Spartan_Wroc. Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Witam! Po długim czasie spędzonym przy szukaniu tematu w którym znalazł bym odpowiedź na moje pytanie postanowiłem założyć nowy wątek (jeśli się mylę i podobny temat już był to przepraszam i proszę o przymknięcie oka bo nic nie znalazłem). Sprawa polega na tym, że od nie dawna jestem szczęśliwym posiadaczem A4 2.5TDI 150KM z 1999r. i przymierzam się do wykupienia polisy OC już na siebie. Orientuje się ktoś może ile wynosi podstawowa składka dla mojej A4?? Z góry dziękuje wszystkim
bryleks Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Jeśli auto ma być na Ciebie (19lat ? ) i nie masz zniżek to przy tej pojemności auta możesz spodziewać się ceny w okolicach 1200-1500zł.
wypsiu Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 w goglach pełno jest kalkulatorów,nie zajmie Ci to więcej niż 5 minut ....
Spartan_Wroc. Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Opublikowano 5 Maja 2011 Tak jest ma być na mnie... Niedługo lat 20 i 30% zniżki ale z tego co wiem to i 20-30% zwyżki za wiek więc się jakoś wyrównuje. A kalkulatory owszem są...ale chyba nie aktualne bo jeśli by wierzyć w informacje w nich zawarte ubezpieczenie by wyniosło 2500-3700pln a to chyba przesada
wojtas-audi Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 A auto jest tylko na Ciebie ? Nie masz wspolwlasciciela zeby na niego ubezpieczyc ? Napewno bylo by taniej jesli mialby znizki, tak moze wychodzic wedlug kalkulatorow.
Spartan_Wroc. Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Opublikowano 5 Maja 2011 Właśnie niestety tylko na mnie i nie ma nikogo "zaprzyjaźnionego" ze zniżkami a rodzina jak by to powiedzieć w konflikcie Także staram się przygotować do OC bo nie będzie to mały wydatek ...ale cóż...Groszek jest tego warty
wypsiu Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 A kalkulatory owszem są...ale chyba nie aktualne bo jeśli by wierzyć w informacje w nich zawarte ubezpieczenie by wyniosło 2500-3700pln a to chyba przesada ....to się mylisz albo naprawdę Ci się nie chce... zajęło mi to 10 min i wziąłem twoje dane z profilu ... wyliczenie z AXA Nr Twojego wyliczenia składki: 4733699 12 rat po: 2 raty po :jednorazowo:PłatnośćPłacąc jednorazowo zaoszczędzisz: o Pakiet OC- 711 zł 1316 zł
tomaszstn Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 A ja mam jeszcze kupon rabatowy w Axie więc jak będziesz chciał tam ubezpieczyć to napisz na PW to podam Ci kod. Zawsze to parę groszy taniej.
Spartan_Wroc. Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Opublikowano 6 Maja 2011 O Directach nawet nie myślałem...ale tam chyba naprawdę mają konkurencyjne ceny ...a za kupon byłbym wdzięczny ) hehe No i dzięki wielkie za info
dante0018 Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 To masz pecha Nie mając współwłaściciela. Ja mam z ojcem który ma 60% zniżek i w marcu płaciłem trochę ponad 800 zł. a jak na liberty direct wyliczyłem sobie n samego siebie to 2050zl
sokolnh Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 A kalkulatory owszem są...ale chyba nie aktualne bo jeśli by wierzyć w informacje w nich zawarte ubezpieczenie by wyniosło 2500-3700pln a to chyba przesada ....to się mylisz albo naprawdę Ci się nie chce... zajęło mi to 10 min i wziąłem twoje dane z profilu ... wyliczenie z AXA Nr Twojego wyliczenia składki: 4733699 12 rat po: 2 raty po :jednorazowo:PłatnośćPłacąc jednorazowo zaoszczędzisz: o Pakiet OC- 711 zł 1316 zł 1365 zł PZU - 20 % zniżki ale pewnie teraz wskakujesz na wyższy próg więc 1279 - 25 % zniżki
hornet Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 Witam! Po długim czasie spędzonym przy szukaniu tematu w którym znalazł bym odpowiedź na moje pytanie postanowiłem założyć nowy wątek (jeśli się mylę i podobny temat już był to przepraszam i proszę o przymknięcie oka bo nic nie znalazłem). Sprawa polega na tym, że od nie dawna jestem szczęśliwym posiadaczem A4 2.5TDI 150KM z 1999r. i przymierzam się do wykupienia polisy OC już na siebie. Orientuje się ktoś może ile wynosi podstawowa składka dla mojej A4?? Z góry dziękuje wszystkim Wpadnij na spota dam Ci namiar na znajomego u którego ja się ubezpieczam. Oczywiście PZU. Za dopłatą kilku $$ można mieć fajne opcje. Wiem że niedługo PZU nie będzie zwracało za uszkodzenia silnika tzn wyeliminują to z oferty więc im szybciej tym lepiej. Jeszcze można coś takiego zrobić :gwizdanie: [br]Dopisany: 18 Maj 2011, 17:14_________________________________________________ A ja mam jeszcze kupon rabatowy w Axie więc jak będziesz chciał tam ubezpieczyć to napisz na PW to podam Ci kod. Zawsze to parę groszy taniej. heheh słyszałem coś o tych kuponach.... Tobie też nabije zniżkę
SkOs Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 zaplaci duzo wiecej ja mam 22 lata auto z 96 roku i 1600
sokolnh Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 zaplaci duzo wiecej ja mam 22 lata auto z 96 roku i 1600 napisz jeszcze ile zniżek
tomaszstn Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Witam! Po długim czasie spędzonym przy szukaniu tematu w którym znalazł bym odpowiedź na moje pytanie postanowiłem założyć nowy wątek (jeśli się mylę i podobny temat już był to przepraszam i proszę o przymknięcie oka bo nic nie znalazłem). Sprawa polega na tym, że od nie dawna jestem szczęśliwym posiadaczem A4 2.5TDI 150KM z 1999r. i przymierzam się do wykupienia polisy OC już na siebie. Orientuje się ktoś może ile wynosi podstawowa składka dla mojej A4?? Z góry dziękuje wszystkim Wpadnij na spota dam Ci namiar na znajomego u którego ja się ubezpieczam. Oczywiście PZU. Za dopłatą kilku $$ można mieć fajne opcje. Wiem że niedługo PZU nie będzie zwracało za uszkodzenia silnika tzn wyeliminują to z oferty więc im szybciej tym lepiej. Jeszcze można coś takiego zrobić :gwizdanie: [br]Dopisany: 18 Maj 2011, 17:14_________________________________________________ A ja mam jeszcze kupon rabatowy w Axie więc jak będziesz chciał tam ubezpieczyć to napisz na PW to podam Ci kod. Zawsze to parę groszy taniej. heheh słyszałem coś o tych kuponach.... Tobie też nabije zniżkę Nie zniżkę tylko bon na zakupy. Po drugie czy widzisz coś w tym złego? Jeśli polecamy kogoś i to nie tylko w AXA to ta osoba dostaje zniżkę a polecająca bon na zakupy za 20zł więc ja od tego się nie wzbogacę a ktoś może mieć też jakąś zniżkę. Nie robi tu nikt nikogo w balona i to nie ja zabieram komuś kasę ale firma ubezpieczeniowa mając dodatkowego klienta zarobi na nim więc małą częścią zysków jest w stanie się podzielić a skor i tak w Axa wychodzi najtaniej więc gadka jest bez sensu i o niczym. Kolega będzie chciał to ubezpieczy a jak nie to nie. Jak będę w stanie mu pomóc obniżyć kwotę o parę groszy to czemu mam nie pomóc i nie chodzi tu o te parę groszy które nawet nie wiem czy dostanę czy nie i czy to nie chwyt marketingowy. Mi to wisi , ważne że ktoś będzie miał taniej.
truckmaniac Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 To masz pecha Nie mając współwłaściciela. Ja mam z ojcem który ma 60% zniżek i w marcu płaciłem trochę ponad 800 zł. a jak na liberty direct wyliczyłem sobie n samego siebie to 2050zl To jakie jaja? Za 1,9 ponad 800 z maxem zniżek ? Ja mam 60% i za 2,5 płacę 466 PLN. Gdzieś Ty auto ubezpieczył
sokolnh Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 To masz pecha Nie mając współwłaściciela. Ja mam z ojcem który ma 60% zniżek i w marcu płaciłem trochę ponad 800 zł. a jak na liberty direct wyliczyłem sobie n samego siebie to 2050zl To jakie jaja? Za 1,9 ponad 800 z maxem zniżek ? Ja mam 60% i za 2,5 płacę 466 PLN. Gdzieś Ty auto ubezpieczył ma zwyżkę za wiek spokojnie, choć pewnie dałoby się coś taniej znaleźć
truckmaniac Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 To masz pecha Nie mając współwłaściciela. Ja mam z ojcem który ma 60% zniżek i w marcu płaciłem trochę ponad 800 zł. a jak na liberty direct wyliczyłem sobie n samego siebie to 2050zl To jakie jaja? Za 1,9 ponad 800 z maxem zniżek ? Ja mam 60% i za 2,5 płacę 466 PLN. Gdzieś Ty auto ubezpieczył ma zwyżkę za wiek spokojnie, choć pewnie dałoby się coś taniej znaleźć Przecież ma współwłaściciela ze zniżkami.Mó szwagier zarejstrował auto ze mną, jak współwłaścicielem i żadnej zwyżki mu nie naliczali...
sokolnh Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 To masz pecha Nie mając współwłaściciela. Ja mam z ojcem który ma 60% zniżek i w marcu płaciłem trochę ponad 800 zł. a jak na liberty direct wyliczyłem sobie n samego siebie to 2050zl To jakie jaja? Za 1,9 ponad 800 z maxem zniżek ? Ja mam 60% i za 2,5 płacę 466 PLN. Gdzieś Ty auto ubezpieczył ma zwyżkę za wiek spokojnie, choć pewnie dałoby się coś taniej znaleźć Przecież ma współwłaściciela ze zniżkami.Mó szwagier zarejstrował auto ze mną, jak współwłaścicielem i żadnej zwyżki mu nie naliczali... no ma i współwłaściciel ma -60 % zniżek za to on ze względu na wiek ma +60 % zwyżek po prostu, są współwłaścicielami, ubezpieczalnie tak to liczą jakby by sam to miałby jeszcze drożej bo bez żniżek a i tak ze zwyżkami za wiek rozumiesz teraz ? od razu napisz ile twój szwagier ma lat
Rekomendowane odpowiedzi