ber0 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Witam mam pytanie odnosnie turbo, nigdy wczesniej nie mialem samochodu z turbo a teraz mam okazje kupic Audi A4 1.8T w czasie jazdy probnej przy zmianie biegow (obroty pow 4tys) turbo wydawalo dziwne dzwieki typu "tsss" albo "psss" cos takiego, wlasciciel twierdzi ze to normalne a ja sie nie znam. Prosze o pomoc! pozdrawiam
Flyer Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Czy te dzwieki nastepuja po naglym zdjeciu nogi z gazu? Jesli tak, to moze siedzi tam jakis blow-off.
ber0 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2007 Czy te dzwieki nastepuja po naglym zdjeciu nogi z gazu? Jesli tak, to moze siedzi tam jakis blow-off. Tak i wtedy nastepuje ten dzwiek[br]Dopisany: 29 Grudzień 2007, 14:12 _________________________________________________dodam ze ten dzwiek nie jest glosny i jest bardzo krotki max 1s
Flyer Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 No to pewnie jest tam jakis blow-off Cos takiego?
wustyle Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 blow-off na bank zapytaj wlasciciela czy nie grzebal nic w silniku (w sensie tuning)
saintadamus Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 nie jest to normalne w seryjnym silniku 1.8t a skoro jest blow-off wsadzony upewnij sie czy dobrze wszystko chodzi bo czytałem że po założeniu go do tego silnika często jakieś kwiatki wyskakują
Norbi Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Może poprostu nie trzymać ciśnienia jak jest źle dobrany i otwierać się za wcześnie, jak ma sprężyne odpowiednio mocną to BOV jest :th:
poziek Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Bov siedzi - spalanie wzrasta o około 1-1,5L na sto generalnie nie szkodzi, że jest
Rekomendowane odpowiedzi