Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Podświetlane wskazówki licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tego co wiem Dominik (domin79) też miał nie podświetlane, jak zmienił język na niemiecki i dopiero mu się udało więc pytajcie jego on sobie z tym poradził :gwizdanie: :gwizdanie: :good:

Opublikowano

Zapaliłem auto podlączyłem kompa , mialem jesyk niemiecki ale zmienilem na angielski z powrotem na niemiecki i kodowałem wskazówki tak jak powinno być . Wyłączylem kompa , wyłączyłem auto . Po minucie przekręciłem kluczyk i lipa!! Nic sie nie zmieniło hm.. szkoda .

Opublikowano

..kiedyś to obczaje , próbowałem u kumpla zakodować ale też lipa :embarrassed:

Opublikowano

Domin79 jak znajdziesz powód dlaczego czasami działa a czasami nie to daj niezwłocznie znać na forum i jak możesz to na priv , bo mogę przeoczyć.[br]Dopisany: 27 Grudzień 2011, 23:05_________________________________________________Sprawdzę jeszcze języki ,spróbuje na każdym zrobić kodowanie . Może na którymś pójdzie .

Opublikowano

i zapodaj kodowanie na ostatnich bitach 11

Opublikowano

No sprawdzałem na 5 jezykach i nic ale na wyłączonym aucie . Ale kompletnie nie reaguje na żadne kodowanie odnosnie podswietlania licznika . Czy wpisze 1 czy 4 to i tak jest tak samo . Wszystko inne działa

Opublikowano

Przestawiłem kodowanie kilku dni ale jak nie świeciło tak nie świeci :wallbash:

Opublikowano

Wiem, że była jakaś zmiana softu/sterowania? liczników chyba w 2003r. Być może w pierwszych licznikach, mimo przyjmowania kodowania przez licznik, nie da się tego podświetlania zrobić? :mysli:

Opublikowano

Zauważyłem że po zgaszeniu auta nie mogę włączyć świateł od oświetlenia wnętrza (np lampki do czytanie) jestem wstanie to zorobić tylko gdy kluczyk jest w pozycji zapłon lub dopiero po wyjęciu kluczyka ze stacyjki (rozłączenie immo) wtedy świeci jakieś pół minuty i znowu nie można go włączyć aż otworze drzwi i wtedy działa kolejne pół minuty. Jak auto jest odpalone nie ma żadnego problemu. Sytuacja podobna do tej gdy zamknie się samochód pilotem w kluczyku auto ma wtedy odcięty prąd i oświetlenie nie działa. Wcześniej oświetlenie działo normalnie i mogło świecić godzinami jest to możliwe że dzieje się tak przez kodowanie licznika z "3" z przodu? PS przed kodowaniem było ok.

Opublikowano

Ja mam z 2001r i mam podświetlane wskazówki przy wyłączonych światłach, więc to chyba nie zależne od daty produkcji.

Opublikowano

No to już nie wiem o co biega :mysli::confused4:

Opublikowano

Panowie tak prawde pisząc to nikt do konca nie wie o co chodzi . A moze program vag-com np moj a kogos innego moze z tym jest problem i nie koduje .Wiem ze juz dochodzimy do róznych opcji ale sam nie wiem do czego sie tu przyczepić . [br]Dopisany: 30 Grudzień 2011, 17:40_________________________________________________Moze auto hmm.. ja mam z Holandii moze te z niemiec mają taką opcję [br]Dopisany: 30 Grudzień 2011, 17:41_________________________________________________Pstan to zmien kodowanie tak jak bylo wczesniej i daj znac czy jest jakas zmiana

Opublikowano

Zmieniłem i to nie wina kodowania licznika musi coś być z modułem komfortu.

Opublikowano

Tez próbowałem zmienić kodowanie vagiem i nic się nie działo,dzisiaj spróbowałem VWTolem i poszło od ręki,tylko musiałem wklepać ręcznie kodowanie 1xxxx ( u mnie 10000),i jest :good:

Opublikowano

sprawdze dzis czy da sie tym programem u mnie . A Gacek51 powiedz dokładnie jak to zrobic bo nie widziałem jeszcze tego programu . [br]Dopisany: 02 Styczeń 2012, 14:11_________________________________________________

tylko musiałem wklepać ręcznie kodowanie

Co to znaczy ?

Wpisujesz kanal 19 i kodujesz na 10000 tak jak w vag-com ?

Opublikowano

TOMASIMO zadziałało VWToolem?

Opublikowano

niestety :wallbash:[br]Dopisany: 02 Styczeń 2012, 18:16_________________________________________________Ide zaraz zrobic to kodowanie z innego laptopa . Moze to cos da i vwtool kodowałem na wyłączonym zaplonie . Wiec zapale fure i sprawdze najpierw vwtool a póżniej normalny vag . Zobaczę

Opublikowano

To czekam na odpowiedz :hi:

Opublikowano

Noto faktycznie coś masz z tym licznikiem,u mnie vag tez miał problemy,a vwtool poszedł od ręki.

VWToolem koduje się tak samo jak vagiem,tylko trzeba wiedzieć jakie kodowanie trzeba wpisać,bo vwtool wyswietla tylko 3 cyfry,a trzeba wpisać 5 cyfr.

Mam przy okazji pytanie ,czy mozna tez podswietlic tarcze tak jak wskazówki,po zapłonie ?

Opublikowano

Gacek51 jakie masz kodowanie w VWtool aby te wskazówki świeciły?