ma i już :cool1:

A tak zostanie zabezpieczony jako dowód a Wy będziecie ciągani jako świadkowie ..... :thumbdown: