Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o Pakietach S LINE S4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie wróciłem z pracy i mam nerwa bo w drodze powrotnej wy***ał** w sarenke, dzika a może psa sam nie wiem co to było bo wybiegło mi to na autostradę no i przy 120 nie dałem rady ominąć do końca i zachaczyłem strona kierowcy :wallbash:

W skutek tego wypadły wszystkie kratki i zaślepka dziury do wkręcania haka do holowania (jutro pojade ją szukać bo moze gdzieś lezy na poboczu :wink4: ) no i dokładka zderzaka pękła a reszta jest ok! halogen na szczęście ocalał.

No i teraz pytanie czy warto kupić ta dokładkę?? http://moto.allegro.pl/item877787337_audi_a4_s_line_2001_2004_8e0_dokladka_zderzak_oryg.html

Z tego co mi się wydaje to chalogeny pasują do tego zderzaka więc jedno z głowy, wystarczy dokupić tylko w ASO boczne kratki i po wszystkim bo ten środkowy gril tez chyba pasi od zwykłego zderzaka tak?? Jeśli sie myle to sprostujcie.

Domyślam sie ze duzo roboty jest z dopasowaniem dokładki do zderzaka zwykłego nie s-line :confused4: ale az takie ciezkie to chyba nie jest nie??

Nie piszcie koledzy, że wszystko gdzieś jest i wystarczy użyć :szukaj: bo z tych nerwów to laptopa zaraz potrzaskam :wink4:

Znalazłem, że gril dolny jednak nie pasi i musiałbym kupić dedykowany do zderzaka s-line :disgust:

A co z ta dokładką?? warta tych pieniędzy czy idzie dostać tańszą??

Opublikowano

Pewnie że idzie trafić tańszą, jednak to jest towar deficytowy, i szybko znika z aukcji :cool1: Kratki, łacznie z dolnym grillem tak jak zauwazyłeś musisz kupić od S-line.

Opublikowano

Na ebay-u też ceny przewracają na plecy :blink:

bez kratek 210 funtów http://cgi.ebay.co.uk/AUDI-S4-A4-S-LINE-SPORT-BUMPER-GENUINE_W0QQitemZ160389067654QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item2557eef386

kompletny z kratkami 365 funtów http://cgi.ebay.co.uk/AUDI-S4-A4-S-LINE-FRONT-BUMPER-GENUINE_W0QQitemZ160389744010QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item2557f9458a

Powaliło ich z tymi cenami :wallbash:

Zastanawiam się czy nie kupić normalnego bo i tak sprzedaje samochód w tym roku ale z drugiej strony z tym zderzakiem będzie miał atrakcyjniejszy wygląd i moze znajdzie szybciej swojego nowego właściciela :mysli:

Opublikowano

Jeżeli sprzedajesz to daj sobie spokój.

Kup normalny-jak ktoś będzie miał kupić to i tak kupi.

Opublikowano

Sprzedajeale za jakieś 4-5 miesięcy więc jeszcze troszke pojeżdze. Hmm... musze wszystko przekalkulować bo z kratkami z ASO to taka zabawa wyjdzie około tysiaka jak nie więcej a za zwykły zderzak dam 300zł plus kratki boczne więc różnica jest i to piekielna.

Cięzki orzech do zgryzienia :)

Opublikowano

No to te 4 m-ce Cię nie zbawią.

Mi napewno by się nie chciało na tak krótki okres,

zwłaszcza,że zima w pełni... :wink4:

Opublikowano

no kratki boczne sie trafiają na allegro..

ale środek juz nie bardzo a w aso ponad 400zł wiec szkoda kasy jak masz sprzedać niedługo..

jak byś chciał to będę miał niedługo dokładkę z kratkami do sprzedania do zwykłego zderzaka :cool1:

zmieniam właśnie na s line jeszcze mi tylko właśnie tej nieszczęsnej środkowej kratki brakuje :wallbash:

Opublikowano

wuju wszystko do dogadania, ja bedę to potrzebował na koniec lutego bo wtedy będę w PL i zabiorę sie za naprawe.

Jestem jak najbardziej zainteresowany :) wyślij na PW ile sobie wołasz za komplet i się dogadamy :)

Sśrodkowego grila tylko nie będę potrzebował bo ocalał ale muszę go dokłądnie obczaić czy nie jest nigdzie pęknięty ale to dopiero w sobote bo teraz jade do pracy na popołu :disgust:dnie

Opublikowano

a do a to ma znaczenia czy obie beda bez czy tylko 1? boczne to jeszcze ale ze środkowa jest tragedia :wallbash:

nie wiem czy tak nie spróbuje jak będzie to wyglądać http://www.audizine.com/forum/showthread.php?t=122430 :mysli:[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 16:38_________________________________________________http://moto.allegro.pl/item885999670_listwy_drzwiowe_audi_a4_s_line_komplet_czarne.html

warte to tej ceny? bo nie wiem czy szukać tańszych czy brać :mysli:

Opublikowano

Szkoda ze polakierowane.. :naughty:

Ja bym bral :wink4:

Opublikowano

jak wyśle mi za 550 to biere :decayed: jak nie to d*pa..

bidny student jestem nie mam więcej :kwasny:[br]Dopisany: 13 Styczeń 2010, 21:28_________________________________________________

Szkoda ze polakierowane.. :naughty:

Ja bym bral :wink4:

a co w macie szukasz?

Opublikowano

wuju dokladnie tak :) sline s4

Opublikowano

wuju dokladnie tak :) sline s4

no to chyba tylko ASO ci zostaje bo na allegro jeszcze nie widziałem niemalowanych :gwizdanie:

no S4 sa prze za***iste ale tez ich nie ma a w ASO ceny są kosmos.. :wallbash:

jak za wszystko zresztą, dziś kupiłem 3cm plastiku 2 diody i 10cm drucika za 55zł :zemdlal:

Opublikowano

ja niedlugo sie wybieram do ASO w Niemczech bo ze Szczecina mam 50km do ASO Niemieckiego i sprawdze ile tam wolaja za listwy s4 bo sam sie na nie czaje :naughty: s line za malo odstaja-nie ma takiego efektu :gwizdanie:

Opublikowano

mam pytanie , wie ktoś jak u was w aso mają sie ceny gratów do s4 b6?

u mnie w szczecinie na madalińskiego pytałem ostatnio i :

zderzak przedni 1770 zł , kratki pod halogeny - 90zł x2 , atrapa srodkowa zderzaka 430 zł= 2380zł

atrapa w maske -413zł

halogeny -2 x 350 = 700zł

zderzak tył -2035zł

listwy dolne na drzwi - 2 x 411zł + 2 x 340 zł...

masakra:O

myslalem ze zakupie coś w aso ale sie rozmysliłem i czekam na okazje allegrowskie ;d

Opublikowano

Pawlo - jak będziesz gonił auto za 4-5 miesięcy, to nie ładuj kasy w S-Line. Cały zderzak zwykły z kratkami i grillem możesz kupić za 200-250pln + malowanie jakaś 100 = 350 pln na allegro, S-Line to koszt mniej więcej:

a) dokładka - 250 pln musisz założyć, bo inaczej będziesz szukał 10 lat :decayed:

B) kratki + grill u kolegi Wąskiego (nówki z ASO) - około 550 pln

c) montaż + przeróbka - ok 100 pln

d) malowanie - zależnie od znajomości z lakiernikiem - ok 150 pln

Jak dla mnie umoczone pieniądze, za które Ci nikt nie dołoży.

Ja jakiś czas temu zakładałem cały pakiet S-Line zewnętrzny (oprócz lotki na klapę), ale zamierzam autem jeździć jeszcze ok 1,5 roku i miałem porysowaną przednią i tylną dokładkę - w innym przypadku bym nie założył :thumbdown:

Opublikowano

A) Dokładke s-line znalazłem za 300zł więc cena chyba juz do przełknięcia

B) To że Wąski załatwia kratki to nawet nie wiedziałem ale dobrze wiedzieć :)

C) To wszystko zrobie sobie sam w PL w warsztacie u mojego zioma który z pewnościa mi pomoże

D) Tutaj tez na plus bo mam znajomości w tej branży więc praktycznie kupie tylko "baze" a reszte chłopaki zrobią mi za jakieś drobne.

Zgadzam się, ze jest to w pewien sposób wywalony pieniądz ale przez te pół roku będę mógł sie jeszcze tym nacieszyć a i przy sprzedaży samochód ma atrakcyjniejszy wygląd i przyciąga oko. Wiadomo, że nic więcej nie dostane za samochód jak bedę miał ten zderzak ale zawsze inaczej to wygląda.

Autko mam zamiar sprzedać na lato ale wiadomo jak to jest z założeniami, wystawie je na allegro i moze być tez tak, że przez 3 miesiące nie będzię chętnych i tym samym autko bedzie ze mną nie 5 miesięcy tylko 8.

Do dzisiaj nie mogę sobie darowac tego, ze w sierpniu zeszłego roku koleś dawał mi za autko 45 tys i ja sie nie zgodziłem :wallbash: w zyciu juz nie dostane takiej kasy za ta A4, mam nadzieje ze 35 dostane w tym roku.

Podsumowując: Chyba jednak zdecyduje sie na tego s-line nawet jeśli to nie jest najlepsze rozwiązanie. Wszystko jeszcze zalezy ile kolega wąski zawoła mi za kratki :)

Opublikowano

Wszystko jeszcze zalezy ile kolega wąski zawoła mi za kratki

550 zł z grillem :naughty: