Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BFB] 1.8T quattro - Nowe logi do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak na moje oko-coś z sondą lambda http://vaglog.rtnet.pl/grzegorzj13_45169.html

wartości powinny spadać ,wraz ze zwiększającymi się obrotami i gdzieś około 3-4,5 tysiąca,powinny wynosić 0,87-0,85 a z loga pokazuje cały czas wartości-jakby auto było na biegu jałowym :mysli:

Opublikowano

jak na moje oko-coś z sondą lambda http://vaglog.rtnet.pl/grzegorzj13_45169.html

wartości powinny spadać ,wraz ze zwiększającymi się obrotami i gdzieś około 3-4,5 tysiąca,powinny wynosić 0,87-0,85 a z loga pokazuje cały czas wartości-jakby auto było na biegu jałowym :mysli:

031 robiłem statyczne właśnie na jałowym :mysli: [br]Dopisany: 09 Maj 2011, 09:25_________________________________________________Na moje oko jest chyba wszystko ok. :cool1: Pozdrawiam!!!

Opublikowano

tak na przyszłość-statycznych nie robi się w benzynie-bo one nic nie mówią :wink4:

jeśli to było na postoju-to wal wirusa i pochwal się ile seria miała

Opublikowano

tak na przyszłość-statycznych nie robi się w benzynie-bo one nic nie mówią :wink4:

:good:

Troszkę mnie martwiło bo tak jak by turbo za późno wstawało ale jak przewalałem neta to chyba każde 1.8t w serii tak ma.

Opublikowano

:good:

Troszkę mnie martwiło bo tak jak by turbo za późno wstawało ale jak przewalałem neta to chyba każde 1.8t w serii tak ma.

Normalne to jest.

Ładuj tam z 1 bara :)

Opublikowano
:mysli: nikt nic nie powie na temat logów?
Opublikowano

statycznie robi sie tylko lambdę

nie ma znaczenia jakie sa obroty silnika, pod warunkiem że sa stałe

sonda musi cały czas oscylowac pomiedzy 0.1 a 0.9 V

Opublikowano

statycznie robi sie tylko lambdę

nie ma znaczenia jakie sa obroty silnika, pod warunkiem że sa stałe

sonda musi cały czas oscylowac pomiedzy 0.1 a 0.9 V

ale to i tak tylko powie,że ona pracuje,a tego można się dowiedzieć z dynamicznych,bo wtedy widać,czy nagrzewa się poprawnie,bo i adaptacja następuje pod obciążeniem
Opublikowano

Dmuchanie na 1.1bara w nowych logach, chyba za bardzo wziales sobie do serca to co mowilem. ile wyszlo na hamowaniu???