cichy3323 Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Czy ktoś wymieniał linkę podnośnika szyby strona P przód ? jak to zrobić? kupiłem linkę na allegro czekam na wasze wskazówki:)
BARTOLL Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 niestety musisz wyjąc cały środek drzwi łącznie z ramką
wrclaguna Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 niestety musisz wyjąc cały środek drzwi łącznie z ramką Racja aby wymienic linke trzeba rozebrac tapicerke drzwi wraz silniczkiem , poodpinac wszystkie wtyki z niej , rozkrecic wszystkie sruby mocujace ramke z szyba .Troche rozbierania jest
zbigok Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 Racja. Jeszcze trzeba zdjąć uszczelkę i całość wyciąga się do góry.
miro_x Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 A na koniec dodam że nie jest to łatwe i ja się poddałem po dwóch próbach. Musisz mieć czym zaciskać końcówki na lince. W sumie znowu mnie czeka wymiana drugi raz w ciągu dwóch lat.
Bromchit Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 A na koniec dodam że nie jest to łatwe i ja się poddałem po dwóch próbach. Musisz mieć czym zaciskać końcówki na lince. W sumie znowu mnie czeka wymiana drugi raz w ciągu dwóch lat. Nie strasz kolegi nie jest to takie trudne, chociaż jest trochę roboty. Racja. Jeszcze trzeba zdjąć uszczelkę i całość wyciąga się do góry. Dodam tylko od siebie, że uszczelkę trzeba zdjąć z ramki, resztę uszczelki zostawiamy przymocowaną do drzwi.
cichy3323 Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Opublikowano 19 Maja 2011 gdzie zamawiacie linkę?[br]Dopisany: 19 Maj 2011, 15:09_________________________________________________napiszcie w jaki sposob ja nacigacie by zainstlowac calosc linek
Bromchit Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 gdzie zamawiacie linkę?[br]Dopisany: 19 Maj 2011, 15:09_________________________________________________napiszcie w jaki sposob ja nacigacie by zainstlowac calosc linek Są sprzedawcy na allegro co mają takie linki. Wymiana linki ma sens tylko wtedy, gdy cała reszta jest w porządku. U mnie koniec jednego z pancerzy wlazł w plastik, w którym siedzi kółko z nawiniętą linką , więc odpuściłem sobie wymianę linki i kupiłem cały mechnizm z młodszego rocznika.
Marcino87 Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 ja też nie bawiłem się w nawijanie linki tylko kupiłem cały mechanizm dwa piwka i półtorej godzinki pracy i szyba śmiga
dymiano Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=205552.0
Chuck Norris Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Szkoda Twoich nerwów na wymianę samej linki, więc albo kup cały mechanizm (ja dawałem 80 zł) lub zleć to komuś. Swoją drogą wie ktoś jak wyregulować kąt nachylenia ramki, bo nie dolega mi dobrze do uszczelki przy karoserii, z góry dzięki i sorry za OT
icecool Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 Przerabialem temat klika dni temu. Wymienilem caly mechanizm na nowy, powod-linka przeskoczyla na kolku ktore je zwija, zniszczone bylo prowadzenie linki w tym kolku. Kompletny mechanizm zamowilem w inter cars. Cena 250zl po znizkach. Zupelnie inaczej wygladal jak ori ale dziala wysmienicie. Wyprodukowany przez MAGNETI MARELLI, ori nie pamietam kto produkuje ale ten MARELLI wyglada mi na solidniejszy niz ORI.
zbigok Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Też polecam wymianę całego mechanizmu, bo jest duże prawdopodobieństwo, że linka mogła uszkodzić "coś" jeszcze, a ceny są już przyzwoite
zino Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 jakie mechanizmy polecacie? też muszę wymienić
zbigok Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Ja kupiłem nowy oryginał , bo wtedy, czyli 3 lata temu nie umiałem dostać zamiennika. Jak mnie pamięć nie myli, to zapłaciłem chyba 370zł.
Rekomendowane odpowiedzi