Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja proponuje się spotkać w sobotę po 22 w okolicy Polibudy

• Odpowiedzi 76,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:polew: :polew: :polew: w moim wieku to juz sen :decayed:
Opublikowano

to jestescie umowieni :polew:

no jak Kofanie Ty też :naughty:

Opublikowano

ja powiem tak: bo moze nie kazdy bedzie chcial isc a i tak na juwenalia wchodzimy poznoe wiec jak sie zorganizujemy to mozemy sie spotkac na tym grilu zrobic sobie podklad i pozniej na juwenalia :D

Opublikowano

Marcin czyli co handlowca za łeb i nową przepływkę czy jak? Czy ten check może się zapalać właśnie od niej?

check zapala sie wtedy kiedy sterownik silnika zlapie istotny blad. w Twoim przypadku lapie uboga mieszanke i wypadajace zaplony.

wiemy ze lambda pracuje prawidlowo, wiemy tez ze nie masz chipa. na podstawie logow widac jednak ze przeplywomierz podaje zawyzone wartosci. i wlasnie tu jest problem - sama przeplywka jako urzadzenie jest sprawna ale nie podaje prawidlowych wartosci do sterownika. silnik w jakims stopniu skoryguje sobie dawke paliwa itp itd. niemniej jednak jest to ograniczony zakres korekty.

obawiam sie ze nie bedziesz mogl oddac tej przeplywki - na jakiej podstawie ? pisalismy rowniez ze musi to byc identyczna przeplywka a nie zamiennik :/ wydaje mi sie ze bedziesz sie musial wykosztowac po raz kolejny tym razem na ori - czy nowke czy uzywke to juz twoj wybor.

mam nadzieje ze ktos sie wypowie w tej kwestii i podwazy moja opinie bo rozumiem ze pieniadze nie rosna na drzewach

Opublikowano

Siostra bedzie :D ze swoimi znajomymi ale bedzie tam :)

Opublikowano

ale wez siostre :evil:

weź siostrę..to więcej osób przyjdzie może bo widać jakaś fajna foczka :evil:[br]Dopisany: 23 Maj 2011, 23:13_________________________________________________

Marcin czyli co handlowca za łeb i nową przepływkę czy jak? Czy ten check może się zapalać właśnie od niej?

check zapala sie wtedy kiedy sterownik silnika zlapie istotny blad. w Twoim przypadku lapie uboga mieszanke i wypadajace zaplony.

wiemy ze lambda pracuje prawidlowo, wiemy tez ze nie masz chipa. na podstawie logow widac jednak ze przeplywomierz podaje zawyzone wartosci. i wlasnie tu jest problem - sama przeplywka jako urzadzenie jest sprawna ale nie podaje prawidlowych wartosci do sterownika. silnik w jakims stopniu skoryguje sobie dawke paliwa itp itd. niemniej jednak jest to ograniczony zakres korekty.

obawiam sie ze nie bedziesz mogl oddac tej przeplywki - na jakiej podstawie ? pisalismy rowniez ze musi to byc identyczna przeplywka a nie zamiennik :/ obawiam sie ze bedziesz sie musial wykosztowac po raz kolejny tym razem na ori - czy nowke czy uzywke to juz twoj wybor.

mam nadzieje ze ktos sie wypowie w tej kwestii i podwazy moja opinie bo rozumiem ze pieniadze nie rosna na drzewach

ja tam znajduję kasę nawet w sklepie z mięsiwem :evil:

Opublikowano

A ja powiem tak...na chwilę obecną mam wszystko w d*pie :gwizdanie: Tak po prostu. Na juwenalia mogę iść, na grilla również, jak będzie trzeba, to działkę pod Bełchatowem udostępnię. Mam dość na dzisiaj i liczę na Waszą inwencję :wink4:

Opublikowano

ale wez siostre :evil:

Siostra jak siostra

Opublikowano

obawiam sie ze nie bedziesz mogl oddac tej przeplywki - na jakiej podstawie ? pisalismy rowniez ze musi to byc identyczna przeplywka a nie zamiennik :/ wydaje mi sie ze bedziesz sie musial wykosztowac po raz kolejny tym razem na ori - czy nowke czy uzywke to juz twoj wybor.

a jakie błędy na silniku pojawiły się przy "żółtym silniczku"? wszystko związane ze skutkami nieprawidłowego działania przepływki czy coś nowego się urodziło?

ps: na temat 1.8T trudno z Tobą polemizować... nikt lepiej tego silnika nie zna jak Ty... :cool1: wcześniej przepływka pokazywała za mało..., dużo za mało... po wymianie na nową/zamiennik przy logach dawała swoje i fura ciągnęła na Włókniarzy ładnie... i uważaliśmy temat za zamknięty ale może ona faktycznie daje za dużo skoro z wyliczeń wychodzi 180KM... a to 180KM nie ma i mimo, że fajnie się zbiera to jednak z wyliczeń moc wychodzi nierealna..... hmmmmmm...... może na forum zapodać logi by chłopaki obczaili i wypowiedzieli się... :mysli:

Opublikowano

Pantonik - tym razem byla to uboga mieszanka i wypadajace zaplony na pierwszym cylindrze.

przeplywka ktora byla wczesniej nie pokazywala praktycznie nic wiec to z gory wiadomo bylo ze jest tylko na smietnik. ta obecna nie zwraca zadnych bledow zwiazanych z nia sama ale na moje oko mierzy za wysoko. sterownikowi wydaje sie ze ma za duzo powietrza i tnie paliwo a to powoduje uboga mieszanke. jest to tylko i wylacznie moje gdybanie.

wydaje mi sie ze masz racje - chyba trzeba sie zwrocic do tegich glow

Opublikowano
  • Autor

nie wiem czy to cos wniesie czy nie w kazdym razie znajomy mial podobna sytuacje ze zle dobrana przeplywka nie sledzielm do poczatku watku Brunona :)

wiec nie wiem gdzie kupil co i jak w kazdym razie znajomy wrocil powiedzial ze jest nie tak jak byc powinno przedstawil ze jest to przeplywka

i bez slowa wymienili na dwie kolejne az znalezli ta trzecia ktora dzilala poprawnie i wszystko wrocilo do normy tak jak byc powinno :)

i oczywiscie nie placil za kolejne przeplywki ... tylko za 1 ta ktora juz oplacil wczesniej :)

Opublikowano

nie wiem czy to cos wniesie czy nie w kazdym razie znajomy mial podobna sytuacje ze zle dobrana przeplywka nie sledzielm do poczatku watku Brunona :)

wiec nie wiem gdzie kupil co i jak w kazdym razie znajomy wrocil powiedzial ze jest nie tak jak byc powinno przedstawil ze jest to przeplywka

i bez slowa wymienili na dwie kolejne az znalezli ta trzecia ktora dzilala poprawnie i wszystko wrocilo do normy tak jak byc powinno :)

i oczywiscie nie placil za kolejne przeplywki ... tylko za 1 ta ktora juz oplacil wczesniej :)

wnosi do tematu sporo - wydawalo mi sie ze malo prawdopodobne jest to ze wymienia urzadzenie ktore samo w sobie dziala. Bruno kupil zamiennik przeplywki i prawdopodobnie wlasnie ona powoduje problemy

Opublikowano

jeżeli byłaby możliwość wymiany przepływki na inną i ponownego sprawdzenia to można się pobawić... nie wiem tylko czy te zamienniki poprostu tak mają i mogą mieć odchyłki od warto przepływki ori... w końcu cena przepływki ori do ceny zamiennika jest bardzo dużą i może ta różnica nie wynika tylko ze znaczka OOOO na części....

W sumie Marcin napisał, że w silniku błędów stricte związanych ze źle działającą przepływką nie było... tylko tutaj taki błąd może się nie pojawić ponieważ sama przepływka działa... a że troszeczkę przekłamuje to już inna bajka...

[br]Dopisany: 24 Maj 2011, 00:10_________________________________________________nooom o tym samym pisałem jak w międzyczasie mnie ubiegłeś :wink4:

Opublikowano

siemka z rana :hi: :hi: :hi:

do roboty znów trza iść hehe :P

no to co sobota grill na malince a potem kto ma ochote będzi na juwenalia i załatwione :P

Opublikowano
  • Autor

siemka

oile sie nie myle on kupil ori przeplywke nie wiem jak jest z zamiennikami chociaz mi sie wydaje ze to wszystko sprawa serwisu

bo tak jak Marcin napisal przeplywka jest dobra :) tylko moze nie koniecznie do tego egzemplarza

Opublikowano

:hi: :hi: :hi:

Opublikowano

Ohayoo :hi: :hi: :hi: