emilek_2 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zaczęło mi coś cyklicznie stukać z przodu z prawej strony podczas jazdy. Słychać to najlepiej na 2 biegu, gdy puszczę gaz, jak zacznę dodawać gazu lub hamować stukanie ustaje. Co dziwne stuka tak na równym odcinku drogi, bez dziur. Im większa prędkość po puszczeniu pedału gazu tym stuka szybciej (częściej). Może miał ktoś coś podobnego bo mi już brak pomysłów ;(
karbonek Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 Doszedłeś do tego co pukało? U mnie objaw jest taki, że jak np. ruszę z 2-ki to coś terkocze po prawj stronie, przy hamowaniu jakieś dziwne odgłosy też się wydobywają - z środka słuchać pukanie a na zewnątrz jakby metal o metal pukał. Wahacze mam nowe, amortki też.
SotoM Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 przegóby wewnetrzne na półosiach. pod obciazenim jest terkotanie po puszczeniu gazu zwalnia sie obciazenie terkot ustaje.
Maxss Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 Też mam problem z tym .. Byłem na stacji diagnostycznej i to nie są wahacze oraz amortyzatory , mechanik sprawdził , lecz nie wie co to stuka .
karbonek Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 W sobotę wymienię poduszki silnika - tylko to u mnie zostało. Wymieniłem już wahacze, amorki, łączniki stabilizatora, gumy stabilizatora, poduszki skrzyni... Jak to nie pomoże, to cegła na gaz i w drzewo
zoltax Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 Miałem dokładnie takie same objawy. Powodem było nie dokręcone koło :wallbash:
karbonek Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 U siebie problem rozwiązałem. Prawa poduszka silnika była w stanie agonalnym (fotki niżej)
Rekomendowane odpowiedzi