Burawski Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Witam, czy mógłby ktoś podać oznaczenia (wymiary) do śrub od wahaczy górnych, przednich i tylnych - tych co idą od karoserii, ponieważ nigdzie nie mogę ich znaleźć – nawet w sklepie potrzebowali wymiarów…
Pucek Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Nie wiem czy wiesz Kolego ale te śruby są wzmacniane, wypadało by je kupić w ASO, nie zapłacisz więcej jak 15 zł za komplet z nakrętkami
Bartoszzz Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Śruby z łbem kołnierzowym: M10x100, M10x60 2szt. Nakrętki z kołnierzem i samozabezpieczające (samohamujące) Twardość co najmniej 8.8 , ale lepiej wziąć 10.9 Nie musisz ich kupować w ASO, nie są one jakoś specjalnie wzmacniane jak to kolega wyżej powiedział, takie same dostaniesz w sklepie ze śrubami.
Pucek Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 W całym mieście w sklepach ze śrubami nie mogłem dostać śrub typowo "motoryzacyjnych" mocniejszych od 8.8
Bartoszzz Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 to słabo zaopatrzone są u Ciebie sklepy, u siebie mam sklep, który jak nie ma jakiejś danej śruby to zamawia i za max. 2 dni mają ją na miejscu, ale póki co mieli takie, które chciałem akurat do wymiany wahaczy.
grzechuwoj Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Śruby 8.8 są wystarczające w tym miejscu trzymają tuleje a pracuje guma. Pamiętaj jak będziesz dokręca to trzeba opuścić samochód na koa.
tomaszstn Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Ja również proponuję udać się do ASO. Będziesz mieć pewność że są takie jakie mają być. To jest Twoje bezpieczeństwo a nasze furki nie należą do najwolniejszych
Rekomendowane odpowiedzi