A-rek Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 panowie skoro już o tym mowa to jak poznać zewnętrznie że S6 c5 to nie zwykła A6 z silnikiem V8. wiem że silniki mają inne moce no i co za tym idzie inne kody ale co ze stylizacją zewnętrzną
PABLO Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 nadkola poszerzone to na 100% A6 4.2l chyba też ma poszerzone błotniki jeśli dobrze kojarzę lub amerykańska wersja
Tony Stark Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 A-rek s6 ma chyba obwodke wokol oznaczenia 4.2 na pokrywie silnika pozatym a6 4.2 nie mialo recaro w srodku blotniki sa poszerzone w obu wersjach, jest pewnie sporo roznic ale ze nie siedze w temacie to napisalem te ktre znam :/
Flyer Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 S6 ma tez innego grilla + kratke w zderzaku (podobnie do S4 B6)
A-rek Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 nadkola poszerzone to na 100% zwykła A6 V8 też je ma A-rek[/b] s6 ma chyba obwodke wokol oznaczenia 4.2 na pokrywie silnika A6 też ją ma ale zauważyłem że w A6 ta obwódka jest biała, a w S6 jest czerwona S6 ma tez innego grilla + kratke w zderzaku (podobnie do S4 B6)
Nowak_zg Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2011 s6 i a6 4.2 maja takie same blotniki ( i rs6 tez ) inny jest przedni grill, listwy na progach z napisem s6 sa tylko w s6 , inne zegary ( s6 ma szare i wyskalowane do 300km/h ), kierownica ze znaczkiem s6 ( lub bez jesli ktos ma z multifunkcja tak jak ja ), fotele recaro w standardzie w s6 byly tak samo jak podsufitka alcantara a w a6 4.2 tego nie byl. silnik jest niby o takiej samej pojemnosci ale jak sie posprawdza etke to jest duzo roznic. w s6 wystepowal manual a w a6 4.2 nie. Inny jest rowniez wydech z tego co wiem oraz przedni ( a dokladniej kratki dolne ) i tylny zderzak ( a6 4.2 czesto ma schowane rurki ale tez nie zawsze z tego co widze )
Nowak_zg Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Robisz ja na RS6 czy temat padl? chyba padl do teraz nie znalazlem zderzaka tyl do sedana a nie chce robic niekompletnego pakietu wiec ci nie dorownam jesli chodzi o mody w tym aucie
Wojtek_A4 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Robisz ja na RS6 czy temat padl? chyba padl do teraz nie znalazlem zderzaka tyl do sedana a nie chce robic niekompletnego pakietu wiec ci nie dorownam jesli chodzi o mody w tym aucie eeee szkoda Mi wszyscy zazdroscili, ze RS6 latam
Nowak_zg Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2011 troche szkoda .... moze zdziadzialem ;D ale jak juz bede mial cos rezac to sprzedam to i kupie cos wiekszego bo mi sie komfort spodobal
Gość Damian A4 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 No po przesiadce z tt to różnica jest duża
PABLO Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 ale jak juz bede mial cos rezac to sprzedam to i kupie cos wiekszego bo mi sie komfort spodobal A8 D3
LuCaS_gr44 Opublikowano 24 Września 2011 Opublikowano 24 Września 2011 bardzo zaje fajna S-a podtlenek gazu fajna sprawa wiadomo ekonomia górą
Thom4s Opublikowano 24 Września 2011 Opublikowano 24 Września 2011 Nowak mierzyłeś moc na hamowni lub masz zamiar? Jak jest z tymi silnikami pod względem trzymania mocy?
GRYFI Opublikowano 24 Września 2011 Opublikowano 24 Września 2011 furaśka marzenie- może kiedyś jeszcze kupię sobie v8 w manualu
Nowak_zg Opublikowano 24 Września 2011 Autor Opublikowano 24 Września 2011 Nowak mierzyłeś moc na hamowni lub masz zamiar? Jak jest z tymi silnikami pod względem trzymania mocy? nie mierzylem i chyba tego nie bede robic. Nie chce sie wkurzac brakujacymi konmi ... bo tutaj jak w kazdej v8 w audi serii nie bedzie napewno dla mnie jedzie wystarczajaco .... dla innych " nie jedzie " mimo ze nie jechali . Moja ma maly przebieg i do 2010 byla serwisowana w ASO .... silnik jest naprawde w bardzo dobrym stanie, zreszta jak cale auto i mimo ze jej moze brakowac "kilku" KM to i tak raczej nie zamienie dzwieku v8 na diesla czy czegos z mniejsza iloscia cylindrow. furaśka marzenie- może kiedyś jeszcze kupię sobie v8 w manualu zycze tego ja jestem mega zadowolony ... najpierw 1.9tdi w a4, potem 1.8T w tt .... przy ktorym przekonalem sie ze juz nie bede chcial diesla mimo ze z 1.9tdi bylem mega zadowolony ...a teraz s6 v8 .... przy ktorym przekonalem sie ze juz nie chce raczej mniej niz 8 cylindrow mimo ze z 1.8T tez bylem zadowolony. i tu maly update: audi bez dekielkow bo ukradli w nocy heh
Thom4s Opublikowano 24 Września 2011 Opublikowano 24 Września 2011 Zdjęcia robiona na stacji Nevada Center Zawsze się tam zatrzymuję na obiad, gdy tylko tamtędy przejeżdżam. Mają też ładne kelnerki. Ten SLS to właściciela chyba jest. Przedtem miał CL65 AMG, o ile dobrze pamiętam. Co do dekielków, to w Polsce wszystko chyba już ukradą.
Nowak_zg Opublikowano 10 Października 2011 Autor Opublikowano 10 Października 2011 Zdjęcia robiona na stacji Nevada Center Zawsze się tam zatrzymuję na obiad, gdy tylko tamtędy przejeżdżam. Mają też ładne kelnerki. Ten SLS to właściciela chyba jest. Przedtem miał CL65 AMG, o ile dobrze pamiętam. Co do dekielków to w Polsce wszystko chyba już ukradną. dalej ma cl`a i murcielago poza kelnerkami maja calkiem dobre obiady [br]Dopisany: 24 Wrzesień 2011, 13:28_________________________________________________ podpytalem soolka jaka folie zalozyl na lampy i tez zamowilem folie czerwona i czerwono-pomaranczowa ( na zdjeciu ) podjechalem do topora wycielismy na szybko kawalek i ja krzywo przykleilem zeby tylko zobaczyc jaki efekt .... mi sie podoba duzo bardziej niz seria ( nie patrzcie na zalamania folii oraz to ze nie wszedzie przykryla biala czesc klosza ) ale minusy niestety chyba przewazyli i nie nakleilem jej na lampy a minusy to: - kierunki swieca na czerwono ( nawet przy folii czerwono-pomaranczowej ) - wsteczyny tez by swiecil na czerwono jakbym go okleil a majac czerwone kierunki mam niedlugo na bank kontrole i skrobanie folii nie dosc ze z lamp to jeszcze pewnie z przednich szyb ... a tego nie chce bo juz wyjatkowo dlugo jezdze bez skrobania wiec chyba nie bede kusic losu ... a wy co myslicie o wygladzie ? ktora lampa sie wam bardziej podoba, seria czy oklejona ?
Rekomendowane odpowiedzi