bodas Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Co lepiej lać do a6 c6 3.0 tdi fabrycznie bez dpf. Według książki coś zgodnego z normą 505.00, 505.01 lub 507.00. Którą normę najlepiej wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) jakis dobry 5w40 z normą 505.00 i wymiana co 10 tys wysłane z prodiża Edytowane 12 Marca 2016 przez endriuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabanmat Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) Cześć i czołem Przedstawione przeze mnie oleje są oba oryginalne... sam nie wiedziałem że MOTUL już tłucze olej w Italii... Na zimę zawsze kupuje płyn do oprysków MOTULa, bo panowie z forum mają go w dobrej cenie... Zawsze też był Made in France... a tu ostatnio przyszła butla Made in Belgium. Poniżej przedstawiam olej MOTUL X-Cess 5W40 w opakowaniu 1L... Produkowany we Francji (13-09-2013r) i Włoszech (21-09-2015r). Widać że ten produkowany w gorącej Italii zyskał dodatkową normę PSA B71 2296 Może moje sposptrzeżenia są zbyt pochopne... ale X-Cess z Francji ma inny zapach (czuć syntetyczną bazą) Edytowane 26 Marca 2016 przez cabanmat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Caban gratuluje węchu, powinienes pracowac na lotnisku. Motul wybudowal sobie fabryke w slonecznej Italii, popyt rosnie to sie rozwijają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) "Uwielbiam zapach bazy syntetycznej o poranku" wysłane z prodiża Edytowane 26 Marca 2016 przez endriuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabanmat Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszbyd Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 jakieś opinie o Polskim Specol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fido Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Szukaj w innym temacie. Ten jest o Motulu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Jak się skoczyła historia z oszustem że Szczecina ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 z tego co wiem z OCP to Pan Kocyła mial najazd służb w sprawie sprzedazy podrobek Motula. ponoc sam zalewal przepracowany olej. ale ile w tym prawdy to nie wiem. jego konto na allegro Malgorzataa2 zostalo zablokowne. firma ktora sie posługiwał zlikwidowana. wysłane z prodiża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Z moich informacji wynika że pan K. wcale nie sprzedawał podrabianego ani zuzytego oleju. Owszem miał najazd służb i skończyło się to sprawą w sądzie oraz Komornikiem. Pan K. wpadł na bardzo prosty sposób zarobienia kasy. Olej był prawdziwy, butelki oraz nakrętki też z tym że w środku był 10W40 6100 Synergie, tylko nalepki na butelkach były lipne. Marcin od razu podał właściwą informacje ze wszystkie butelki mają te same oznaczenia. Ot całą tajemnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 ale ten olej od niego smierdzial. capilo na odleglosc wiec niemozliwe zeby tam byl 6100 wysłane z prodiża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Możliwe że jakaś część oleju "robił" sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) najlepiej ze poszla fama ze motula podrabiaja. a to byla lokalna akcja oczywiscie dzieki allegro rozprzestrzeniona na caly kraj. a to jak probowal oczerniac i straszyc temidą dzika bo zglosil sprawe do Motul Polska to jakas parodia. http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=88&t=170349&start=30 wysłane z prodiża Edytowane 15 Października 2016 przez endriuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Chcieli odsunąć od siebie podejrzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weso Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 dostał karę finansową dość znaczną i miał niby umieścić dopisek, że handlował podrabianymi produktami na swoich aukcjach. Tylko od drugiej części kary się odwoływał, kase niby bez problemu zapłacił, w sumie się nie dziwię bo miał pewnie z czego:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4 B7 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Koledzy czy któryś z olejów to Fake. Ten z lewej ma rozbudowaną etykietę na tylnej stronie (jest z roku 2015 a wlałem go w zeszłym) natomiast ten z prawej jest z 2016 i jeszcze go nie wlałem (być może na szczęście). Na zdjęciach widać że różnią się etykietami z tyłu. Na razie nie sprawdzałem koloru bo nie chcę ingerować żeby mi ktoś czegoś nie zarzucił. Pisałem do managera Motul w Polsce i olał sprawę totalnie. Do sklepu gdzie zakupiłem jeszcze nie pisałem bo chcę mieć 100% pewność czy ten po prawo to nie podróbka. Edytowane 8 Czerwca 2017 przez A4 B7 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek95 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Ostatnio robiłem gościowi pare rzeczy w golfie 1.9 vp i zdejmowałem też pokrywe zaworów. Jak zobaczyłem jaki syf tam panuje - od razu telefon do właściciela czy on w ogóle zmienia w tym aucie olej. Mówi że co 10kkm motula z allegro Powiem wam że ja w życiu nie widziałem tyle syfu naklejonego w silniku. Tam gdzie obracały się krzywki wałka było wolne miejsce, a przy ściankach głowicy nawet do 2cm szlamu. Wybierałem to łyżką stołową do wiadra Myślę że gdyby robili te podróbki z czegoś chociaż zbliżonego jakością do sprzedawanych dzisiaj olejów- pociągneli by ten interes dłużej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel85 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 U mnie przy zrzuceniu czapki przy wymianie oringow na pompkach meches bym tak zdziwiony czystoscia silnika ze sam dopytywał gdzie kupuje oliwe bo zadko w benzynie zdaza się tak bielutki silnik.Wiec tylko potwierdza to jakość oryginalnych olejow kupowanych od naszych forumowych kolegów . U mnie akurat był zalewany Motul Specyfic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek95 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Ja też leje Motula od Dzika- z silnika można jeść Mam ochote na zmiane na inną markę, bo mam wrażenie że szybko traci swoje właściwości (jakieś 7 kkm)... Ale właściwości czyszczące ma super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi