Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana soczewki z odbłyśnikiem bixenon Valeo na soczewki z Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam 2 soczewki z b8.

Chcialem sobei sam przerobic i skonczylo sie na zakupie nowej lampy:doh:

Musze sie do Pzn wybrac na montaz :decayed:

jak mi sie uda przy zmianie. postram sie czynkąc parę fotek z opisem.

Liczymy na Ciebie :naughty:

Opublikowano
Mam 2 soczewki z b8.

Chcialem sobei sam przerobic i skonczylo sie na zakupie nowej lampy:doh:

Musze sie do Pzn wybrac na montaz :decayed:

jak mi sie uda przy zmianie. postram sie czynkąc parę fotek z opisem.

Liczymy na Ciebie :naughty:

licz na Siebie :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

obiecane fotki jak ja montuje soczewki b8 w ori bixach z b6

96035657ff31d00em.jpg

914e391d469ba59amed.jpg

cc182ff058898347med.jpg

36b691d8fdb90da8med.jpg

019b227ad0073d58med.jpg

d5938527c76737a3med.jpg

f4a202414233fb2bmed.jpg

f4a202414233fb2bmed.jpg

ef7558e7bca1298fmed.jpg

e489b4a90ca69977med.jpg

tą operacje mozna zrobić bez problemu bez rozklejania lamp.

pokazałem na rozklejonej ,zeby było dokładniej widac co i jak.

Opublikowano
  • Autor

Gwerty ciekawi mnie odleglosc obwodu soczewki od chromowanej blendy.Luz masz skasowany praktycznie do zera czy jest np kilka mm "dziury" w kolo soczewki?Montujac na blaszkach,mialem z tym problem.Po demontazu soczewki zeby np ja wyczyscic cale ustawianie soczewki w lampie zaczynalo sie na nowo

Opublikowano

odległosc soczewki od blendy to około 1mm. zostawiam tak zeby soczewką nie opierała sie o blende.

Opublikowano
Gwerty

odległosc soczewki od blendy to około 1mm. zostawiam tak zeby soczewką nie opierała sie o blende.

Ja musiałem docisnąć soczewkę do samego końca bo był problem z ocieraniem tyłu palnika o klapkę.

Opublikowano

mam tezzrobione adaptery z ori mocowania soczewek w b8. ale musze zobaczyć czy to sprawdzi sie na dłuższa metę. czy wytrzyma ten plastik. wtedy soczewki z b8 beda prawie p&p. wykrecasz starą soczewkę , wkrecasz adapter i soczewke z b8.

Opublikowano

Ja jak zakładałem soczewki z B8 chciałem sobie zrobić adaptery z aluminium (kształt litery C z blachy 3mm) i po zrobieniu pierwszej mi się odechciało i założyłem tak jak masz Ty Gwerty z tych blaszek i tak zostało. Obawiałem się o stabilność takiego rozwiązania, ale trzyma to dość mocno.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No już po robocie. :) Warto to zrobić, nawet przy moich słabych palnikach światło teraz 2x mocniejsze.

Zastanawiam sie tylko czy nie za mam zeza rozbierznego. W garażu zazanczyłem sobie zarys starych , ale te mają całkiem inny kształt.

---

Jednak musze wymienic jeszcze palniki. Jakie najlepeij kupić, bo do tej pory miałem D1S, a teraz co wsadzić? te same czy może te od B8? No i gdzie je kupić dobrze :) ?

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Jestem po wymianie soczewek na b8. Zastosowałem przejściówka otworów . Trzeba obciac jedno mocowanie fabryczne soczewki b8 z racji tego że zawadza o regulacje. Narysowałem później wycinanie laserem .Wiec świetnie pasuje.

Porównanie B8 do Ori B6

Ori B6 z nowym odbłyśnikiem. Wiec porównanie nowej b6 do b8

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

15.JPG

16.JPG

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie powiedzcie czy lampy o nr 8E0 941 003P to zwykły xenon czy bi?(google nic ciekawego mi nie powiedziało, a Etki Ubuntu nie odpala :kwasny: )

Opublikowano

poka zdjecie to ci powiem

Opublikowano
Panowie powiedzcie czy lampy o nr 8E0 941 003P to zwykły xenon czy bi?(google nic ciekawego mi nie powiedziało, a Etki Ubuntu nie odpala :kwasny: )

Bi-xenon

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jakie sznase na ogarniecie montaż nowego odbłyśnika w a3 2001 juz po lifcie. Jakie ceny?

Opublikowano

Czyścił ktoś reflektory poprzez wlanie do środka wody destylowanej z płynem (szamponem) ? I potrząsanie? Płukanie w wodzie destylowaniej. Zastanawiam sie czy to usunie zabrudzenia wewnątrz lamp i nie uszkodzi chromów.

Opublikowano

Pozostaną zacieki po płynie.

Opublikowano

Ja próbowałem czyścić, zacieki nie powstały, lampy suszyłem w piekarniku w 80 stopniach ale niestety za wiele to nie dało

jednak trzeba włożyć łapę do środka i gąbeczką ruszyć ten syf.

Z innej bajki a co myślicie o swapie z xenonu na led? zakupiłem jednego leda dziś ma prawie 4400 lumenów więc w teorii więcej troszkę jak xenon, docelowo myślałem o ~6000lm i odpowiednim sterowaniu tym, czyli w ciągu dnia zjechać na 1500 w po zmroku normalnie ~3000lm jak w xenon z ewentualnym 'turbo' do pełnej mocy...

podłączyłem go dziś i nie powiem światła sporo daje, wieczorem wrzucę jakieś fotki/filmik jak to wygląda, choć zdjęcia nie oddają wiernie rzeczywistości

Opublikowano
  • Autor
Ja próbowałem czyścić, zacieki nie powstały, lampy suszyłem w piekarniku w 80 stopniach ale niestety za wiele to nie dało

jednak trzeba włożyć łapę do środka i gąbeczką ruszyć ten syf.

Z innej bajki a co myślicie o swapie z xenonu na led? zakupiłem jednego leda dziś ma prawie 4400 lumenów więc w teorii więcej troszkę jak xenon, docelowo myślałem o ~6000lm i odpowiednim sterowaniu tym, czyli w ciągu dnia zjechać na 1500 w po zmroku normalnie ~3000lm jak w xenon z ewentualnym 'turbo' do pełnej mocy...

podłączyłem go dziś i nie powiem światła sporo daje, wieczorem wrzucę jakieś fotki/filmik jak to wygląda, choć zdjęcia nie oddają wiernie rzeczywistości

jedna dioda led to zdecydowanie za malo a pozatym co z chlodzeniem diod ?

pomysl fajny i do zrobienia ale raczej nie w warunkach "domowych"

Na dniach bede miec projektory Koito montowane w nowszych lexusach.

Przy odrobinie czasu zrobie porownanie AL vs Koito i wkleje fotki

Opublikowano
  • Autor

tak,z rok temu pojawily sie na allegro i dalej tam chyba sa za ... 6 tys zl :grin::facepalm: