Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] centralny zamek-dziwne działanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Wiem ze dużo jest o tym na forum ,ale nie znalazłem problemu podobnego do mojego.Mianowicie problem dotyczy centralnego zamka. Jeśli przekręcę kluczyk w pozycję zapło i wcisnę rygiel drzwi to centralny działa, a jesli wyłączę kluczyk to już nie działa. NIe wiem gdzie szukać błędów. Płytkę w pompce już przejrzałem i jest w porządku. Mam alarm i też go odpiołem ale nic to nie pomogło. Zauważyłem zę nasila się to jak jest mokro czyli większość roku :).Jeśli ktoś ma lub miał coś podobnego prosze o odpowiedz.

Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

Witam wszystkich.

Wiem ze dużo jest o tym na forum ,ale nie znalazłem problemu podobnego do mojego.Mianowicie problem dotyczy centralnego zamka. Jeśli przekręcę kluczyk w pozycję zapło i wcisnę rygiel drzwi to centralny działa, a jesli wyłączę kluczyk to już nie działa. NIe wiem gdzie szukać błędów. Płytkę w pompce już przejrzałem i jest w porządku. Mam alarm i też go odpiołem ale nic to nie pomogło. Zauważyłem zę nasila się to jak jest mokro czyli większość roku :).Jeśli ktoś ma lub miał coś podobnego prosze o odpowiedz.

Pozdrawiam wszystkich.

Miałem podobny problem. Odsuszenie całej istalacji wraz z pompką pomogło permanentnie. Tam zwyczajnie musi być szczelnie i sucho,.

Pozdro,.

Opublikowano

Wszystko wysuszone a on dalej robi co chce.Nie wiem już za co się wziąść.

wymień pompkę na inną i zobacz jak to będzie działać.

znam gościa w lublinie co takie pompki ma, mogę Ci dać na PW do niego GG #.

poza tym ... z tym elementem A4 nieomal WSZYSCY w pewnym momencie mają lub mieli problemy. taki już urok pneumatyki zamiast elektryki, jak po 2000 roku zaczeło robić AUDI w miejsce starych "rurek" :)

powodzenia,.

kr@mi

Opublikowano

Mam już dość tego samochodu!!!

Ten centralny chodzi jak chce. Posprawdzałem już wszystko, poczyściłem i chwilę było dobrze, a teraz znowu zaczyna szaleć.

Najdziwniejsze jest to że z przekręconym kluczykiem w pozycji zapłon lub z uruchomionym silnikiem chodzi bez najmniejszych zarzutów, a jak tylko przekręcę kluczyk to jest loteria :raz zamknie a raz nie, raz zamnie wszystkie drzwi a raz tylko tylnie. Już nie wiem bardzo za co się wziąśc. Spróbuję jeszcze podpiąć pompkę bezpośrednio z akumulatora bo może jakiś przekażnik nie działą, ale nie wiem, Sprawdzę. Może ktoś ma jakąś propozycję. Dzięki

Opublikowano

Mam już dość tego samochodu!!!

Ten centralny chodzi jak chce. Posprawdzałem już wszystko, poczyściłem i chwilę było dobrze, a teraz znowu zaczyna szaleć.

Najdziwniejsze jest to że z przekręconym kluczykiem w pozycji zapłon lub z uruchomionym silnikiem chodzi bez najmniejszych zarzutów, a jak tylko przekręcę kluczyk to jest loteria :raz zamknie a raz nie, raz zamnie wszystkie drzwi a raz tylko tylnie. Już nie wiem bardzo za co się wziąśc. Spróbuję jeszcze podpiąć pompkę bezpośrednio z akumulatora bo może jakiś przekażnik nie działą, ale nie wiem, Sprawdzę. Może ktoś ma jakąś propozycję. Dzięki

słuchaj ... jest paru na forum co wiedzą co trza z tą pompką zrobić ale moja rada jest taka:

- sam tego nie zrobisz - oddaj to tym co wiedzą co i jak. WSZYSTKIE KANAŁY TRZA PRZECZYŚCIĆ i będzie hulać.

Miłem wiele problemów z tym debilnym mechanizmem ... od nowego roku - CISZA ! i hula i buczy i kawe robi ...

krótko mówiąc ... znam miejsce gdzie mogą Ci to naprawić za PIERWSZYM RAZEM i bez zbędnych kosztów ... ok 100 PLN i masz problem z głowy na "prawie" zawsze ... dopuki sie znowu kanały nie "zapchają" - czyt. zamoczą lub sparcieją.

wiecej ... na PW.

Opublikowano

trzeba sprawdzic szczelność układu

Opublikowano

trzeba sprawdzic szczelność układu

czaki ... a co ja powyżej napisałem ? czyżbyś jedynie potakiwał ? :kox:

Opublikowano

Witam

Wszystko fajnie, tylko najdziwniejsze jest to że jak jest zapłon włączony to wszystko działa jak należy, a jak tylko wyłączę zapłon to ten wariat robi co chce. I moim zdaniem nie ma to nic wspólnego ze szczelnością układu tylko z zasilaniem pompy centralnego lub jakimś przekażnikiem. Do tego wszystkiego wcześniej zależało jego wariactwo od pogody a teraz to już nie ma znaczenia czy jest mokro czy sucho. Każdy dzień przynosi nową niespodziankę :>

Opublikowano

postrawdzaj luty na plycie od pompy, moze nie ktore sa popekane i nalezalo by je przelutowac

Opublikowano

Mam identyczną sytuację, działa otwieranie tylko jak mam włączony zapłon a zamykanie niezależnie. Może da sie jakoś te przewody udrożnić we własnym zakresie (samemu :decayed:).

pozdro

Opublikowano

mój problem jest taki centralny działa z kluczyka i z pilota a chciałbym przekodować centralny by działało mi domykanie szyb po naciśnięciu z pilota lecz nie moge się połoczyć z centralnym zamkiem ktoś pomoze.

Opublikowano

a jak przytrzymasz przycisk od zamykania na 3 sekundy to nie domyka szyb?

Opublikowano

zapytaj w dziale diagnostyka vag, moze musisz ustawić cas latency dla portu inne.

pozdro

Opublikowano

mój problem jest taki centralny działa z kluczyka i z pilota a chciałbym przekodować centralny by działało mi domykanie szyb po naciśnięciu z pilota lecz nie moge się połoczyć z centralnym zamkiem ktoś pomoze.

tylko z centralnym nie laczy,czy cos jeszcze?jaki masz kabel i vaga?

Opublikowano

z centralnym powinien i jesli masz ori alarm,to tez moglbys sprawdzic i przekodowac kierunki w funkcji centralnego,z monitor wnetrza,ja tez nie moge sie polaczyc,probowalem 311,409 i nic,moze ten rocznik w ogole nie polaczy sie-nie wiem

modol komfortu-ten rocznik-j.w

:),model vaga-nie powinno byc wiekszych problemow,ja teraz tez mam 208 niemiecka wersje i 303,hula na viscie az milo,a w ogole masz polaczenie z jakims sterownikiem?jesli tak,to wejdz na dzial diagnostyka i tam poszukaj powinienes cos znalezc[br]Dopisany: 28 Marzec 2008, 20:27 _________________________________________________a radio -nie wiem ,bo jak mialem ori horusa ,to nie sprawdzalem vagiem a teraz mam inne wiec nie polaczy sie na pewno