Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Galletto 1260

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Programował ktoś tym kabelkiem?

Z odczytem pamięci nie mam problemu ale jeszcze nie programowałem nim bo mam wątpliwości.

Programuje się na wyłączonym zapłonie czy włączonym bo na YouTubie widziałem że chyba koleś programował na wyłączonym więc chciałbym się upewnić.

Druga sprawa są jeszcze opcje kompletne i tabele do czego one są i jakie mają zadanie.

Proszę o sensowne odpowiedzi ludzi którzy maję styczność z tym fejsem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam.

Programował ktoś tym kabelkiem?

Z odczytem pamięci nie mam problemu ale jeszcze nie programowałem nim bo mam wątpliwości.

Programuje się na wyłączonym zapłonie czy włączonym bo na YouTubie widziałem że chyba koleś programował na wyłączonym więc chciałbym się upewnić.

Druga sprawa są jeszcze opcje kompletne i tabele do czego one są i jakie mają zadanie.

Proszę o sensowne odpowiedzi ludzi którzy maję styczność z tym fejsem.

Pozdrawiam

w jakim aucie ? , bo jak w 1Z to mozesz sobie galeciaka na lusterku powiesic ...

Opublikowano

w jakim aucie ? , bo jak w 1Z to mozesz sobie galeciaka na lusterku powiesic ...

prosiłem o sensowne odpowiedzi zadałem wydaje mi się dwa proste pytania na ,które nie chciałbym szukać odpowiedzi metodą prób i błędów

Wiem do jakich sterowników jest ten fejs i do czego służy.

Pozdro

Opublikowano

poprosimy o nr sterownika z vaga, to rozwieje Twoje wszelakie wątpliwości

Opublikowano

jaki by to nie byl to 1Z nie pojdzie,jak mnie pamiec nie myli to chyba AVG,AJM,ATJ.

Opublikowano

Z ciekawości co tym fejsem można zrobić w AJMie?

Opublikowano
Programuje się na wyłączonym czy włączonym

właczonym ...

nie wszystkie sterowniki dają sie programowac mimo że odczytasz je via OBD ... chodzi tu przede wszystkim o sterowniki oparte o AM29F800XX - AM29F400XX jeśli immo nie przeszkadza odczytasz /zapiszesz bez problemu

Opublikowano
Programuje się na wyłączonym czy włączonym

właczonym ...

nie wszystkie sterowniki dają sie programowac mimo że odczytasz je via OBD ... chodzi tu przede wszystkim o sterowniki oparte o AM29F800XX - AM29F400XX jeśli immo nie przeszkadza odczytasz /zapiszesz bez problemu

dzięki leo....

będę go używał przede wszystkim do edc15 do edc 16 nie zaryzykuje

powiedz mi jeszcze jak wiesz oczywiście przy programowaniu masz opcje kompletne i tabele

co tu zaznaczmy?

Pozdro

Opublikowano

w AHH daje rade :kox:

a w AFFie - mam silnik na dojechanie pobawiłbym się :evil:
Opublikowano

Może taki fejs to wygodne rozwiazanie ale jak wiadomo nie wszystkie kostki da się zapisać w ten sposób.

Druga sprawa w audiczkach jest taki łatwy dostęp do ECU że po co stosować jakieś niestabilne rozwiązania, kiedy to można ze spokojem wyjąć wszystko i spokojnie zrobić to na stoliku.

Opublikowano

Z tego co mi się wydaje takiego 1Z czy tam AFN-o podobnego nie jesteś w stanie przeprogramować po obd. Starsze pamięci eprom najcześciej są tylko read only (no chyba że już ktoś grzebał).

W takim wypadku kupujesz programator oraz podstawke pod flash i pare pamięci eprom po pare złotych. Wlutowujesz podstawke w plycie ECU i programujesz sobie kości i wpinasz która Ci się podoba.

Opublikowano

W afn jeżeli ktoś wcześniej nie dłubał trzeba lutować podstawki smd ok 3,50zł szt razy 2szt

i kostki wielokrotnego programowania po około 10 zł sztuka

Do tego dobry program ..... tutaj zdania sa podzielone albo dłubiemy i ryzykujemy albo zlecamy to komu trzeba

Co do lutowania jak ktoś ma pojęcie tylko o transformatorówce a o stacji lutowniczej nie słyszał to nawet niech nie podnosi maski.