koczyk Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Witam mam Golfa 4 i nastepujace bledy : abs 00668 /08 00287 wheel speed sensor rear right (g44) /012 elecrical faul in circuit 00290 shareware version to code all dcts /012 please regiser/acivate 16955 brake swic implasible signal po571 - 35-00 -- 01330 central module for central convenience (j393) 49-00- no communicaions dodam ze wymienilem tylna belke zawieszenia prosze o pomoc w mozliwosciach naprawy jestem poczatkujacym uzytkownikiem diagnostyki czytam wiele postow by poprawiac wiedze i licze na wasza pomoc pozdrawiam
Musashi Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 00287 przerwa w obwodzie czujnika predkosci tylnego prawego koła ( może zapomniałes podłączyc albo coś przyciałes w trakcie prac. ew. zasniedziale styki. 00290 to informacja ze korzystasz z sharewarowej wersji programu, i zeby usykac pelna diagnostyke musiz aktywowac 16955 przełącznik hamulca bład obwodu ( to samo co wyżej) 01330 brak komunikacji z modułem komfortu, moj sugestie: czeka ciebie wizyta pod samochodem i musisz dokłanie poogladac wszystkie kabelki w obrebie wymienianej belki. z modułem komfortu odrobine trudniej ( z dostepem do niego), skoro brak komunikacji to albo brak zasilania tego modułu, lub przewod linii diagnostycznej K ( pomiedzy modułem a PIN 7 złącza OBD), sprawdz bezpieczniki może cos sie zwarło w trakcie prac przy belce)
koczyk Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2008 00287 przerwa w obwodzie czujnika predkosci tylnego prawego koła ( może zapomniałes podłączyc albo coś przyciałes w trakcie prac. ew. zasniedziale styki. 00290 to informacja ze korzystasz z sharewarowej wersji programu, i zeby usykac pelna diagnostyke musiz aktywowac 16955 przełącznik hamulca bład obwodu ( to samo co wyżej) 01330 brak komunikacji z modułem komfortu, moj sugestie: czeka ciebie wizyta pod samochodem i musisz dokłanie poogladac wszystkie kabelki w obrebie wymienianej belki. z modułem komfortu odrobine trudniej ( z dostepem do niego), skoro brak komunikacji to albo brak zasilania tego modułu, lub przewod linii diagnostycznej K ( pomiedzy modułem a PIN 7 złącza OBD), sprawdz bezpieczniki może cos sie zwarło w trakcie prac przy belce) dzieki kolego jest jakas mozliwosc na tym forum zeby dac plusowe punkty za pomoc ?
Rekomendowane odpowiedzi