jarkos Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Witam. Pytanie trochę odmienne niż zazwyczaj. Chodzi o to, że kupiłem samochód i radio gra jednakże nie posiadam do niego kodu jakbym musiał odłączyć akumulator. Pytam więc jak odczytać lub zakodować go nowym kodem, który sobie potem zapiszę?
domin79 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 ..nie ma takiej możliwości co byś sobie przypisał nowy kod po odłączeniu aku nic nie powinno sie zadziać , tzn radio włączy sie normalnie i nie będzie krzyczało o kod(jeśli jest ori od tego auta) jeśli chcesz kod do tego radyjka ,a jesteś pewien że wyjechało z salonu w aucie to dzwoń do ASO, powinni Ci podać kod do radyjka
jarkos Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Przecież wszędzie czytam na forach "...odłączyłem akumulator i teraz jest SAFE...". Na pewno zaskoczy po odłączeniu akumulatora?
wrclaguna Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Masz jakas ksiazeczke ? powinien tam byc kod , albo wyciagnij radio moze tam masz przyklejona naklejke z kodem
jarkos Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Nie mam książki. Jestem 3 właścicielem. Pierwszy był we Włoszech.
predki74 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Jak kolega pisał wcześniej jak jest oryginalne to nic się nie stanie a jak nie to 40 zł koszt rozkodowania trzeba z czytać z eproma przerabiałem to aha i powiem tak teraz jak je kiedyś odłączyłem to nie prosił już o kod
Onkel Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Jeśli odłączysz aku to nic się nie stanie. Chyba, że to radio nie jest oryginalne od Twojego auta. Ja miałem na cd ori i nawet po całonocnym odłączeniu od aku wszystko było oki. Dopiero jak odłączyłem radio z kostek tych co służą do podłączenia zasialania, głośników i suba musiałem podać kod.
fayera Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Radio które nie wyjechało z fabryki z autem ale podłączone i wbite kodem nie ma prawa pytać nawet po ponownym odłączeniu aku.
Rekomendowane odpowiedzi