pborus1 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Witam Mam kolejny problem który w koncu może rozwiąże ale juz jeżdże z nim jakis czas... A więc takie objawy: -włancza sie wentylator klimy. -brak regulacji nawiewów cały czas na szybe. -czasem zamiast pokazywac temperature w stopniach cencjusza to pokazuje w farenhajtach. -strzela przekaznik pod kierownica z nr.267 -nadmiernie paruja szyby. W serwisie mówia że zepsół sie panel sterowania... Może ktos coś miał podobnie i pomoże? A więc z góry dziękuje i pozdrawiam was wszystkich
zegarmistrz Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zmiana z Frarenhajtów na CElcjsze jest prosta.. przytrzymujesz przycisk od zmiany na wewnętrzny obieg powietrza, po czym naciskasz + lub - (nie pamiętam) temperatury..
Gość spedyt Opublikowano 12 Stycznia 2008 Opublikowano 12 Stycznia 2008 -nadmiernie paruja szyby. Filtr kabinowy wymieniony? Na te bolączki klimatronika trzeba zrobić diagnostykę VAG-iem, trzeba było to zlecić od razu w serwisie.
arti77 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Miałem dosyć podobne objawy - wymieniłem cały panel i wszystko jest już ok (może ktoś ma taki sam panel na podmiane cała operacja zajmie 30 sek ).
pborus1 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2008 spedyt Był podpinany i nie da sie nic zrobic VAGiem z tym...Powiedzieli podmień klimatronik od kogos i zobacz wtedy... Wiesz oni mówia trzeba nowy i pogadaj dalej z nimi [br]Dopisany: 12 Styczeń 2008, 22:41 _________________________________________________zegarmistrz Trzeba to sprawdzic...[br]Dopisany: 12 Styczeń 2008, 22:43 _________________________________________________arti77 A pykał Ci tez przekaznik ten 267 jak Ci sie to działo? Ja teraz go wyciagnelem całkowicie i jeżdze bez niego... Ale dmucha mi nadal tylko na szybe...
Gość spedyt Opublikowano 12 Stycznia 2008 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Więc wrzuć błędy z kanału 1c. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=70.0
adamq Opublikowano 13 Stycznia 2008 Opublikowano 13 Stycznia 2008 A może ktoś ruszał klapki od nawiewów? W VAGu wybierz: MAIN -> 08-HVAC -> Basic Settings -> Wpisz 000, wybierz GO!, gdy wszystkie wartości będą wynosiły 0 (kalibracja zakończona), to wpisz 001 i jeszcze raz poczekaj, aż pojawią się zera.
Rekomendowane odpowiedzi