lukii007 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Siema mam takie pytanie,niedawno kupiłem B5 z jasna skóra ale widac w jej rowkach taki czarny brud. czym najlepiej to wyczyscic?
clinque Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 najzwyklejsze w swiecie szare mydlo
frugodh Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 :shocked: żadne szare mydło. Sonax i inne firmy które robią kosmetyki do wszystkiego są do niczego. Jako że siedzę w tej branży i sprzedaje też środki do pielęgnacji i renowacji skór polecam Ci środki marki Lederzentrum albo Furniture Clinic. Ta druga marka jest tansza natomiast jakościowo niczym nie odbiega. Tu jest link do mojego ogloszenia w dziale sprzedam ze środkami o których mówię: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=199390.0 Jak gąbką by się nie udało doczyścić porów to można użyć jakiejkolwiek szczoteczki z miarę miękkim włosiem. Preparaty typu sonax, renoskór, moje auto i inne dostępne na stacjach benzynowych i w większości sklepów motoryzacyjnych zawierają alkohole, rozpuszczalniki i ogólnie niszczą strasznie strukturę skóry co przełoży się na ich wygląd za jakiś czas.
andy_sky Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 :shocked: żadne szare mydło. Sonax i inne firmy które robią kosmetyki do wszystkiego są do niczego. Jako że siedzę w tej branży i sprzedaje też środki do pielęgnacji i renowacji skór polecam Ci środki marki Lederzentrum albo Furniture Clinic. Ta druga marka jest tansza natomiast jakościowo niczym nie odbiega. Tu jest link do mojego ogloszenia w dziale sprzedam ze środkami o których mówię: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=199390.0 Jak gąbką by się nie udało doczyścić porów to można użyć jakiejkolwiek szczoteczki z miarę miękkim włosiem. Preparaty typu sonax, renoskór, moje auto i inne dostępne na stacjach benzynowych i w większości sklepów motoryzacyjnych zawierają alkohole, rozpuszczalniki i ogólnie niszczą strasznie strukturę skóry co przełoży się na ich wygląd za jakiś czas. przesadzasz wszyscy chwalą sonax
Filutek Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Szare mydło do wyczyszczenia i później mleczko Sonax do pielęgnacji.
andy_sky Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Szare mydło do wyczyszczenia i później mleczko Sonax do pielęgnacji. a tym szarym mydłem to jak chcesz myć na sucho bo ponoć wodą skóry nie wolno myć
ŁYSY44 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 kolego napisz co polecasz do czyszczenia? link który wstawiłeś kilka postów wcześniej nie działa
addassko Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 mleczko Sonax do pielęgnacji. uwazam ze Sonax do pielegnacji to jeden z najlepszych srodkow tzw "amatorskich"
probi101 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 najlepsze do czyszczenia jest zwykłe mydło i środek do pielęgnacji skóry.
Biszczan Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Mam jasna skore i tez chcialbym wyczyscic skore z tego brudu. Niby jak mam szarym mydlem to czysic? Trzec suchym o skore? haha Preparat do pielegnacji ktory mam to Turtle Wax:)
probi101 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Mydłem na mokro bo suchym nie za dużo zdziałasz i szczoteczką delikatnie i wyczyścisz..
andy_sky Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Mydłem na mokro bo suchym nie za dużo zdziałasz i szczoteczką delikatnie i wyczyścisz.. jak się skórę zmoczy wodą to twardnieje jak wyschnie i potem pęka powodzenia w myciu wodą z mydłem
Biszczan Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Wychodzi na to ze tylko jakims specjalnym srodkiem do czyszczenia skorke wyczyscic a pozniej balsamem zabezpieczyc;) Niestety w realu nie dostrzeglem ostatnio do czyszczenia niczego:/ jutro zajrze do tesco:D
Pawlo 2004 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Nie testowałem ale jest polecany http://sklep.osconcepts.pl/meguiars-aloe-leather-2pack-p-29.html
rafi_a4 Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Nie testowałem ale jest polecany http://sklep.osconcepts.pl/meguiars-aloe-leather-2pack-p-29.html
Rekomendowane odpowiedzi