rafi1985 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Czytalem na forum ze niby jest te sprzegielko a inni mowia ze nie ma. W koncu jak jest? I jak jest to jak najlepiej je sprawdzic czy sie nadaje bo mi napinacz paska sie wygial lekko co moze tez byc przeciez spowodowane tym sprzegielkiem.[br]Dopisany: 12 Kwiecień 2011, 15:56_________________________________________________aaa i jak najlepiej tymczasowo uciszyc ten napinacz bo mi piszczy strasznie a wymiana dopiero w weekned???
rafi1985 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2011 wd 40 na chwile tylko pomaga :/
mcm Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 no to do weekendu musisz się przemęczyć
wiktorsam Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 U mnie nie ma sprzęgiełka. Mi się wydaje że to nie zależy o tle od modelu silnika co od rodzaju altka zamontowanego. Sprzęgiełko łatwo rozpoznać - jest dużo bardziej masywne od zwykłej rolki i zabudowane. Rolka jak się przyjrzysz to widać że nie jest zabudowana, że to zwykłe metalowe kółko nakręcone na oś altka. Co do napinacza to warto sprawdzić czy coś w układzie nie stawia nadmiernego oporu, np zużyty alternator.
andegrand Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 mam AHU i mechanik powiedział ze nie ma
Rekomendowane odpowiedzi