wooojtus Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam, mój silnik ma kilka mniejszych lub większych widocznych wycieków oleju, które chciałbym zatamować. Moje pytanie brzmi, które z uszczelek bądź uszczelniaczy mogą być w formie zamienników a które muszą być bezwzględnie wymienione na te z ASO? z tych, które u mnie są do wymiany już teraz to napewno uszczelka pokrywy zaworów i uszczelniacz przy skrzyni biegów. Pytam, bo koszt ori jest dwu- albo trzykrotnie wyższy... Z góry dziękuję za informacje
Lukasz_N Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jesli kupisz zamienniki dobrej firmy to nie ma co przeplacac w ASO. Uszczelniacz wału to koszt 100-150 PLN a uszczelka pod pokrywe kolo 50 PLN
miczek.mk Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Tam gdzie koszt robocizny jest wysoki ze względu na trudny dostęp, zastosowałbym części kupione w ASO, reszta może być w solidnym zamienniku.
krzychu-trn Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 Ja również był bym za ASO lepiej wydać te parę złotych więcej i mieć święty spokój ale jak ma się jakieś zaufane żródło i pewne części można też zainwestować w zamienniki.
yanosho Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 uszczelniacz walu tylko i wyłącznie ORI tak samo zrobiłbym z uszczelka miski natomiast pokrywę zaworów dobry zamiennik i musi być dobrze
Pretor Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Ja już od dawna kupuję uszczelki i simmeringi firmy Erling i nigdy się nie zawiodłem.
Rekomendowane odpowiedzi