Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Instalacja czujnika deszczu + MCE Swap z B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak ktoś poza mną dociągnie to do końca, to będzie można zupgradować opis.

Można to wykonać na bazie samych schematów. Tylko czasu brak... :confused4:

Opublikowano
  • Autor

z tym się zgodzę niestety :confused4:

a jeszcze trzeba do nich mieć dojście i ogarnąć..

Opublikowano

udalo mi sie kupic MCE z wtyczkami, tylko kable byly odciete. powybijalem, wyszarpalem stare piny, w samochodzie poodcinalem wtyczki, nowe piny od radiofabrica i po klopocie :polew:

Robiac swapa z low b6 na high b7 najpierw zaczac trzeba od topica Barta-S przechodac na obecny. i tak w sumie z kazdym kabelkiem... okolo 40 stron drukoeanych :> tylko niektore rzeczy nie sa podane w zwijaku a trzeba szukac po calym topoku. stad moga byc jakies niedociagniecia.

i najwazniejsze... u mnie wszystko ladnie bangla i hula... oprocz dlugich... chlopaki maja bixy... w przyszlym tygodniu ide do elektryka, moze on cos wymysli...

Opublikowano
  • Autor

barrowiec, to jesteś po mnie drugą osobą z czujnikiem deszczu w B6 :naughty::decayed:

Opublikowano

Robiac swapa z low b6 na high b7 najpierw zaczac trzeba od topica Barta-S przechodac na obecny. i tak w sumie z kazdym kabelkiem... okolo 40 stron drukoeanych :> tylko niektore rzeczy nie sa podane w zwijaku a trzeba szukac po calym topoku. stad moga byc jakies niedociagniecia.

W takim razie czekam na uwagi co trzeba poprawić :> :good:

Opublikowano

barrowiec, to jesteś po mnie drugą osobą z czujnikiem deszczu w B6 :naughty::decayed:

no ba... i pierwsza w anglii :>

tylko te długie...

jak dojde co jest z ta regulacja to dam znak sygnal. i u mnie moze byc ten problem ze to anglik...(np niebiesko-czerwone kabelki od stopu szukac po lewej czy prawej stronie :wink4:

a jak juz je znalazlem to 'do gory' wychodzilo piec kabelkow...)

Opublikowano
  • Autor

a moja pierwsza w PL :naughty:

AndyN coś szykuje, to może będzie następny..

Opublikowano

Raczej na bank :)

Opublikowano
  • Autor

tylko on nie ma bixów, więc z długimi też coś może być problem

Opublikowano

Raczej na bank :)

Skombinujcie mi wyjmaki do pinów, to ruszy :naughty: Bo za moment wszystkie graty skompletuję i nie będzie już wymówki, że trzeba czekać na coś ... :przebiegly:

tylko on nie ma bixów, więc z długimi też coś może być problem

Ma, ma. Fabrycznie były bixy - wszystko ori. Spryski, poziomowanie [na długich te lampy to potęga :evil::kox: ] Nic przy lampach nie grzebałem

Opublikowano

Andy to jedź z tym koksem to i ja może też wyrezam..teraz mi się nie chce chociaż mam wszystkie graty już od 3 lat :D

Opublikowano

Andy to jedź z tym koksem to i ja może też wyrezam..teraz mi się nie chce chociaż mam wszystkie graty już od 3 lat :D

Skombinuj mi wyjmaki do pinów to ruszę z kopyta :wink4:

:naughty:

Opublikowano

Filip w arkadii ma

Opublikowano

Pytanie głównie do KFX :wink4:

Czy którymś konkretnym typem wyjmaków:

90_1220222895.jpg

'opędzę' wszystkie typy pinów wyciąganych w trakcie tego moda? Którym?

A może 'którymi'? Jeśli jest taka konieczność :mysli:

Opublikowano
  • Autor

generalnie potrzebujesz tylko do kostki B (jest na zdjęciu).

C ma tylko i blaszkę i łatwo się wyciąga, a kostka A ma duuuże strasznie, więc mocniejsze śrubokręty wystarczą.

wydaje mi się że "3795 1" są potrzebne do tego.

ciekawe jaka cena..

http://www.forch.pl/product.aspx?p=12bcd4db-8fa8-4449-b680-b8d3782369f4&g=f99387cb-cff0-4365-97da-bacfe2daa689&js=1

http://www.forch.pl/product.aspx?p=f488dd00-47e8-485a-ac48-1ff2e1c8fb4a&g=f99387cb-cff0-4365-97da-bacfe2daa689

Opublikowano

(...)Standardowy problem przy zakładaniu oświetlenia ledowego, gdy występuje kontrola spalonych żarówek – diody są mniej pazerne na prąd, a MCE kontroluje tą ilość. Powiem nawet że bardziej precyzyjnie niż w B6. Jak macie oświetlenie ledowe tablicy rejestracyjnej, możliwe że trzeba będzie skorygować emulowane obciążenie, żeby nie było błędu podświetlenia tablicy. (...)

A nie dało by się przeprogramować kontrolera i w ten sposób uporać z problemem? :przebiegly:

Realne to? :mysli:

==========

:wallbash: PocztaPolska -> MCE nadal niet :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

myślałem już nad tym.. ale raczej nie da się upgradować firmware modułów, dlatego też wychodzą z kolejnymi literkami zapewne

Opublikowano

myślałem już nad tym.. ale raczej nie da się upgradować firmware modułów, dlatego też wychodzą z kolejnymi literkami zapewne

Albo być takim macherem żeby zmienić jedną rzecz: zmienić poziom czułości tak by nie wyświetlało błędu żarówek przy podłączonych LEDach.

Wszystkie rezystorki i inne wynalazki mogłby by odejść .... :kox: :gwizdanie:[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2011, 17:49_________________________________________________

Artykuł 3794100 Wypinacz widełkowy cena 139.00 netto.
Opublikowano

udalo mi sie kupic MCE z wtyczkami, tylko kable byly odciete. powybijalem, wyszarpalem stare piny, w samochodzie poodcinalem wtyczki, nowe piny od radiofabrica i po klopocie :polew:

i najwazniejsze... u mnie wszystko ladnie bangla i hula... oprocz dlugich... chlopaki maja bixy... w przyszlym tygodniu ide do elektryka, moze on cos wymysli...

Elektryk na dzień dzisiejszy nic nie wymyśli. Najpierw ciężko było dojść o co chodzi, później że złe kable a na koniec dałoby się to zrobić, tylko parę godzin grzebania dla niego, więc parę dudktów trzeba by było wyłożyć. W sumie taniej bixy założyć... Chyba, że ktoś coś wymyśli...

Opublikowano

Odnośnie braku świateł drogowych (długich) po montażu MCE z B7 u kolegi barrowiec1...

W reflektorach ksenonowych montowanych w B6, palnik jest używany jedynie jako światło mijania - zatem osłona po włączeniu żarnika opada całkowicie... Światła drogowe są realizowane tylko i wyłącznie przy pomocy H7.

Natomiast Ksenon plus B6 (BiX) ma to inaczej rozwiązane - w trybie świateł mijania przesłona palnika opada częściowo. W momencie przełączenia w tryb świateł drogowych opada całkowicie i do tego dodatkowo odpalane są H7.

W B7 nie ma podziału na ksenon/bi-ksenon (jest tylko ten drugi). Światła mijania i drogowe realizuje tylko palnik - zatem jedynym rozwiązaniem w naszym przypadku jest montaż BiX (lub powrót do serii :tongue4::wink4:).

@ KFX - możesz dopisać w DIY, że na śmiałków startujących ze standardowymi reflektorami lub zwykłym ksenonem czeka dodatkowa modyfikacja oraz koszty. Dorzuć do tego linki DIY wrclaguny opisujące montaż BiX-ów i samopoziomu :decayed: