piotrek1255 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 witam , w zimie miałem taki problem ,ze ponizej ok 7st C blokowalo mi hamulec reczny , byl spuszczony ale nie dalo sie go podniesc i teraz was chce zapytac czy jest sens wymieniac linki czy to jest normalne zjawisko oraz chce zapytac czy wymieniac tarcze hamulcowe z przodu czy wystarczy je tylko przetoczyc , z góry dzieki za pomoc ,pozdrawiam:)
semi281 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Mogła się woda zbierać, może pancerz gdzieś jest uszkodzony i zamarzała. Trzeba by było sprawdzić, może wystarczy przesmarować linkę. Co do tarczy, to zależy od jej grubości, jak już mocno zużyta to trzeba wymienić.
xDiselx Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 u mnie wystepuje w zimie ten sam problm co u Ciebie, i najprawdopodobnij jest to wina peknietych gumek na pancerzu linki przez ktore dostaje sie piach i woda, ktore podczas mrozow zamarzaja i wtedy reczny nie odbija, umieszczam zdjecie co i gdzie. http://img861.imageshack.us/img861/5576/gumkaodlinkirecznego.jpg Nie wiem czy mozna wymienic takie, gumki nie pytalem nawet w sklepie, u siebie psikalem WD i troche smaru tam probowalem zaaplikowac.
Dev Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 http://img861.imageshack.us/img861/5576/gumkaodlinkirecznego.jpg spręzyna jest zle zapieta
xDiselx Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 oo a to nie wiedzialem a moglbys podpowiedziec jak powinna byc prawidlowo?? z gory dzieki a podpowiedz
Dev Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 musisz przesunac koniec sprezyny w to zaglebienie
xDiselx Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 czyli za ten zabek glebiej, no ok dzieki, nie ruszalem tego wczesniej takze nie mialem pojecia jak to mialo byc, w wolnym czasie poprawie w sumie teraz mam wolny czas .
piotrek1255 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2011 a u mnie moze byc to samo i nie bedzie juz sie blokowal w zimie?
Dev Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 raczej nie sprawdz linke czy sie gdzies nie blokuje
Rekomendowane odpowiedzi