Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Chyba zabiłem skrzynię

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie odebrałem auto z warsztatu po wymianie końcówek drążków :gwizdanie: Wracając wieczorkiem do domku miałem nerwowe zawracanie na 3 w jednej z zablokowanych uliczek osiedlowych. Wrzuciłem 1, mały uslizg opon, hamulec, wsteczny, koła w prawo, gaz w podłogę (bo za długo mi się w korku stało), ruszyłem ledwo do tyłu i :wallbash: STRZELIŁO, trochę dziwnego chrobotu i nie wiem co narobiłem :shocked: wszystko działa jak przedtem, wrzucam bieg, puszczam sprzęgło i tylko lekko chrobocze ale stoję w miejscu. Nie jeżdżę już ani do przodu ani do tyłu. Podpowiedzcie proszę, czy mam już zezłomować auto, czy jeszcze nim wrócę na drogi ???

Opublikowano

ja bym jeszcze nie złomował albo :mysli:

zartuje mysle ze koledzy - znawcy układu napędowego Ci pomogą ;)

Opublikowano

luzik mi zniknęły biegi koszt regeneracji 1000 zł ,ale u Ciebie mi to na poduchy wygląda ale, znawcą nie jestem :)

Opublikowano

Wszystkie biegi wchodzą normalnie jak przedtem? Wygląda na przegub czyli nie powinno być tragedii

Opublikowano

Obstawiam to samo co kolega Konrad

Opublikowano
  • Autor

pierwsza odpowiedź jest dla mnie jak balsam, prawie mnie uspokaja ale ta druga sprawia, że zacznę jeździć jak ciota i bez emocji :sick3: żeby nie nadwyrężać mojej babci b5 :slina:[br]Dopisany: 31 Marzec 2011, 21:49_________________________________________________Panowie blejk i Konrad - dzięx, mam nadzieję że macie rację. Wasza zgodność pomaga mi złapać oddech. Jestem jeszcze w małym szoku powypadkowym :shocked:

Opublikowano

Przegub przy skrzyni, hmmm.

Albo okładzina na tarczy się posypała i nie wysprzęgla.

Opublikowano

Tak jest raczej przegub może ale wątpię sprzęgło z tego co opisałeś. Na miejscu w którym normalnie autem stoisz pod domem albo może tam gdzie go będziesz prowadził jak się zepsuje :P Zaciągnij ręczny wrzuć 1 i strzel ze sprzęgła z gazem i wyjdzie choroba :) Albo pod auto samochód na lewarki i słuchać z kanału i oglądać. Bo będziesz go holował z końca miasta albo gorzej jak urwie przegub.

Opublikowano

też stawiam na przegub

Opublikowano

Koła skręcone na maxa czyli największe obciążenie przegubu + ostre ruszenie na 100% przegub gdyby skrzynia miała paść przy takim manewrze to co drugie auto ma rozwaloną skrzynię :polew: wymień przegub i jeździ dalej :decayed:

Opublikowano

Wrzuciłem 1, mały uslizg opon, hamulec, wsteczny, koła w prawo, gaz w podłogę (bo za długo mi się w korku stało), ruszyłem ledwo do tyłu i :wallbash: STRZELIŁO, trochę dziwnego chrobotu i nie wiem co narobiłem :shocked: wszystko działa jak przedtem, wrzucam bieg, puszczam sprzęgło i tylko lekko chrobocze ale stoję w miejscu.

pewnie siara była jak wysiadłeś zmieszany z auta i patrzyłeś co się stało :polew:

prawdopodobnie przegub wewnętrzny (ten przy skrzyni)

Opublikowano

jak da sie jechac i chrobocze to skrzynia , mialem taki przypadek w vw t4:)

Opublikowano

jak da sie jechac i chrobocze to skrzynia , mialem taki przypadek w vw t4:)

nie jedzie

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję Wam drodzy klubowicze, również prze :polew:śmiewcom. Może i źle zakwalifikowałem mój przypadek, ale jestem laikiem w dziedzinie mechaniki pojazdowej więc dla mnie to wygladało na awarię skrzyni. Okazało się dziś, że to był prawy przegub. Za wszystko zapłaciłem 2stówki i gitara. Czekam az lewy zacznie stukać przy skręcaniu :wink4: Dzięki temu co mnie spotkało, wiem przynajmniej kogo wiecej na tym forum nie słuchać. Pozdrawiam Wszystkich Fanatyków Audi. 3mcie się. :notworthy::hi:

Opublikowano

jak pisałem znawcą nie jestem :gwizdanie: i pisałem że, mi zniknęły biegi :> Powodzenia :)

Opublikowano

Dalej dawaj w palnik na skręconych kołach :good: :oklaski: :wallbash:

Opublikowano

nie bedzie moze tak zle :mysli:

Opublikowano

a Ty kolejny raz piszesz bezsensowne komentarze :polew:

ile razy ja tak robiłem w samochodach na ośke i przegub przeżył koledze nie trudno wymienił i ma spokój :gwizdanie:[br]Dopisany: 02 Kwiecień 2011, 08:53_________________________________________________wiadomo ze sie nie powinno ale czasami sytuacja wymaga i tyle

Opublikowano

a Ty kolejny raz piszesz bezsensowne komentarze :polew: ...

... ile razy ja tak robiłem w samochodach na ośke i przegub przeżył ... wiadomo ze sie nie powinno ale czasami sytuacja wymaga i tyle

Ty za to sensownie piszesz :good:

Opublikowano
  • Autor

Dajcie spokój, kolega robert. szuka zaczepki od początku i tyle. Zgłosiłem się po pomoc i uzyskałem ją od kilku osób, za co podziękowałem. Gdybym chciał poczytac puste i idiotyczne komentarze, znam ku temu lepsze miejsca niż to. Dzieciak nie ma komu podogryzać, niech sobie ulży. A jak mówią- Kto sobie popiep...y, dzień ma potem lepszy. Pozdrawiam. :hi: