Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Temperatura silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z temperaturą silnika , wymieniłem czujnik latem tamtego roku na oryginał temperatura od jakiegoś miesiąca zaczęła szwankować dzisiaj wymieniłem termostat na oryginał i co temperatura na zegarach wskazuje max 80 C a na kanale 49 max 75C już zgłupiałem może ktoś mi pomoże przecież czujnik w ciągu 7 miesięcy by nie poleciał . Wiem że już było wiele na ten temat pisane ale w żadnym nie było o takim przypadku .

Opublikowano

w jednej obudowie są 2 czujniki jeden podaje temperaturę na deskę rozdzielczą a drugi na ECU.

na zegarach i na kanale 49 pokazuje te same wskazania z czujnika G2

podepnij vaga i sprawdż jaką temperaturę pokazuję czujnik G62

jeśli te temperatury są różne to padł czujnik :hi:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki w poniedziałek sprawdzę . :>[br]Dopisany: 26 Marzec 2011, 22:57_________________________________________________no i wracam do tematu wymieniłem sobie i termostat i czujnik i to 2 razy no akurat miałem tyle na wymianę wszystko orginalne i co przez miesiąc wszystko ok cieszyłem się jak dziecko że temperatura na blacie 90 C. Potem znowu cyrki najpierw powoli wskazówka pokazywała coraz mniej przy następnych jazdach a teraz po tygodniu pokazuje temperaturę max 80 c a podczas jazdy 70C-75C dodam że jak stoję w korku dochodzi do prawie 90C +- 2 C . Może macie jakieś pomysły ja już zgłupiałem do reszty szlak minie trafia już z tą temp.

Opublikowano

czytajac to forum natknalem sie kilka razy ze co niektorzy wymieniali po kilka razy termostat zanim trafili na pelny sprawny.

ja tez wymienilem 1,5 roku temu i mi jezdzac normalnie trzyma 86-89.

powinien okolo 90 ale sie tym nie przejmuje

Opublikowano
  • Autor

no tak ale wcześniej wymieniałem sam czujnik i było też przez miesiąc ok potem wracały te cyrki i znowu wymiana czujnika miesiąc dobrze i znowu cyrki jak by termostat był walnięty to temp. była by też inna a nie równe 90C .[br]Dopisany: 23 Sierpień 2011, 20:55_________________________________________________widzę ze nikt nie potrafi powiedzieć co może być zostaje metoda prób i błędów

Opublikowano

Kolego moze problem jest z sama kostka? Zdejmij ja z czujnika, przeczysc i włóż ponownie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

i problem pozostał zegary sprawdzone , kostka sprawdzona termostat trzyma , czujnik myśle że by nie padł podłączyłem drugi i też pokazywał cyrki już sam nie wiem co zrobić w sumie i tak na początku przyszłego roku chce go sprzedać no ale z natury jestem taki że nie lubię kupować bubli to i sprzedać bubla też nie wypada auto u mnie musi być sprawne w 100% więc trzeba problem rozwiązać może ktoś pomoże . Dziękuje z góry

Opublikowano

Po jakim czasie wskaźnik powinien pokazać 90 stopni?

Czy temperatura trochę niższa niż 90 to coś poważnego?

Opublikowano

Wsadz termostat do garnka z wodą i zagotuj go na kuchence, zobacz jak się zachowuje.

Opublikowano

umnie tem na kanale 49 to 90, 91 !

Opublikowano

ja np dzisiaj miałem na desce i na klimatroniku i vagu 121 st. normalnie kolejny termostat do wymiany po tygodniu, czasami się uda ze pośmigam cały dzień i będzie 90-92 ale czasami 116 -120 dlatego nie czekam kolejny termostacik wymieniam "Gates" działał 1 tydzień teraz zakładam ori

Opublikowano

a ja jestem przeciwnikiem oryginalu jezeli chodzi o termostaty ;] kup se wahlera ;]

Opublikowano

Słuchaj a może jest coś nieteges z UPG ? Płynu ci nie ubywa? Jaki jest stan oleju?

Opublikowano
  • Autor

a więc płynu nie ubywa stan oleju idealny temperatura oleju koło 100 C w przyszłym tygodniu będę wymieniał termostat i czujnik jeszcze raz może w końcu się to uspokoi , jest to bardzo irytująca usterka :confused4: już wszystkiego próbowałem a jak to nie pomoże to jeszcze jeden sposób , jechać do serwisu trochę zapłacić i jak coś jeździć na gwarancję do usranej śmierci aż mnie będą mieli mnie dość :evil:

A może jeszcze jedno może któryś z szanownych kolegów wie co to za kod 50.3 pokazuje się na 1 kanale . Jakiś czas temu mi się pokazał potem znikł i znowu mi to weszło . Wszystko pracuje tak jak powinno , no oprócz tej temperatury po za tym jest ok

Opublikowano

Błąd 50.3 pokazuje ci się gdy silnik pracuje?

Opublikowano
  • Autor

i jak silnik pracuje jak i na wygaszonym teraz np. niema tego błędu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

50.1 Wartość dostarczana przez uszkodzony czujnik temperatury

50.1 (G17) Czujnik temperatury zewnętrznej (otoczenia), przód, ciągła przerwa(JAK CHODZI SILNIK-BRAK STYKU NA KABLACH)

50.3 Czujnik temperatury zewnętrznej (otoczenia), przód, czasem przerwa (JAK SILNIK NIEPRACUJE-BŁĄD ZAPISANY W PAMIĘCIM, JEST STYK)

Posprawdzaj instalację do czujnika temp. w dolnej części zderzaka przy chłodnicy.

Opublikowano

a ja jestem przeciwnikiem oryginalu jezeli chodzi o termostaty ;] kup se wahlera ;]

A to przypadkiem jako ori nie pakowali? :decayed:

Opublikowano

Ja właśnie też :decayed: