BLOODLINE Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Witam, które końcówki są lepsze ? jedne chyba są gładkie w środku a drugie mają jakieś dziureczki.. Mam a4 b8 avant 2009 2,0 tdi. Czy te końcówki z dziurkami będą generowały jakikolwiek dźwięk ? i czy będą pasowały do mojego wydechu. z dziurkami: http://allegro.pl/koncowka-koncowki-tlumika-audi-q5-a4-b8-a5-a6-i6055231294.html bez ?: http://allegro.pl/koncowka-koncowki-wydechu-audi-a4-b8-q5-q3-a6-a5-i6075767556.html
Damis16 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zdjęcie na samochodzie jest przykładowe, poglądowe i przedstawia podobną końcówkę. nie wiem czy to nie te same koncówki... ja kupiłem u tego gościa konówki.. trzy posty wyzej wstawiłem zdjecia, nie pasuja idelanie, zostaje szpara
Grohu Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Orientuje się ktoś jaką średnice mają końcówki od S4 B8 ? Będę montował wydech w MG na dwie strony i muszę zdecydować czy 90mm x4 czy 100mm x4.
PawelDSW Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Panowie moze ktos doradzi . Szukam nakladki na koncowki tlumika,mam cienkie rurki srednicy 70 mm wiec sr montazowa musi byc 70mm,zamowilem z aukcji pasujace do skody,audi ale okazalo sie ze srednica 70 to byla sr zewnetrzna.....
simon__75 Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) moja z 90mm końcówkami. nakładane na ori tłumik Jakie nakładki wrzuciłeś na ten wydech ??? nie wiem jeszcze ale chyba bede chciał zakładać do czegoś takiego: Mozesz jakies fotki szczeglowe zrobic ? I jakie koncowki finalnie na ten wydech polecicie - w oryginale ??? Myslałem o czyms takim: 1. lub 2. Edytowane 27 Września 2016 przez simon__75
PawelDSW Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Zalozylem takie nakladki , pasuja idealnie na moje "koncowki" Koncowki sa przyspawane na prosto,na zdjeciu byly wlozone na szybko Edytowane 27 Września 2016 przez PawelDSW
skotmen Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Zalozylem takie nakladki , pasuja idealnie na moje "koncowki" Koncowki sa przyspawane na prosto,na zdjeciu byly wlozone na szybko co to jest za felga mam podobne ale się różnią ?
PawelDSW Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 co to jest za felga mam podobne ale się różnią ? Replika z rs6 20 cali
chrisx Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 witam mam pytanie ile ma średnica oryginalnych nakładek na wydech do 1,8 tfsi z 2011 roku ?? jak mierzyłem swój to wychodzi że jest 67mm!! możliwe ??
sikszak Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) Panowie mam taki tłumik u siebie na aucie. Jest to od wersji 3.0 założony do mojego 2.0. Ostatnio miałem stłuczkę. Gościu wjechał mi w tył i uszkodził lekko końcówkę lewego tłumika. Ubezpieczyciel nie zakwalifikował całego tłumika do wymiany tylko właśnie tą końcówkę. Mam teraz pytanie czy można kupić w ASO sama końcowa rurkę? Nie miałem nakładek. Tam jest rurka w jednej całości przyspawana do tłumika. Podobno jest to część zamienna. Macie pomysł jaki może mieć numer? Albo jaki numer nakładek jest na taki tłumik. Wtedy kupię nakładki i zasłonię to uszkodzenie po kolizji. Edytowane 7 Października 2016 przez sikszak
komoornik Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Brat miał podobną sytuację - w ramach naprawy wymienili tylko po jednej stronie - ale chyba całą "puchę".
griga-st Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Podobno jest to część zamienna. Druga strona tematu Nie pamiętam jak to było z ta częścią w B7 1.8T, ale w podobnej sytuacji pokryli koszty całego tłumika.
sikszak Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 dzięki komoornik. a są na ten rodzaj końcówek jakieś ozdobne nakładki chromowane? Bo miałem kiedyś nakładki na starym tłumiku ale tam końcówka tłumika była rurką cienkościenną a obecnie moja koncówka tłumika wygląda jakby była już nakładką ma grube zaokąglone krawędzie. Da się na nia nałożyć jeszcze jakąś nakładkę?
komoornik Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Jak w Avancie w 3.0 TDI jest to samo co w 2.0 TFSI (a chyba tak). 8K0 071 762
griga-st Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Ten skan jest na trzeciej stronie tego wątku. Wydech w 2.0 T (Avant) jest wyjątkowy Co, na co pasuje tez tu już jest
Grohu Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 Jakby ktoś chciał to mam na sprzedaż oryginalne końcówki czarne do 2.0TFSI na lewą stronę. Sprzedaje bo zrobiłem pełny układ MG Motorsport.
LukiKRK Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 Jakby ktoś chciał to mam na sprzedaż oryginalne końcówki czarne do 2.0TFSI na lewą stronę. Sprzedaje bo zrobiłem pełny układ MG Motorsport.I jak ten MG, zadowolony? 2x100 czy wiecej?Ps. Wydech z 2.0tfsi podejdzie do a4 b8 1.8tfsi? Tapniete z SGS7
Grohu Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Jakby ktoś chciał to mam na sprzedaż oryginalne końcówki czarne do 2.0TFSI na lewą stronę. Sprzedaje bo zrobiłem pełny układ MG Motorsport.I jak ten MG, zadowolony? 2x100 czy wiecej?Ps. Wydech z 2.0tfsi podejdzie do a4 b8 1.8tfsi? Tapniete z SGS7 Co do jakości usługi i wydechu to nie ma co się rozpisywać po prostu klasa światowa w każdym względzie. Ryczy jak zły jak mu się przywali jak się jedzie delikatnie to mruczy, a w trasie ze stałą prędkością nic nie słychać 4x90 z dokładką S4 z czarnej ceramiki. Dla mnie efekt wyszedł idealny lepszego bym sobie nie wymarzył. Na hamowni dało 16 koni, a po programie wyszedł 286,9KM i 450NM. Edytowane 13 Października 2016 przez Grohu
LukiKRK Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 Watek załóż jak masz wiecej zdjec i filmow. Z dzwiekiem to masz racje ciezko bez profesjonalnego mikrofonu oddac glos wydechu. Ja sie zastanawiam nad zostawieniem dyfuzora z sline polift bo ładniejszy moim zdaniem niz s4. No i 4 kominy do 240km tez troche duzo ale to juz kwestia indywidualna Tapniete z SGS7
Rekomendowane odpowiedzi