mark377 Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Witam. Mam taki oto problem... jeździłem na sterowniku ze zmienionym softem jakies pól roku aż tu nagle auto sie nie da uruchomic.. podłączam vaga i okazuje się że sterownik zablokowany więc odłączam go na szybkiego bo mam pilny wyjazd i wkładam oryginalny (fabryczny) auto chodzi ale już nie tak jak przedtem .. no bo tylko 90 koni zostalo. I tu moje pytanie czy tamten sterownik da się jakoś uruchomic ? Czy trzeba nowy programik robic na ten oryginalny ?
leo... Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 abonament sie skończył ... musisz wykupic na następny rok OT w dziale technicznym
mark377 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Opublikowano 14 Maja 2011 leo.... nie rób sobie żartów z poważnej sprawy
mark377 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Opublikowano 14 Maja 2011 więc w jaki sposób można go uruchomic ?? vagiem ??? czy trzeba sie wybrac do jakiegoś tunera ?
mark377 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Opublikowano 14 Maja 2011 spanky....a może Ty potrafisz go uruchomic ?[br]Dopisany: 14 Maj 2011, 13:32_________________________________________________Czy to znaczy że trzeba kości wymienic na nowe ?
mark377 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Opublikowano 15 Maja 2011 Po podłączeniu vaga wyświetla błąd że sterownik zablokowany ...czy coś takiego
mark377 Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Opublikowano 16 Maja 2011 Jutro podłącze jeszcze raz ten sterownik (bo teraz mam ten oryginalny ) i zobaczę dokładnie co pokazuje vag[br]Dopisany: 15 Maj 2011, 10:21_________________________________________________Dziś podłączyłem ten sterownik aby sprawdzic błędy ale niestety vag się nie połączy z nim...Czy jest jakieś wyjście aby go uruchomic czy na starty spisac ...?
leo... Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 Jutro podłącze jeszcze raz ten sterownik (bo teraz mam ten oryginalny ) i zobaczę dokładnie co pokazuje vag[br]Dopisany: 15 Maj 2011, 10:21_________________________________________________Dziś podłączyłem ten sterownik aby sprawdzic błędy ale niestety vag się nie połączy z nim...Czy jest jakieś wyjście aby go uruchomic czy na starty spisac ...? sprawdz jak wygladaja podstawki pod flashe - jesli sa :]
spanky Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 wyjmij/podociskaj kosci jak sa w podstawkach, jak nie to mozesz sprobowac przelutowac kosci ...
rozjemca Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 Jeśli podstawka to wyjmij kość i poodginaj nóżki igłą i wciśnij w podstawkę. Mi się kiedyś zatrzymał i musiałem zrobić w ten sposób
lukjar7 Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 pytanie, czy jakis poważny tuner zostawia podstawki ?
mark377 Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Opublikowano 17 Maja 2011 U mnie są podstawki.. sprawdzę jak koledzy radzicie i zobaczę co z tego wyjdzie...
leo... Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 czy jakis poważny tuner zostawia podstawki odpowiedź - tylko niepowazny tuner nie wstawia podstawek (mowa o ECU starszego typu gdzie trzeba lutować)
mark377 Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Opublikowano 17 Maja 2011 Awięc tak.... zrobiłem dokladnie jak radziliście....wyjąłem kości poodginalem igłą wlożyłem i uruchamiam...vag się łączy wiec ok... sprawdzam błędy i jest jeden: 17978- Engine Start blocked by immobilizer P 1570-35-00-- nie znam angielskiego ale domyślam się że trzeba wpisac kod immobilaizera ? więc próbuje to zrobic i tu pojawił się poważny problem... gdy juz wszystko wprowadziłem naciskam save a Ty pojawia się taki komunikat" sorry This function requires Vag-Com to by registered and activeted. Please contact the author or your distributor for on activation program mam ściągnięty z neta , domyślam się ze trzeba go zarejstrowac czy aktywowac .. ale jak i gdzie ?
lukjar7 Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 czy jakis poważny tuner zostawia podstawki odpowiedź - tylko niepowazny tuner nie wstawia podstawek (mowa o ECU starszego typu gdzie trzeba lutować) wstawianie na czas strojenie to zrozumiale, ale czy np puszcza się takiego klienta potem z podstawkami do domu ? bo ja czesto mialem z nimi problemy[br]Dopisany: 17 Maj 2011, 19:52_________________________________________________ Awięc tak.... zrobiłem dokladnie jak radziliście....wyjąłem kości poodginalem igłą wlożyłem i uruchamiam...vag się łączy wiec ok... sprawdzam błędy i jest jeden: 17978- Engine Start blocked by immobilizer P 1570-35-00-- nie znam angielskiego ale domyślam się że trzeba wpisac kod immobilaizera ? więc próbuje to zrobic i tu pojawił się poważny problem... gdy juz wszystko wprowadziłem naciskam save a Ty pojawia się taki komunikat" sorry This function requires Vag-Com to by registered and activeted. Please contact the author or your distributor for on activation program mam ściągnięty z neta , domyślam się ze trzeba go zarejstrowac czy aktywowac .. ale jak i gdzie ? masz immo w puszcze czy juz w licznikach ?
Rekomendowane odpowiedzi