lukaszlsw Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witajcie Od dłuższego czasu mam zamiar kupić dwa kółka.Podejrzewam że jest na forum sporo osób które jeżdżą na motocyklu. Wcześniej nie miałem za dużo wspólnego z motocyklami, tylko takie popierdawki typu WSK MZ itd. No i w sumie nie wiem co kupić, chcę jakaś 600tkę. Jak na razie oglądałem parę Banditów, może ktoś mi doradzi na co zwrócić uwagę przy zakupię. Budżet do 8 tys. I ciekaw jestem ile wyjdzie mi ubezpieczenia na taki motocykl.
jozek726 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 teraz jest najgorszy okres na kupno motoru ja też bede sie rozglądał za motorem i tez w tej kasie tle ze po sezonie i chce dorwać hondę CBR f4 mam znajomego co siedi w tym i mi coś dobrego załatwi
lukaszlsw Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2011 fakt w zimie było dużo taniej nawet kask który sobie upatrzyłem cena nagle wzrosła o 150zł
lukaszlsw Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2011 nie nie jakoś mi nie leży tego typu motocykl, Myślałem kiedyś o GS500 ale stwierdziłem że za rok będę szukać czegoś większego. Tak że albo Bandit albo CBRa, lub coś podobnego...
jozek726 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 siema a nie myślałeś o chopperze to jest dobre dla +50
talib1990 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 musisz sprawdzić wszystkie spawy na ramie, wszelkie otarcia wgniecenia, jak motor jedzie czy go nie nosi po drodze, podczas hamowania jak sie zahowuje, czy z lag się olej nie leje. skrzynia jak chodzi, czy ktorys bieg nie wyskakuje podczas jazdy ( przypadłość po pałowaniu i na gumie )stan opon, oleju...
lukaszlsw Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2011 opony czy lagi to nie jest wielki problem bardziej się obawiam o stan silnika rozrząd zawory itd. Nawet wolałbym takiego po lekkim szlifie bo bym go rozmontował i polakierował bo to dla mnie nie problem a zawsze taniej w zakupie. Ale dzięki Talib1990 za pomoc
paweu1 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Masz troche mały budżet. Za 8 kafli kupisz starego Bandita, który będzie nosił ślady użytkowania, chodzi przede wszystkim o rdzę, starsze Suzuki mają słabą powłokę lakierniczą. Poza tym Bandit jest stosunkowo ciężki, silnik jest słaby (po tygodniu jazdy stwierdzisz, że jest słaby), przy szybszej jeździe potrafi łyknąć troche oleju. Ogólnie wypada troche blado na tle konkurencji Na twoim miejscu skłaniał bym się bardziej w stronę Horneta lub Fazera, oba sprzęty powinny być w lepszej kondycji i mają mocniejsze silniki chłodzone cieczą, lepsze heble i zawias. Co do kupna moto, to na pierwszy rzut oka widać czy było coś kombinawane czy nie. Brudny, zaniedbany sprzęt z łysymi oponami i wyciągniętym napędem mówi wszystko. Wszystkie otarcia, obicia na ramie i zbiorniku, brak ciężarków na kierze, urwane końcówki podnóżków, wygięte klamki, ułamane ograniczniki przy kierownicy, wszystko to świadczy o ciężkiej przeszłości. Z samej gatki i zachowania sprzedającego (kręcenie zimnego silnika do odcięcia) można się dużo dowiedzieć, jeśli chwali się, że latał na gumie, robił piskówy, kręcił do odcięcia i przez cały okres eksploatacji nie dołożył ani złotówki (nie pojęcia o rodzajach olejów, opon, nie dba o czystość i naciąg łańcucha), to mówi samo za siebie. Obejrzyj kilka sztuk i będziesz miał rozeznanie. Zaloguj się na forum Bandita lub innym i przejrzyj dział sprzedam, tam masz większe prawdopodobieństwo, że kupisz zadbany sprzęt Powodznia
PRZEEMAS Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 teraz jest najgorszy okres na kupno motoru Bzdura jeżeli ktoś ma igłę i wie że nie wciska lipy to sobie ceni i nie ważne czy to jest sezon czy już po. W sezonie cena idzie w górę takich ulepków po dzwonach bo szukają frajerów a jak się nie sprzedadzą to po sezonie nagle 1/3 ceny w dół... Tak czy inaczej przy kupnie sprawdź obowiązkowo i dokładnie to co Ci napisał Talib bo to podstawa.
talib1990 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 motor po szlifie ale nie wielkim jedynie... pamiętaj, że ten sprzęt ma tylko 2 punkty przyłożenia do ziemi a czasem jeden.. i musi być bardziej sprawny jak jakikolwiek samochód... ja sam szukam czegoś na poważnie... ale zobaczymy jak wyjdzie... R6 troche za mała dla mnie (gabarytowo ) dlatego myśle nad FireBlade'm 929
lukaszlsw Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Mi taka R6 wystarczyłaby na pewno, jednak są drogie. bardziej szukam czegoś ze starszych roczników. Hornet w sumie nie jest głupi, bo Fazerka odpada na starcie po prostu mi się nie podoba choćby nie wiem jak jeździła.
Reggi Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Olej ścigacze..laski nie lubią się garbić za partnerem tylko przed :naughty: :kox: Jak coś mam Burgmana 400 igła w Twoim budżecie
lukaszlsw Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Co myślicie o tej sztuce: http://allegro.pl/honda-hornet-cbf-600-okazja-zobacz-i1567012973.html I jak to jest z rejestracją, dokładnie jaki przybliżony koszt.. :gwizdanie:
Andrzej88 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Motocykl ciężko ocenić na zdjęciach, bo w samochodzie to jeszcze widzisz spasowanie elementów, odcienie lakieru czy jakieś inne "szczegóły", a w motocyklu już nie. Trzeba jechać i obejrzeć po prostu... Kręcenie szafy to też norma....Ja robiłem 10 tys na sezon, a wcale dużo nie jeździłem, a tutaj? 36 tys w 12 lat? A w tych starszych motocyklach nie ma nic prostszego, wystarczy okręcić linkę przy kole, wpiąć do wiertarki na miejsce wiertła, włączyć ją w lewą stronę i w jedną noc cofniesz kilka tys... Widziałem takie akcje nawet naocznie...
Luka3s Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Znajomek ma Yamahe ThunderRace za 8k na sprzedaż 2000r tylko pojemnosc 1000cm3 około 150km. Tyle że Płock (woj. Mazowieckie)
cougarr2 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 rejestracja to koszt około 600 zl co do przebiegu to nie ma reguły widziałem sprzety z 97 roku co miały po 19 tysięcy przebiegu jak ktoś zainteresowany to pomogę sprowadzić coś godnego uwagi
Dev Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 http://otomoto.pl/suzuki-sv-650-2005-k5-sv-650-s-fazer-fz-M2545024.html
Tzieland Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 również będę śledził, bo za rok mam zamiar coś upolować
Rekomendowane odpowiedzi