Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Czarny AFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytam, bo planuje swoje 17" malować na czarno w Rykach (http://felgi-profil.pl/) i nie wiem czy brać pełen błysk czy pół błysk, czy moze jeszcze mat.

btw: ktoś tam malował swoje alu?

polecam :good:

Opublikowano

zmień te opony bo musisz mieć na nich konkretne przekłamanie licznika ...

przeklamanie jak przeklamanie...to jesli Ci to "konus" tak przeszkadza, to czemu masz w planach 18" fele :?: I tez bedziesz mial przeklamanie licznika

przy 215/40/17 bo tez takie mam ibardzo ladnie wygladaja przy odpowiednim obnizeniu przeklamania miedzy licznikiem a gps to 3km/h wiecej na liczniku

Opublikowano

przeklamanie jak przeklamanie...to jesli Ci to "konus" tak przeszkadza, to czemu masz w planach 18" fele :?: I tez bedziesz mial przeklamanie licznika

przy 215/40/17 bo tez takie mam ibardzo ladnie wygladaja przy odpowiednim obnizeniu przeklamania miedzy licznikiem a gps to 3km/h wiecej na liczniku

przy 50km/h im dalej tym gorzej, dla 17ki stosuje sie profil opony 45 w budzie B5 :gwizdanie:

Opublikowano

nom zgadzam sie ze 45, ale miec 3 letnie conti 4x7.8 mm za 780zeta plus piwo co mialemw schowku, to tez bys sie skusil, a pomiar byl robiony przy 50 i 100 km/h i zarowno tu i tu wyszlo roznica 3km/h :mysli:

Opublikowano

Wiem co mówie bo jeździłem na 225/45 R16 i to jest prawie ten sam obwód koła co 215/45 R17 (nawet ciut większy) i przy 100 km/h przekłamanie wynosi prawie 10 km/h... Dlatego nie zakładam ich nawet tylko jeżdżę do tej pory na zimówkach bo na dniach może wpadnie większa felga tj 17" ale z oponami 225/45 bądź 205/50 :wink4:

Przy takich rozmiarach opon przekłamanie wynosi kilka dziesiątych procenta a nie kilka procent...

Jak nie wierzysz to sprawdź: http://www.miata.net/garage/tirecalc.html :cool1:

Opublikowano

Tylko że seryjny rozmiar w B5 to nie 195/60 r15 jak wpisałeś tylko 195/65 r15 :gwizdanie:

W sumie to nie jestem pewien bo nie miałem styczności z seryjną stalą nigdy :decayed:

Opublikowano

opony.jpg

Te 2 czy 3 km/h naprawdę nie są warte tysiąca albo więcej na nowe opony

Ja bym olał przekłamanie, jeździ się dobrze.... czego więcej chcieć :wink4:

Opublikowano

dokladnie, olac to wazne ze sie jezdzi deluXe :) i chcac nie chcac, te 2 czy 3 km/h wiecej na liczniku moze Cie uratowac od mandatu :decayed:

Opublikowano

Właśnie mnie ostatnio to uratowało, bo się miśki w CK z przenośnym coś często ustawiają.[br]Dopisany: 13 Maj 2011, 00:04_________________________________________________Wczoraj mi się tylny prawy hamulec zapiekł, muszę chyba je przeczyścić.

Tarcza była czerwona jak w filmie :cool1:[br]Dopisany: 25 Maj 2011, 10:59_________________________________________________[br]Dopisany: 10 Czerwiec 2011, 19:06_________________________________________________aaa

Zdj_cie279.jpg

Po polerce całego samochodu pastą turtle wax scratch remover, polecam łatwo się nanosi, i łatwo poleruje, smugi nie pozostają. cena 30 zł w praktikerze

turtle_wax_safecut_scratch_remover_pasta_na_zarysowania_tubka_150_ml.jpg

[br]Dopisany: 10 Czerwiec 2011, 19:07_________________________________________________Nowości na 1 str :)